Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time (Métier Rare®)

Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time (Métier Rare®)

Jon Henrik Haraldsen

I fjor lanserte det sveitsiske Jaeger-LeCoultre sin Duomètre Unique Travel Time (se egen artikkel), som bød på visning av to tidssoner på en helt unik måte. Modellen imponerte stort både teknisk og estetisk, men Jaeger-LeCoultre benytter allikevel nå anledningen til å lansere modellen i en ny variant.

Duomètre-Unique-Travel-Time-web

Det er det ytre som skiller den nye modellen fra den eksisterende, og årets nye Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time har fått en svært spesiell urskive som er dekorert med en sjelden håndgraveringsteknikk. Hvert lille «hakk» i urskiven bærer derfor preg av håndverkskunstneren som har utført arbeidet, og hver urskive er unik. Rent visuelt er resultatet en urskive som både fremstår som litt røff, men også svært delikat.

Duometre-UTT-backside-web

På innsiden av den 42 millimeter store urkassen i hvitt gull, tikker et håndtrukket Jaeger-LeCoultre kaliber 383. Verket er basert på et såkalt «Dual Wing»-konsept, som vi tidligere har omtalt slik:

Duomètre Unique Travel Time følger familiens karakterteristiske «Dual-Wing»-konsept som i korte trekk betyr at urverket er delt opp i to seksjoner («wings») med separate fjærhus og girtannhjul som reguleres via ett felles organ. Med hver sin kraftkilde er tanken å eliminere eventuelle energitap som følge av interaksjonen mellom ulike funksjoner/mekanismer.

For denne modellens urverk, det nye manufaktururverket Calibre 383, sørger den ene seksjonen for visning av lokaltid, mens den andre seksjonen sørger for visning av en ekstra tidssone. Urverkets to mekanismer trekkes manuelt via samme krone, og hver av dem har en oppgitt gangreserve på 50 timer.

Duometre-UTT-3-web

Rent funksjonsmessig har Duomètre Unique Travel Time visning av GMT og natt/dag indikator rundt den lille globusen kl. 6 på urskiven. Denne synkroniseres mot venstre del av uret, hvor vi finner digital timesvisning og minuttvisning på underskiven (lokaltid). Ved å benytte knappene på venstre side, kan man enkelt hoppe mellom ulike tidssoner, og hjemmetid er alltid vist på urets høyre side.

Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time (Métier Rare®) blir tilgjengelig i totalt 200 eksemplarer på verdensbasis, og prisen er oppgitt til 48.600 euro før avgifter.

Mer informasjon er tilgjengelig på merkets hjemmeside.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.