Leses nå
Innovasjon i høysetet – «Worldtimer 2.0»

Innovasjon i høysetet – «Worldtimer 2.0»


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Seiko er et velkjent merkenavn de fleste har et forhold til: Blant klokkeinteresserte beundres high-end modeller som Ananta og Grand Seiko for sitt stilige design og flotte mekanikk, mens den relativt rimelige og mekaniske Seiko Monster nærmest kan regnes som et moderne ikon – en klokke som for de fleste entusiaster før eller siden finner veien til klokkesamlingen.

Seiko er allikevel veldig mye mer, og tar man et raskt blikk på den nye Astron ser man at selskapet har langt flere kort å spille på.

Seiko Astron GPS Solar er intet mindre enn verdens første GPS-baserte soldrevne klokke. Med en nyutviklet strømgjerrig GPS-mottaker mottar klokken GPS-data som benyttes for å oppnå maksimal tidspresisjon samt identifisering av aktuell tidssone.

På reise gjennom ulike tidssoner vil klokken selv stilles inn til korrekt lokaltid, mens «hjemmetiden» beholdes på den lille urskiven ved kl. 6.


ANNONSE


Innovasjonen stopper imidlertid ikke der, og urverket lades  ved hjelp av å absorbere lys gjennom den spesielle urskiven – derav Solar. Klokken er dessuten utstyrt med en evighetskalender som innebærer at klokken ikke må stilles før år 2100.

Klokken har en diameter på 47 mm og kommer i materialene titan eller stål – begge tilgjengelige i sort utførelse – og kan leveres på gummirem eller matchende lenke i titan. Felles for alle variantene er et sort keramisk bezel og en anti-refleksbehandlet safirkrystall.

Veilledende priser fra kr. 16.950,- til 24.950,-  fremstår som langt fra avskrekkende, og Seiko Astron GPS Solar er på mange måter et lite teknologisk vidunder som kan appellere til både klokkeentusiaster og de med sansen for gadgets og spennende ny teknologi. Seiko har dessuten signalisert at Astron vil bli en hel kolleksjon – vi går en spennende tid i møte!

Oversikt over norske autoriserte forhandlere av Seiko finnes på Optura (den norsk distributøren av Seiko) sine hjemmesider.


ANNONSE