Leses nå
Gode tradisjoner fra Zenith

Gode tradisjoner fra Zenith

I løpet av de siste 2 årene er det få merker som har gjennomgått en like stor transformasjon som sveitsiske Zenith. Mye av æren må trolig tilskrives Jean-Frédéric Dufour, som overtok roret på Zenith-skuten i midten av 2009.

Tanken har vært å sette fokus på Zeniths tradisjoner som et ekte manufaktur. Dette har vist seg å være en vellykket strategi, og sportsklokker som fjorårets El Primero Striking 10th og årets El Primero Stratos har fått mye oppmerksomhet fra klokkeentusiaster verden over.

I år har Zenith også lagt vekt på å raffinere klassiske design, noe som blant annet kommer til uttrykk i den utvidede Captain-kolleksjonen. Urene er inspirert av Captain-serien fra 1952, og utseendemessig kan disse tenkes å gå «head-to-head» mot eksempelvis Jaeger-LeCoultres Master Control-modeller. Med priser som starter på 29.500, prises de derimot noe rimeligere enn sine konkurrenter fra Vallée de Joux.


ANNONSE


De tre nye modellene består av:
– Captain Power Reserve
– Captain Second Time Zone
– Captain Moonphase

Klokkene har en diameter på 40 mm, kommer med dobbeltsidig AR-behandlet safirglass i front, og har en oppgitt vanntetthet til 50 m. Alle klokkene har også safirglass i baklokket, noe som gir fritt innsyn til det Côtes de Gèneve-dekorerte Zenith Elite urverket.

Ingen kan nå tvile på at Zenith mener alvor, og forholdene ligger nå til rette for en posisjon som et av de mest respekterte og spennende sveitsiske manufakturene. De tre nye Captain-modellene vil være å finne hos landets autoriserte forhandlere i løpet av sommeren.

View Comments (2)
  • Vet ikke hvor du holder til, men David-Andersen i Oslo, Urmaker Tidemand i Oslo, og Lervik Ur i Haugsund er autoriserte forhandlere av Zenith. De kan hjelpe deg med service.

Leave a Reply

Your email address will not be published.