Leses nå
Grand Seiko feirer 55-årsjubileet til 44GS med en ny limited edition

Grand Seiko feirer 55-årsjubileet til 44GS med en ny limited edition

  • Hyller den ikoniske Grand Seiko 44GS fra 1967, med 36,5 mm diameter og manuelt urverk.
  • Rosa tallskive inspirert av kirsebærblomster og snø.
  • Begrenset til 1.200 eksemplarer og priset til 58.950 kroner.

Tidligere denne måneden debuterte Grand Seiko som utstiller på Watches & Wonders, og benyttet anledningen til å presentere flere nye modeller (inkludert en råtass vi ennå ikke har skrevet om).

Grand Seiko Heritage Collection 44GS 55th Anniversary Limited Edition.

Det japanske merket skjøt imidlertid ikke opp alt fyrverkeriet på én gang. Grand Seiko Heritage Collection 44GS 55th Anniversary Limited Edition – eller bare SBGW289 – er første nyhet ut etter messen i Genève.

Som modellnavnet tilsier er det snakk om en feiring av 55-årsjubileet for den ikoniske 44GS fra 1967, som etablerte den såkalte «Grand Seiko Style». Nøyaktig hva dette innebærer er sirlig beskrevet på grand-seiko.com.

Ripesikkert safirglass beskytter den rosa tallskiven.

SBGW289 er ingen ren kopi av jubilanten fra 60-tallet, men er derimot en moderne nytolkning med mange av de karakteristiske linjene, kantene og Zaratsu-polerte flatene. Målene ligger nokså nært originalen, med 36,5 mm i diameter og 11,6 mm tykkelse.

Kassen er utført i rustfritt stål, og huser Grand Seikos manuelle 4 Hz kaliber 9S64 med 72 timers gangreserve.

Vannresistensen er oppgitt til 10 bar (100 meter).

De seneste årene har Grand Seiko hentet inspirasjon fra japansk natur, og SBGW289 er intet unntak. I følge merket er den rosa tallskiven et nikk til Sakura-kakushi – en kort periode nord i Japan, når kirsebærblomstene og snøen sameksisterer.

Totalt vil Grand Seiko SBGW289 bli tilgjengelig i 1.200 eksemplarer, som har fått en veiledende stykkpris på 58.950 kroner. I følge den norske importøren ventes klokkene å komme for salg i løpet av juni.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!