Leses nå
G-SHOCK – 40-årsjubilant i karbonfiber

G-SHOCK – 40-årsjubilant i karbonfiber

Casio presenterer første G-SHOCK i fullkarbon – møt nye GCW-B5000UN.

I 1983 gav Casio ny mening til begrepet «tøffe klokker». Lanseringen av den støtsikre G-SHOCK DW-5000C flyttet grensene for hva man kunne forvente av et robust armbåndsur.

40 år senere regnes G-SHOCK fortsatt som kongen av klokker som takler «alt», og den firkantede originalen fra 80-tallet har for lengst fått ikonisk status. Men tro ikke at G-SHOCK har stått stille.

40 år med G-SHOCK

For å markere 40 år med innovasjon og konstant søken etter enda bedre klokker, presenterer Casio den nye G-SHOCK GCW-B5000UN. Klokken tar arven fra den originale G-SHOCK til nye høyder, med en robust og støtsikker konstruksjon laget av karbon.

G-SHOCK GCW-B5000UN-1ER

De ytre dimensjonene er i tråd med hva vi forbinder med G-SHOCK i den berømte 5000-serien, men ved hjelp av avansert ingeniørarbeid er vekten redusert til 65 gram – hele 61 prosent lettere enn forgjengeren GMW-B5000D i rustfritt stål. Bezelen og lenken er laget av karbonkompositt, mens foldemekanismen på låsen er fremstilt av multilags karbon. Monocoque-kassen som huser urverket er laget av karbonfiber-forsterket resin.

Karbonkompositt har en naturlig variasjon i mønster, som gjør at hvert eneste eksemplar av GCW-B5000UN er unikt. I tillegg til versjonen i svart karbon tilbyr Casio også en lilla variant med små korn av opal. Hver modell er utstyrt med en eksklusiv G-SHOCK 40-årsjubileumslogo designet av kunstneren Eric Haze, som er gravert på baksiden av kassen.

Smartere med årene

GCW-B5000UN benytter Casios nye modul 3543, hvor kjernefunksjonene er tidsvisning, alarm, nedtelling og stoppeklokke, samt praktise finesser som Tough Solar solcelle-lading, radiosignal-mottak for tidsjustering og Bluetooth.

G-SHOCK GCW-B5000UN-1ER

Med Casio Watches-appen for iOS og Android åpnes en verden av ekstrafunksjoner, som automatisk og ett-trykks tidskorrigering via internett, automatisk justering av sommertid, utvidede alarm- og timer-innstillinger, påminnelser for viktige datoer, tids- og stedslogg, «Phone Finder» og verdentid-funksjon med rundt 300 byer.

Casio G-SHOCK GCW-B5000UN-1ER har en veiledende pris på 23.398 kroner. Modellen er tilgjengelig hos utvalgte forhandlere, som Kleiveland Ur & Gull, F.Lohne og Urmaker’n i Torggata.