Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Glashütte Original Senator Chronometer – Limited Edition

Glashütte Original Senator Chronometer – Limited Edition

Den ultimate utgaven av en allerede nær perfekt modell.

Man skal være forsiktig med å tukle med det perfekte, men Glashütte Original tar utfordringen på strak arm. I en begrenset serie på kun 25 eksemplarer, presenterer det tyske merket nå en ny spesialutgave av dere Senator Chronometer. Siden lanseringen i 2009 har klokken vært en av merkets flaggskipmodeller – og i underetegnes øyne uten noen påfallende svakheter og behov for forbedring.

Senator Chronometer – Limited Edition er ingen dramatisk nytolkning av originalen, men helhetsinntrykket heves via små og diskré justeringer. Kassen av hvitt gull har fått et nytt konkavt bezel, hvor kanten er påført et lekkert pyramidemønster. I følge Glashütte Original er trekket inspirert av gamle skipskronometere, som for øvrig også er den opprinnelige inspirasjonskilden bak modellen.

Senator Chronometer – Limited Edition. (Bilde: Glashütte Original)

Ny er også den teksturerte urskiven av gull, som er produsert ved Glashütte Originals egen skivefabrikk i Pforzheim. I kombinasjon med de blånerte pæreformede viserne, oppnås et uttrykk som er svært raffinert og elegant. For å understreke at det dreier seg om en spesialutgave, er klokkens unike serienummer plassert i underskiven kl. 6.

Urverket er et kaliber 58-03, som kort og godt er en mer påkostet variant av standardmodellens kaliber 58-01. Verkplaten, klobene og flere øvrige komponenter er galvanisk belagt med rødt gull, som resulterer i et herlig klassisk uttrykk. Dette styrkes av den flotte finisjen, hvor det skjeletterte fjærhuset og den håndgraverte balansekloben er blant høydepunktene.

Kaliber 58-03. (Bilde: Glashütte Original)

Teknisk er urverket av den moderne sorten, med sofistikerte funksjoner som «sekund-stopp»-mekanisme: Når kronen trekkes ut stopper ikke bare klokken å gå, men sekundviseren nullstilles og minuttviseren spretter frem til neste hele minutt. Vris kronen hopper minuttviseren frem (eller tilbake) til neste hele minutt.

Førsteinntrykk

Senator Chronometer har lenge vært en av mine personlige favoritter fra Glashütte Original. Modellen er en nær perfekt balanse mellom tradisjon og vår samtid, og langt på vei blant de mest håndverks-orienterte modellene fra det tyske merket. Det gir en viss fallhøyde for en ny og eksklusiv spesialmodell, som ideelt sett bør være enda litt heftigere enn standardutgaven.

Det vil jeg si at Glashütte Original har lykkes med, hvor både skivesiden og verksiden har fått et åpenbart løft. Senator Chronometer – Limited Edition fremstår derfor i mine øyne som den ultimate utgave av en allerede nær perfekt standardmodell. Hvorvidt forskjellen er verdt prisdifferansen – 253.600 kroner for standardmodellen i rødt gull mot 290.700 kroner for spesialutgaven – vil nok likevel avhenge av øynene som ser.

I mitt hode er valget enkelt og i spesialutgavens favør. Samtidig skal man ikke glemme at alle variantene av Senator Chronometer befinner seg i en prisklasse hvor det er mye snadder å oppdrive.

Senator Chronometer – Limited Edition. (Bilde: Glashütte Original)

Fakta og pris

Modell: Glashütte Original Senator Chronometer – Limited Edition
Diameter: 42 mm
Tykkelse: 12,47 mm
Materiale: Hvitt gull, safirglass
Vannresistens: 50 m (5 bar)

Urverk: Glashütte Original kaliber 58-03
Type: Mekanisk, manuelt opptrekk
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, dag/natt-indikator, gangreserve-indikator, dobbel dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 44 timer (± 5 %)

Rem: Mørkeblå alligatorrem

Veiledende pris: Fra 290.700 kroner
Tilgjengelighet: 25 eksemplarer, levering fra august 2020

Mer informasjon er tilgjengelig på glashuette-original.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!