Leses nå
Introduserer TAG Heuer Connected

Introduserer TAG Heuer Connected

TAG Heuer Connected er den luksuriøse smartklokken konkurrentene bør frykte.

Konkurransen i markedet for wearables strammer seg sakte men sikkert til, men inntil i år har få store tradisjonelle urprodusenter kastet seg inn i kampen. Det har derfor vært knyttet stor spenning til det LVMH-eide klokkemerket TAG Heuer sin planlagte smartklokke – som attpåtil skulle utvikles i samarbeid med teknologigigantene Intel og Google. Smartklokken ble annonsert under den store klokkemessen i Basel tidligere i år, men både faktisk design og funksjoner ble hemmeligholdt.

I dag kl. 17 norsk tid, lettet imidlertid det sveitsiske merket omsider på sløret.

MODERNE SPORTY YTRE

tag-heuer-connected-group


ANNONSE


TAG Heuer Connected har et typisk sportsklokkedesign, som deler visse likhetstrekk med den nye mekaniske TAG Heuer Carrera Calibre Heuer 01, som ble lansert tidligere i år. Urkassen i lett titan grad 2, har en diameter på 46,2 mm, mens tykkelsen er oppgitt til 12,8 mm. Sammenlignet med tradisjonelle klokker er modellen på den større enden av skalaen, uten at dette nødvendigvis er går utover brukerkomforten. Legg til en gummirem (tilgjengelig i flere ulike farger), og helheten er et sporty uttrykk som fans av merket bør være kjent med fra tidligere.

TAG Heuer Connected kombinerer kjente designtrekk med ny teknologi – uten å gå på bekostning av opplevd kvalitet, status og luksusaspektet som forventes av en TAG Heuer.

HELDIGITALT INDRE

tag-heuer-connected-2

Fra avstand kan det være lett å forvekskle TAG Heuer Connect med en ordinær tikkende klokke. Ved en nærmere kikk, vil man imidlertid oppdage at hele urskiven i realiteten er et 1,5 tommers trykksensitivt LCD-display. Det er med andre ord snakk om en viserløs heldigital kreasjon, fri for både mekaniske tannhjul og quartz-krystaller.

Ved lansering kan det 360×360 piksel store displayet vise 3 ulike digitale «urskiver», som er tydelig inspirert av eksisterende modeller i TAG Heuer sin populære Carrera-kolleksjon. Hver av disse er tilgjengelige 3 ulike fargevarianter. Dette bidrar til å gjøre TAG Heuer Connected svært fleksibel, og den er kanskje den mest visuelt attraktive smartklokken vi har sett til dags dato.

POWERED BY ANDROID

tag-heuer-connected-3

Selve hjernen i TAG Heuer Connected, er et Android Wear-basert operativsystem utviklet av Google. Standardfunksjoner som varsling av innkommende anrop, tekstmeldinger, e-post og stemmebasert søk, er integrert. Klokkens funksjonalitet kan også lett utvides via mange tilgjengelige apps i Google Play. Noen ideell treningsklokke er Connect imidlertid ikke, for både pulsmåler og GPS er fraværende.

Rent teknisk drives klokken av en to-kjernet Intel Atom z34XX, med en klokkefrekvens på opptil 1,6 GHz. Videre byr Connected på 1 GB arbeidsminne og 4 GB lagringskapasitet. Batteriet på 410 mAh oppgis å gi klokken en batteritid på omkring 25 timer. Fortsatt ikke på langt nær den batteritiden vi skulle ønsket, men bedre en enn Apple Watch, som trolig også er den argeste konkurrenten.

TILGJENGELIG PRISKLASSE

tag-heuer-connected-4

Veilledende pris er oppgitt til 1.500 amerikanske dollar, og TAG Heuer Connected plasserer seg derfor blant de mer tilgjengelige klokkene fra merket. Riktignok er dette et godt stykke over smartklokkene fra merkene innen forbrukerelektronikk, men det er rimelig å anta at den kvalitetsmessige forskjellen er betydelig. Grunnet det høyteknologiske indre fra Intel, bærer TAG Heuer Connected ikke designasjonen «Swiss Made», men øvrige vesentlige komponenter er produsert i Sveits.

TAG Heuer Connected er allerede tilgjengelige for amerikanske kunder hos utvalgte TAG Heuer-forhandlere og online. Som eier vil man etter 2 år (og 1.500 amerikanske dollar ekstra), kunne bytte inn sin Connected med en mekanisk Carrera-modell. Det er foreløpig uvisst om dette unike innbytteprogrammet også vil bli tilgjengelig for norske kunder.

Norsk pris og tilgjengelighet er foreløpig ukjent (vi kommer tilbake med dette så snart informasjonen foreligger).

Oppdatert 13.11: Norsk pris er oppgitt til å bli ca. kr. 15.000 inkl. mva.

Mer informasjon er tilgjengelig på www.tagheuer.com.


ANNONSE


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.