Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Glashütte Original Sixties og Sixties Panorama Date Annual Edition

Glashütte Original Sixties og Sixties Panorama Date Annual Edition

Årets spesialmodeller leveres med flammefargede tallskiver.

La oss snakke litt om tallskiver. Til tross for at mange klokkemerker smykker seg med tittelen «manufaktur», er produksjon av tallskiver noe de færreste gjør. Glashütte Original er en av de få som gjør det selv, med en egen skivefabrikk i Pforzheim (siden 2012). For å fremheve denne ekspertisen samt sin egen historie med fargefulle tallskiver, introduserte merket i fjor konseptet «Annual Edition». To modeller – Sixties og Sixties Panorama Date – ble lansert med unike grønne tallskiver. Klokkene ble ikke produsert i et begrenset antall, men var kun tilgjengelige i 2018.

Glashütte Original Sixties og Sixties Panorama Date Annual Edition (2018).

For 2019 har Glashütte Original tatt utgangspunkt i de samme elegante grunnmodellene, men byr på helt nye tallskiver. Bak navnet «fiery orange» skjuler det seg flertonede oransje skiver med Glashütte Originals spesielle dégradé-effekt. Rent teknisk gjennomgår tallskivene et galvanisk bad, som gir en gylden gul tone. Deretter legges en rekke lag med lakk i rødt og sort. Resultatet er en gradert finisj som er unik for hver klokke. Til slutt varmes tallskivene i en ovn, for å «brenne» inn fargene.

Glashütte Original Sixties Annual Edition (2019). (Bilde: Glashütte Original)
Glashütte Original Sixties Panorama Date Annual Edition (2019). (Bilde: Glashütte Original)

Både Sixties og Sixties Panorama Date kommer med kasser i stål, hvor diameterene er på henholdsvis 39 og 42 millimeter. Førstnevnte drives av et kaliber 39-52, mens dato-versjonen har et kaliber 39-47. Begge urverkene er selvopptrekkende, og produseres in-house hos Glashütte Original.

Som nevnt er hverken Sixties eller Sixties Panorama Date begrenset i antall, men klokkene vil kun være tilgjengelig i år. De tyske veiledende prisene er satt til 6.300 euro (Sixties) og 7.800 euro (Sixties Panorama Date) – begge inkludert tysk moms på 19 prosent.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!