Leses nå
Grand Seiko lanserer SBGW291 og SGBW293

Grand Seiko lanserer SBGW291 og SGBW293

  • To nye varianter med den velkjente 44GS-kassen.
  • Diameter på 36,5 millimeter og manuelt 9S64-urverk på innsiden.
  • Veiledende pris er satt til 56.950 kroner.

Om noe kan kalles selve signaturdesignet på urkassen, er 44GS et av de aller sterkeste kortene hos japanske Grand Seiko. Siden introduksjonen i 1967 har kassen – med sine brede remfester, skarpe linjer, slanke bezel og overflater polert til perfeksjon – vært en tydelig entusiastfavoritt. Det har også gitt fornyet fokus på mange av de siste års lanseringer.

Nye SBGW291 får en sølvfarget tallskive.

Litt under radaren har Grand Seiko sluppet to nyheter det er verdt å merke seg. For mens mange fortsatt var opptatt med sommerferie, ble en ny duo med den umiskjennelige urkassen lansert. Denne gangen i en nesten uvanlig liten størrelse på 36,5 millimeter. Og med unntak av farge på tallskive og rem, deler SBGW291 og SBGW293 alle viktige egenskaper med både hverandre og med en tidligere lansering.

Bare 36,5 millimeter

Den beskjedne kassestørrelsen er nemlig ikke helt ukjent, og kjennere vil erindre Grand Seiko SBGW289 som ble lansert tidligere i år, som en del av 55-årsjubileet for 44GS. Med en rosa tallskive og i begrenset opplag, var det likevel en lansering som nok fikk en smalere appell enn hva disse nyhetene søker å få.

Brun tallskive på SBGW293.

SBGW291 og SBGW293 går nemlig inn i standardkolleksjonen under Heritage-familien, hvor førstnevnte får en sølvfarget skive, mens sistnevnte får en mørk bruntone. Begge med solstrålefinish.

Tallskivene for øvrig er av det minimalistiske slaget, hvor Grand Seiko-logoen er eneste blikkfang, mens flotte timemarkører med polerte fasetter etter alle solemerker er et skue i seg selv. På polerte detaljer, som omfatter både visere, timemarkører og den 11,6 millimeter høye urkassen, er nemlig Grand Seiko alltid å finne i det absolutte toppsjiktet.

Også på urverkssiden bruker Grand Seiko å by på vakre detaljer, men i de to nyhetene er mekanikken skjult bak et solid baklokk. Det er kanskje litt synd i et rent estetisk perspektiv, men i tråd med de klassiske 44GS-klokkene.

På innsiden er det selskapets eget manuelle 9S64 som tikker, med en oppgitt nøyaktighet på +5/-3 sekunder per dag og 72 timers gangreserve. Ta i den forbindelse med at Grand Seiko ofte er beskjedne på egne vegne.

SGBW293 har en mørk brun skive og rem.

Med 44GS-urkasse og 100 meter vannresistens trekkes nylanseringene mot det sporty, men uten mulighet for lenke (i det minste foreløpig), sin beskjedne størrelse og med alle sine elegante detaljer, havner klokkene fort i kategorien pyntet. Klokker som dog ikke nødvendigvis må settes i bås, og som Grand Seiko selv virker å anse som passende for både menn og kvinner.

Både SBGW291 og SBGW293 skal være tilgjengelig fra autoriserte forhandlere allerede – og norsk veiledende pris er satt til 56.950 kroner.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!