Leses nå
GPHG 2022 – her er årets nominerte klokker

GPHG 2022 – her er årets nominerte klokker

  • Årets utgave av GPHG går av stabelen den 10. november i Genève.
  • Hele 90 klokker i 15 ulike kategorier er nominert av GPHG-akademiet.
  • Nominasjonslisten inkluderer alt fra Grand Seiko, IWC og Tudor til Grönefeld, Sarpaneva og HYT.

Det er ikke uten grunn at Grand Prix d’Horlogerie de Genève ofte blir kalt for klokkeverdenens Oscar-utdeling. Hvert år kjemper noen av klokkeindustriens største navn om priser i 15 ulike kategorier, samt hovedprisen Aiguille d’Or. I fjor var det Bulgari Octo Finissimo Perpetual Calendar som stakk av med den prestisjetunge prisen.

Årets vinnere skal kunngjøres under en seremoni i Théâtre du Léman i Genève den 10. november, men allerede nå har årets nominasjonsliste blitt kunngjort av arrangøren.

Totalt er det snakk om 90 ulike klokker fordelt på 15 kategorier, som nå er presentert på de offisielle nettsidene til GPHG (eksterne lenker):

H. Moser & Cie Pioneer Cylindrical Tourbillon Skeleton er blant de nominerte. Foto: Tidssonen

Klokkene er stemt frem av GPHG-akademiet, som ble innført i 2020 for å styrke legitimiteten til den tradisjonsrike prisutdelingen.


ANNONSE


Akademiet består i dag av rundt 650 medlemmer, som skal representere hele bredden av klokkeindustrien. Fra eiere, direktører og urmakere, til historikere, journalister og private samlere.

Tudor Ranger er også nominert. Foto: Tidssonen

De endelige vinnerne vil avgjøres av en jury bestående av 30 medlemmer fra akademiet. Mer informasjon om akademiet, avstemningen og årets nominerte klokker er å finne på gphg.org.