Leses nå
Glashütte Original lanserer PanoMaticCalendar

Glashütte Original lanserer PanoMaticCalendar

  • Glashütte Original utvider Pano-kolleksjonen med merkets første årskalender.
  • Priset til 27.600 euro i rødt gull og 40.400 euro for en skjelettert limited edition i platina.

Det er en stund siden Glashütte Original slapp en helt ny modell, og ikke bare en variant på noe eksisterende. Nå avduker imidlertid det tyske merket en splitter ny modell, basert på et splitter nytt kaliber.

PanoMaticCalendar er den første årskalenderen fra Glashütte Original. En praktisk kalender-komplikasjon som tar høyde for 30- og 31-dagers måneder, men som må stilles hver februar. På engelsk er komplikasjonen kjent som en «annual calendar», og ble for første gang presentert i et armbåndsur av Patek Philippe i 1996.

Glashütte Original har tatt utgangspunkt i den velkjente Pano-kolleksjonen, som i likhet med en annen kjent tysker har tallskiver med asymmetrisk design og stor dobbel datovisning.

Layouten til den nye årskalender-modellen minner sterkt om søskenmodellen PanoMaticLunar, men i tillegg til tidsvisning, dato og månefase, viser nykommeren også dato.

Visningen av måned skjer ved hjelp av en spesiell digital indikator langs kanten på nedre høyre del av tallskiven.

Urverket er det nye selvtrekkende Calibre 92-09 (og den mørke utgaven, 92-10), med 4 Hz frekvens og 100 timers gangreserve. Til tross for den nye komplikasjonen er urverket velkjent Glashütte Original, med en høy grad av finish både på skive- og klobesiden.

Ved lansering kommer PanoMaticCalendar kommer i to ulike varianter. En klassisk versjon med kasse i rødt gull, og en mer moderne tolkning med delvis skjelettert front og tilsvarende kasse i platina. Sistnevnte er en limited edition i 150 eksemplarer. Begge variantene måler 42 mm i diameter, og har en tykkelse på 12,4 mm.

I følge Glashütte Original skal klokkene være tilgjengelige fra i dag, og prisene er satt til 27.600 euro i rødt gull og 40.400 euro for den skjeletterte i begrenset antall.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!