Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
ads
View : 27 Click : 0

H. Moser & Cie. lanserer ny limited edition

av Jon Henrik Haraldsen   ·  1 år siden  
thumbnail

Endeavour Dual Time Concept er en av urverdenens mest minimalistiske.

Størrelsesmessig er ikke H. Moser & Cie. blant gigantene å regne, men prestisjemessig er merket i det gode selskap. Under ledelse av den forholdsvis unge Edouard Meylan, har Moser funnet en attraktiv balanse mellom respekt for tradisjoner, innovasjon og fremoverlente sprell. Gode eksempler på sistnevnte er blant annet deres Swiss Alp Watch, og Swiss Alp Watch S. Den noe mer konservative entusiastfavoritten Endeavour Perpetual Calendar «Funky Blue», er på sin side et godt eksempel på merkets nytolkning av en klassisk komplikasjon.

Den nye Endeavour Dual Time Concept er kanskje historiens enkleste klokke med visning av tid i to tidssoner. Fra front er uret fullstendig strippet for logoer, tekst og indekser – en klokke på sitt reneste. I følge H. Moser & Cie., er tanken å understreke hva som er «haute horlogerie», ved å sette fokus på håndverket og ekspertisen som inngår i hver eneste klokke.

endeavour-dual-time-concept_platinum-funky-blue-fume_1345-0300_lifestyle1_cmyk_crop

I motsetning til hva navnet skulle tilsi, er dette ikke en konseptklokke. Derimot er det snakk om en limited edition på totalt 20 klokker, fordelt på 10 eksemplarer i platina og «funky blue» fumé, og 10 eksemplarer i rødt gull og fumé. Det er for øvrig også planlagt en enklere «tre-hånds» utgave i med «cosmic green» urskive, som vil lanseres offisielt i nær fremtid.

Lokaltid vises via de sølvfargede viserne, med løpende minutter på en «underskive» kl. 6. Tiden for den sekundære tidssonen, vises via den røde viseren. Denne kan enkelt justeres mellom hele timer (12-timers skala), og kan dermed også enkelt gjemmes under den ordinære timeviseren.

endeavour-dual-time-concept_platinum-funky-blue-fume_1345-0300_lifestyle2_cmyk

Spesifikasjonsmessig har Endeavour Dual Time Concept en diameter på 40,8 millimeter, hvor urkassen huser et in-house kaliber HMC 345. Dette selvtrekkende urverket, har en gangreserve på minst 72 timer, og en frekvens på 18.000 vph. Verket har også H. Moser & Cie. sitt patenterte «Double Pull Crown»-system.

Endeavour Dual Time Concept i platina har fått en veillendende pris på 42.000 amerikanske dollar, mens varianten i rødt gull er priset til 32.000 dollar. Begge utgavene leveres med H. Moser & Cie. sine karakteristiske skinnremmer av kudu, med matchende foldespenne.