Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
H. Moser & Cie. lanserer Heritage Perpetual Calendar Midnight Blue Enamel

H. Moser & Cie. lanserer Heritage Perpetual Calendar Midnight Blue Enamel

Luksuriøs blå evighetskalender i begrenset antall.

I løpet av de seneste årene har de klassiske dressklokkene sakte men sikkert forsvunnet fra kolleksjonen til H. Moser & Cie. Det sveitsiske merket fremstår nå som mer moderne enn noensinne, med fargesterke og særegne modeller innen kolleksjonene Streamliner, Pioneer, Endeavour og Specials.

Til sammenlignet fremstår Heritage-kolleksjonen som den mest vintage-inspirerte av de totalt fem ulike kolleksjonene. Modellene er ingen reproduksjoner av gamle design, men er i følge Moser inspirert av merkets historie som strekker seg tilbake til 1820-tallet.

H. Moser & Cie. Perpetual Calendar Heritage Limited Edition. Bilde: H. Moser & Cie.

Konseptet ble introdusert med Perpetual Calendar Heritage Limited Edition i 2016, som feiret 10-årsjubileet for relanseringen av H. Moser & Cie. som klokkemerke. Senere fulgte Moser opp med Heritage Centre Seconds Bucherer Blue – en spesialmodell for den sveitsiske forhandleren Bucherer i 2018 – før kolleksjonen ble et fast innslag hos Moser året etter.

Heritage Perpetual Calendar Midnight Blue Enamel

Heritage Perpetual Calendar Midnight Blue Enamel. Bilde: H. Moser & Cie.

Årets nye Heritage Perpetual Calendar Midnight Blue Enamel kan anses som en oppdatert versjon av debutmodellen fra 2016. Den 42 mm store kassen av hvitt gull har samme form som de øvrige modellene i den inneværende kolleksjonen, og dropper dermed det spesielle lokket som kjennetegnet førsteutgaven.

Urskiven med romertall og de spesielle «swallow tail»-viserne er imidlertid videreført fra 2016-modellen. Fortsatt er skiven utført i emalje, men fremfor klassisk hvit finisj har Moser gått for blå fumé. Emaljearbeid har også funnet veien til kassen, hvor er utsmykket med graverte blå innlegg.

Kassen har dekorative innlegg av emalje. Bilde: H. Moser & Cie.

Urverket er Mosers egenproduserte kaliber HMC 800 med evighetskalender og gangreserveindikator. Det særegne urverket er en videreutvikling av det mer kjente HMC 341 fra 2005, som ble utviklet av den anerkjente urmakeren Andreas Strehler, og tok hjem en «Complicated Watch Prize» fra Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) året etter. Fra utsiden er komplikasjonene villedende enkel, hvor måned indikeres av en bitteliten sentralisert viser, mens indikatoren for skuddår er plassert på verksiden.

Glasset i baklokket gir innsyn til HMC 800. Bilde: H. Moser & Cie.

Førsteinntrykk

Til tross for at Heritage-kolleksjonen huser noen av Mosers mest vintage-inspirerte klokker, er det definitivt ikke snakk om noen typiske «reissues» eller «re-interpretations». I likhet med merkets øvrige sortiment er klokkene proppfulle av personlighet.

Heritage Perpetual Calendar Midnight Blue Enamel er ikke bare en usedvanlig vakker klokke, men formidler også flere sentrale trekk ved Mosers identitet. Formen kan knyttes opp mot de historiske lommeurene fra 1800-tallet, mens fumé-skiven er å regne som et av merkets signaturer. Det samme kan sies om urverket, som utvilsomt er Mosers mest kjente komplikasjon.

Med kun 20 eksemplarer og en pris oppunder 1 million kroner er det snakk om en klokke for de få. For entusiaster med mer ordinære budsjettbegrensninger er det likevel lov å håpe på en standardmodell til en mer anstedig pris, basert på samme lest – kanskje i rustfritt stål og fri for dekorativ emalje på kassen.

Bilde: H. Moser & Cie.

Fakta og pris

H. Moser & Cie. Heritage Perpetual Calendar Midnight Blue Enamel
8800-0203

Diameter: 42 mm
Tykkelse: 12,6 mm / 10,8 mm (uten glass)
Kassemateriale: 18 karat hvitt gull
Urskive: Blå fumé Grand Feu emalje
Glass: Safirglass
Rem: Blå alligator, spenne i 18 karat hvitt gull

Urverk: HMC 800
Type: Mekanisk, manuelt opptrekk
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, evighetskalender med dato og måned, gangreserveindikator, skuddårsindikator
Frekvens: 18.000 vph (2,5 Hz)
Gangreserve: Minimum 7 dager

Tilgjengelighet: 20 eksemplarer,
Veiledende pris: 99.000 sveitsiske franc

Mer informasjon er tilgjengelig på h-moser.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!