Leses nå
Grand Seiko lanserer en ny modell inspirert av Suwasjøen

Grand Seiko lanserer en ny modell inspirert av Suwasjøen

  • Tallskiven i mørkeblått imiterer rolige krusninger på Suwasjøen.
  • Tilhører Evolution 9-kolleksjonen og har 9RA2 Spring Drive på innsiden.
  • Selges kun i Grand Seiko Boutiques med oppgitt pris på 9.100 USD.

Grand Seiko har fått god vind i seilene den siste tiden, med solide lanseringer innenfor flere av kjernefamiliene. Spesielt har nyhetene i Evolution 9-kolleksjonen og den raffinerte 44GS-kolleksjonen utmerket seg i positiv retning, med tilsvarende applaus fra både nye og gamle entusiaster.

Nye SLGA021.

Våre japanske venner har for (u)vane å lansere en svært rikholdig katalog av referanser, hvorav både klokker i begrenset opplag og standardvarianter inngår. Nyheten SLGA021 tilhører sistnevnte, og tar nå plass ved siden av fjorårets publikumsfavoritt SLGA009 som en del av grunnkolleksjonen. En hake er imidlertid at klokken er forbeholdt merkets egne butikker. Det nevnes dog i samme åndedrag at enkelte utvalgte forhandlere også får den, så kanskje vil den dukke opp her hjemme i Norge.

Suwasjøen

Få, om noen, benytter naturen som inspirasjonskilde mer enn Grand Seiko. Det gjelder også på SLGA021, hvor tallskiven er det nye som bringes til bordet. Den mørkeblå og strukturerte skiven imiterer de lette krusningene på Suwasjøen (som ligger sørøst for Shinshu Watch Studio), rett før solnedgang. Resultatet ser virkelig ut til å være av det vellykkede slaget – hvor tallskiven endrer klokkens karakter ganske signifikant.

Oppskriften for øvrig er identisk med nevnte SLGA009. Det betyr at alle ingrediensene som definerte kanter, vinkler, børsting og speilblank «Zaratsu»-polering er til stede, men i litt roligere og mer moderne drakt enn den historiske 44GS. Detaljer som den børstede bezelringen og vannresistensen til 100 meter er med på å dra modellserien mot det hverdagslige og sporty.


ANNONSE


Kassen er produsert i rustfritt stål og måler 40 x 11,8 millimeter, hvor Spring Drive-urverket 9RA2 fungerer som motor. Dette er nyeste generasjon urverk i familien, hvor man har den meget smakfulle plasseringen av gangreserveindikatoren – på baksiden av verket.

Spring Drive 9RA2.

Utover en pen finish, hvor både frostede og polerte detaljer spiller sammen, kan 9RA2 skilte med 5 dagers gangreserve og en nøyaktighet oppgitt til 0,5 sekunder per dag. En jevnt «flytende» sekundviser får du med på kjøpet.

Oppgitt internasjonal pris er 9.100 USD – som burde plassere den noe over 100.000 kroner i Norge.


ANNONSE