Leses nå
Jaeger-LeCoultre lanserer Polaris Date med grønn tallskive

Jaeger-LeCoultre lanserer Polaris Date med grønn tallskive

  • Selskapets sportsmodell med ny og attraktiv skivefarge.
  • Understreker den nye trenden med online- og boutique-eksklusive lanseringer.

Med tydelig inspirasjon fra 1960-tallets Memovox, kom i 2018 Polaris på banen som Jaeger-LeCoultres første skikkelige sportsalibi på svært lenge. Etter en litt treg start virker nå familien å ha fått mer vind i seilene blant entusiastene – understreket av flere og gode utvidelser, som årets meget vellykkede evighetskalender.

Herlige detaljer på tallskive.

Kun kort tid etter årets Watches & Wonders, kommer nå årets første utvidelse av «baseutgaven» Polaris Date. Det betyr ny drakt for tallskiven, som byr på herlige detaljer og er håndlakkert og dobbelgradert i mørk olivengrønn farge.

Nettopp skiven er også blant klokkeseriens viktigste ingredienser. Her briljerer Jaeger-LeCoultre med sin kompetanse, hvor flere ulike typer finish og sektorer binder det hele sammen. Resultatet løfter det hele noen hakk over det vi forbinder med en klassisk sportsklokke – og sammen med urverket blir det hele et bevis på at «urmakernes urmaker» ikke har fått kallenavnet for ingenting.

Utover ny skivefarge er oppskriften identisk med eksisterende Polaris Date. Det betyr en 42 millimeter stor urkasse i stål, vanntetthet til 200 meter og muligheten til å bytte mellom gummirem og lenke uten bruk av verktøy. Gjennom safirglasset i baklokket har man også innsyn til det pent dekorerte Jaeger-LeCoultre Calibre 899AB som byr på 70 timer gangreserve.

På nett og egen butikk

I pressematerialet fremgår det at lanseringen er «boutique»-exclusive, men at den aller først kun vil være tilgjengelig for kjøp online. Her spriker imidlertid informasjonen fra Jaeger-LeCoultre selv, mellom at dette gjelder de 100 første eksemplarene eller den første måneden klokken er i salg.

Online- og boutique-eksklusive Polaris Date Green.

Uansett hva som er korrekt, er det dårlig nytt for norske kunder. Trenden, kanskje spesielt fra mange Richemont-eide merker i år, er at stadig flere godbiter fjernes fra hyllene til autoriserte forhandlere og kun gjøres tilgjengelig via merkets egen nettbutikk eller fysiske butikker. Dette gjelder dessverre et helt kobbel av de kuleste lanseringene fra årets Watches & Wonders.

Jaeger-LeCoultres nettbutikk er heller ikke åpnet spesifikt for det norske markedet i skrivende stund. Det betyr at du vil måtte betale norsk merverdiavgift på toppen av den oppgitte prisen på 9.950 euro. Da får du klokken på gummirem, og ønsker du lenke i tillegg må du regne med 17-18.000 norske kroner (ekskl. mva) ekstra.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!