Leses nå
Jaeger-LeCoultre lanserer Reverso Tribute Nonantième

Jaeger-LeCoultre lanserer Reverso Tribute Nonantième

En spesialmodell av Reverso med digital timevisning.

Den digitale klokkemessen Watches & Wonders er ikke helt over ennå. Etter seansen i Genève (i alle fall på papiret) fra 7. til 13. april, fortsetter nå showet fra Shanghai frem til 18. april.

Etter det Tidssonen kjenner til har de største nyhetene allerede blitt avduket, og vår fyldige dekning av arrangementet finner du her. Likevel vil det nok dukke opp en og annen lansering, som dagens nye godbit fra Jaeger-LeCoultre.

Reverso Tribute Nonantième

Reverso Tribute Nonantième. Bilde: Jaeger-LeCoultre

Jørgen har allerede skrevet om forrige ukes nyheter fra JLC, og dagens lansering føyer seg inn i rekken av nye Reverso-modeller. Bak modellnavnet Reverso Tribute Nonatième, skjuler det seg en tilsynelatende klassisk Reverso i velkjent – i alle fall inntil kassen roteres.

For første gang byr en Reverso-modell på digital visning av timer, synlig i det lille runde vinduet på baksiden av den roterbare innerkassen. Nedenfor har Jaeger-LeCoultre integrert en dag/natt-indikator, mens minuttene angis på en egen disk. Førstnevnte er lekkert håndverksmessig utført, omgitt av en dyp blå himmel med gullfargene stjerner.

Den andre siden av den roterbare innerkassen. Bilde: Jaeger-LeCoultre

Man skulle kanskje tro at fremsiden og baksiden kunne vise ulike tider, men slik er det faktisk ikke. Dermed er det mest snakk om muligheten til å skifte mellom to ulike uttrykk, snarere enn noen betydelig funksjonell forskjell. Urverket er Jaeger-LeCoultres egenproduserte Calibre 826, som etter sigende er basert på det velkjente 853/854. Frekvensen er på 21.600 halvsving per time, med 42 timers gangreserve.

For mange er det nok begrenset hva målene 49,4 x 29,9 mm sier om klokkens størrelse, men det er i praksis snakk om en av de mer voksne Reverso-modellene. Kassen er utført i 18k rødt gull, i et design de fleste nok er godt kjent med fra før.

Førsteinntrykk

Reverso Tribute Nonantième er en vakker klokke med sterke estetisk kvaliteter. Designet skaper nok definitivt høye forventninger hos de som ser – men hvorvidt disse innfris er mer uvisst.

Fraværet av muligheten til uavhengig tidsjustering var for meg en betydelig skuffelse, for denne funksjonen er tilgjengelig i de langt rimeligere Duoface-modellene. Under visse forutsetninger kunne imidlertid dette vært tilgivelig, for digitale «hoppende timer» er et underholdende skue mange klokkeinteresserte setter pris på.

Dessverre svikter Jaeger-LeCoultre også her. Fremfor at det digitale timedisplayet gjør et «hopp» når minuttene teller 60, er mekanismen derimot av en mer gradvis (og mindre komplisert) variant. «Gimmick» er ikke et ord som vanligvis finner veien til artiklene mine om Jaeger-LeCoultre, men denne gangen føles det fortjent.

For meg oppleves Reverso Tribute Nonantième å inneha et enormt uforløst potensial, for selve designet kunne nok knapt vært flottere. En klokke nærme perfeksjon, men likevel så langt unna.

Fakta og pris

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Nonantième
Q711252J

Diameter: 49,4 x 29,9 mm
Tykkelse: 11,72 mm
Kassemateriale: Rødt gull
Urskive: Sølvfarget
Glass: Safirglass
Vannresistens: 30 m
Rem: Svart alligator

Urverk: Jaeger-LeCoultre 826
Type: Mekanisk, manuelt
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, dobbeldato, månefaser; digital timevisning, minutter, indikator for dag/natt
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 42 timer

Tilgjengelighet: 190 eksemplarer, Jaeger-LeCoultres egne butikker
Veiledende pris: 38.700 euro

Mer informasjon er tilgjengelig på jaeger-lecoultre.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!