Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Glashütte Original Senator Chronograph – The Capital Edition

Glashütte Original Senator Chronograph – The Capital Edition

Glashütte Original er mangeårig sponsor av Berlinalen (filmfestivalen i Berlin). Kun timer før filmfestivalen åpner, introduserer merket en ny tolkning av deres Senator Chronograph Panorama Date. Den nye Senator Chronograph – The Capital Edition, henter i følge merket inspirasjon fra hovedstaden Berlin. «»Engineering Made in Germany» meets big-city attitude».

Senator Chronograph – The Capital Edition i stål.

The Capital Edition presenteres i totalt 3 ulike varianter, fordelt på materialene stål, rødt gull og platina. Antallet er henholdsvis 100, 25, og 5 eksemplarer. Utgavene i stål og rødt gull, er utstyr med gråtonede «Bourbon Grey» urskiver. Platina-varianten har på sin side fått en lysere skive, i finisjen «Dry Silver». Detaljer i beige, hvitt, og blått, bidrar til å gi skivene et særegent uttrykk. Det  omfattende innslaget av Super-Luminova, trekker det hele i litt funksjonsorientert retning.

Senator Chronograph – The Capital Edition i rødt gull.

I likhet med «standard-utgaven», er det et in-house-produsert kaliber 37-01, som gir liv til den nye kronografen. Urverket har et kolonnehjul-basert design, og byr dessuten på en flyback-funksjon, stort datovindu, og gangreserve-indikator. Gangreserven er for øvrig omkring 70 timer, når verket er fullt opptrukket via kronen eller rotoren.

Senator Chronograph – The Capital Edition i platina.

Tanker

Ja, de er litt sprø. Men personlig frydes jeg litt av de nye klokkene. Tenker man seg litt om, er jo faktisk lekne urskiver i tråd med Glashütte Originals identitet og know-how. Merket er en av få som har sin egen skivefabrikk (nærmere bestemt i Pforzheim), og har dessuten en veldokumentert historie med eksperimentering og produksjon av snåle skivefarger. Eksempler fra nyere tid, omfatter blant annet merkets Sixties Iconic-kolleksjon.

Senator Chronograph – The Capital Edition i stål med lenke.

Senator Chronograph – The Capital Edition er neppe noen klokke for massene, men jeg har ingen tvil om at noen vil la seg sjarmere. Kvalitetsmessig er modellen en vaskeekte Glashütte Original, som betyr en jevnt over høy opplevd og reell kvalitet. Kaliber 37-01 er i mine øyne ikke det peneste verket fra merket, men det er en «enkel» og pålitelig helintegrert kronograf, med flere trivelige Glashütte-trekk. Som 3/4-platine, Glashütte-ribbing, skjelettert rotor med 21 karats masse i gull, samt svanehals-justeringen.

Spesifikasjoner

  • Det ytre: 42 mm diameter, 14,6 (stål)/14 mm (rødt gull og platina) tykkelse – safirglass (front, baklokk) – galvanisert «Bourbon Grey» (stål og rødt gull)/galvanisert «Dry Silver» (platina) skive – lenke (stål)/rem med klassisk spenne (stål eller rødt gull)/rem med foldespenne (stål, rødt gull, eller platina) – vannresistent 5 bar.
  • Det indre: Glashütte Original kaliber 37-01, selvtrekkende – timer, minutter, sekunder, «panorama-dato», flyback-kronograf, gangreserve-indikator – ca. 70 timer gangreserve – 28.800 vph (4 Hertz) – 3/4-plate, skjelettert rotor, svanehals-justering.
  • Pris og tilgjengelighet: Fra 13.500 euro i stål, 27.700 euro i rødt gull, 55.000 euro i platina – 100 stk. i stål, 25 stk. i rødt gull, 5 stk. i platina.