Leses nå
Introduserer Arne Rasmussen

Introduserer Arne Rasmussen


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Tidssonen vokser, og det er med stor glede vi kan introdusere Arne Rasmussen som en av våre nye bloggere. Arne er et mangeårig medlem av Tidssonens diskusjonsforum, og har gjort seg bemerket både som vintageekspert, og som en kunnskapsrik og aktiv skribent. Nå bringer han denne magien med seg hit, til et større publikum.

Til daglig jobber Arne som teknologi- og forretningsrådgiver for et større konsulentselskap i Oslo, og har samlet på klokker i drøyt 8 år. Interessen for klokker beskriver han slik:

Interessen startet ved at jeg en sommerdag i 2006 surfet på militære klokker fra andre verdenskrig. Det ledet meg fort til selve gullalderen for mekaniske armbåndsur, seksti-tallet, siden klokkene fra førti-tallet ofte var små og kvaliteten på verkene heller varierende. Fra slutten av femti- og frem til midten av sytti-tallet så man en rivende utvikling av såkalte verktøy-klokker, spesielt pilot- og dykker-ur. Store deler av samlingen min er i dag er slike klokker. Jeg lar meg fascinere av kompliserte urverk, men historien bak, og utviklingen av spesielle produktlinjer interesserer meg like mye. Jeg har ikke noen spesielle favoritt-merker, så lenge klokkene tiltaler meg teknologisk, estetisk eller historisk holder det for meg. Noen merker har jeg dog satt meg mer inn i enn andre, her kan Omega, Breitling, Jaeger LeCoultre og Heuer nevnes. Joda, jeg har også hørt om Rolex, og kjenner spesielt godt til vintage-referansene 5513 (Submariner) og 1675 (GMT Master).

Vi gleder oss til å lese mer fra en av Tidssonens mest kunnskapsrike vintageeksperter i tiden som kommer!

Arne er også aktiv på Instagram, og kontoen hans finner dere her.