Leses nå
Greubel Forsey GMT Sport

Greubel Forsey GMT Sport

Slapp av – den første sportsklokken fra Greubel Forsey er ingen Genta-klone.

Sporty luksusklokker er i vinden som aldri før. Gjerne fra produsenter i det øvre sjiktet, og gjerne av tøffere materialer enn edelt metall. Mange av årets nyheter har også vært tydelig inspirert av 70-talls design fra Gérald Genta – noe som oftere enn ikke har skapt negative reaksjoner blant entusiastene.

Når Greubel Forsey nå presenterer GMT Sport, er den det eksklusive merkets mest sportslige klokke til dags dato. Fra første øyekast er uttrykket umiskjennelig Greubel Forsey, men kassen er et helt nytt design. Til tross for å ha integrerte remfester er det imidlertid ikke snakk om nok en Genta-kopi.

Foto: Greubel Forsey

Kanskje er det litt vanskelig å se på bildene, men kassen i titan har en særegen kurvet profil. Tross størrelsen på 45 mm hevdes den å ha en overlegen bærekomfort uavhengig av håndleddets størrelse. Det kurvede glasset utgjør også et ypperlig vindu i den mildt sagt detaljrike fronten. Her faller blikket på en delvis åpen og typisk Greubel Forsey-arkitektur, med en dybde og bevegelse som skaper en dramatisk estetikk.

Blant høydepunktene er den iøynefallende globusen med UTC og dag/natt-indikator, samt Greubel Forseys unike 24-sekunders tourbillon. Tourbillon-buret er montert med en helning på 25 grader, som sammen med den raskere rotasjonshastigheten hevdes å ha en vesentlig positiv effekt på den kronometriske ytelsen.


ANNONSE


Komplikasjonene er ikke begrenset til skive-siden, men har også funnet veien til baksiden. Gjennom glasset i baklokket vises Greubel Forseys spesielle UTC-display, som angir både universell tid og sommertid for 24 sentrale verdensbyer.

Foto: Greubel Forsey

Safirglass, titan, gummirem og 100 meters vannresistens – på papiret er vi med på at GMT Sport er en sportsklokke. Legg til de elleville komplikasjonene, den skyhøye finisjen og den heftige prisen, og det vi sitter igjen med er primært en konkurrent til Richard Mille, og til dels også Audemars Piguet (vel, i alle fall de villeste modellene med urverk fra APRP).

I første omgang er GMT Sport en limited edition på kun 11 klokker, men vi blir ikke overrasket om kassen vil dukke i flere modeller i tiden som kommer.

Mer informasjon om Greubel Forsey GMT Sport er tilgjengelig på greubelforsey.com.

Foto: Greubel Forsey

Fakta og pris

Modell: Greubel Forsey GMT Sport
Dimensjoner: 45 mm; 15,7 mm
Materiale: Titan
Vannresistens: 100 m

Urverk: P722
Type: Mekanisk, manuelt opptrekkbart
Funksjoner: Timer, minutter; små sekunder; gangreserve-indikator; 24-sekunders tourbillon; roterende globus med UTC dag/natt indikator; GMT; UTC og sommertid for 24 byer
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 72 timer

Rem: Gummi

Veiledende pris: 480.000 sveitsiske franc (før avgifter)
Tilgjengelighet: 11 eksemplarer


ANNONSE