Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Grand Seiko 44GS

Grand Seiko 44GS

I mange år var Grand Seiko en av Japans best bevarte hemmeligheter, og en kolleksjon eksklusivt forbeholdt urgiganten Seiko sitt hjemmemarked.

Først i de senere årene har kolleksjonen blitt delt med resten av verden, og i sommer fikk Norge sin første autoriserte forhandler i Sandnes.

«Å LAGE VERDENS BESTE LUKSUSUR»

Grand Seiko er den japanske produsentens bidrag til luksusursegmentet, og den første modellen ble introdusert i 1960 – 65 år etter produksjonen av merkets første mekaniske klokke i 1895.

Bakgrunnen for Grand Seiko var like tydelig som den var ambisiøs: Å produsere verdens beste luksusur.

I Norge er Seiko er kjent for sin enorme bredde som spenner fra rimelige batteridrevne ur til moderat prisede mekaniske ur, og for oss «utlendinger» kan det være vanskelig å se Seiko i en rolle som utfordrer til de sveitsiske kjempene.

Tilliten til sveitsisk kvalitet og idealiseringen av europeiske luksusvarer sitter dypt, men la meg bare si det slik: I Japan har Grand Seiko én reell konkurrent – navnet begynner på «R»og slutter på «X».

Begge aktørene er også en av urverdenens få virkelig vertikalt integrerte manufakturer – det vil si full kontroll og egenproduksjon av samtlige elementer som inngår i deres ur.

Faktisk er de kanskje de eneste.

GRAND SEIKO SBGW047 «Tribute to 44GS»

I fjor var det 100 år siden Seikos introduksjon av deres første armbåndsur, og Grand Seiko 44GS ble introdusert som en jubileumsmodell i kun 700 eksemplarer på verdensbasis.

SBGW047 er reproduksjon av Seikos historiske 44GS fra 1967, og er med sin spesielle 38 millimeter store urkasse svært tro mot originalen.

Nettopp urkassen er verdt å merke seg, da den byr på spennende og utradisjonelle linjer og kanter som gir 44GS en unik karakter uten at det går på bekostning av modellens påfallende luksuriøse eleganse. Dette designet stammer etter sigende fra en ung universitetsstudent som ønsket et like sterkt fokus på de japanske luksusurenes ytre som på det indre.

Under det skrudde baklokket som bærer Grand Seiko-seglet, tikker et opptrekkbart Grand Seiko kaliber 9S64 som har en gangreserve på 72 timer og et oppgitt avvik på -3/+6 sekunder per dag (til sammenligning er COSC-standarden -4/+6).

44GS er utstyrt med en buet safirkrystall, og både på avstand og på håndleddet er vintagefølelsen tydelig tilstede – hadde man ikke visst bedre, ville man trodd uret var NOS («New old stock»).

Grand Seiko 44GS

Grand Seiko 44GS

Noen spesifikasjoner:

  • Referanse: SBGW047 (stål).
  • Urverk: Manuelt opptrekkbart Seiko kaliber 9S64, 4 Hz, 72 timer gangreserve.
  • Urkasse: Rustfritt stål (hvitt-, gult- og rødt gull var også tilgjengelig ved lansering), 38 mm diameter, 11,5 mm tykkelse, vannresistant 30 meter, antirefleksbehandlet safirkrystall.
  • Rem: Svart rem i krokodilleskinn med klassisk Grand Seiko-spenne i stål.

Mer informasjon finnes på grand-seiko.com eller kontakt den norske distributøren via optura.no.

View Comments (43)

Leave a Reply

Your email address will not be published.