Leses nå
Hevneren

Hevneren

Det har vært store forventninger til Fredrikstadforfatteren Jan-Erik Fjells tredje bok om Kripos-overbjent Anton Brekke. Fjells første bok i serien, «Tysteren» fra 2010, ble mottatt med hyllest fra både landets medier og norske krimentusiaster. Boken vant Bokhandlerprisen 2010, og er til nå oversatt til både tysk, nederlandsk, dansk og italiensk.

Med «Hevneren» er deler av handlingen lagt til Minnesota i 1961, hvor den 17 år gamle norskættede Daniel Larsen dømmes til livstid fengsel med soning på det beryktede Alcatraz. I Norge i nåtid får Anton Brekke hendene fulle med en utspekulert seriemorder. Kan det være en sammenheng mellom de grufulle drapene og den 50 år gamle historien om Daniel Larsen?

Boken har vært tilgjengelig i butikkene siden mandag denne uken, og «Hevneren» har allerede mottatt glitrende anmeldelser i flere av landets største aviser (se f.eks. her og her).

Nyheter om boklanseringer er slettes ikke daglig kost her på Tidssonen. Det er imidlertid alltid hyggelig å gi litt ekstra oppmerksomhet til personer med tilknytning til TS – Fjell er nemlig både klokkeinteressert og Støttemedlem av Tidssonens forum!

Som en liten klokkerelatert kuriositet bør det nevnes at Panerai 312en som ofte er å finne på forfatterens høyre håndledd, ble vunnet i et veddemål med forlagssjef Arve Juritzen.


ANNONSE


306836_10151648158790586_2095370105_n
Fjells Panerai på Tidssonen NATO – uret som ble vunnet i et veddemål med Arve Juritzen

Forfatter selv hevder for øvrig å ha mottatt mye god hjelp fra flere TS-brukere, og som en ekte gentleman har ikke dette gått ubemerket hen i den nye bokens etterord:

Les også...

Takker også Arve Snildal, Yasmin Frydenlund, Rodney Clay ved Whitcomb Hotel, Golden Gate National Recreation Area, Linn Dahl Haraldseid, Eileen Tariczky, Vegar Martinsen, Henning Kristiansen, Thomas Martinsen, Marianne Anton- sen, radiograf Jakob Chan, Rolf Alexander Andersen, Anette Syrdahl, Hans Steinkjer, Arve Juritzen og resten av laget på Juritzen Forlag, og entusiastene på Tidssonen.no. Jo, og – før jeg glemmer det – min venn og kollega Jørn Lier Horst, for at jeg omsider har fått balanse i regnskapet …

Tidssonen-brukere med sansen for krim oppfordres herved til å plukke opp en kopi av «Hevneren» – så får vi krysse fingrene for at salgsuksess vil bety en ny tråd i forumets unboxingskategori!

«Hevneren» (Juritzen Forlag) er tilgjengelig på internett og hos bokhandlere over hele landet. ISBN 9788282054515.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.