Leses nå
Frederique Constant lanserer Yacht Timer Regatta Countdown

Frederique Constant lanserer Yacht Timer Regatta Countdown

Frederique Constant frir til seilere med en ny regattaklokke.

Både nyttige og unyttige komplikasjoner til en overkommelig pris, har lenge vært blant Frederique Constants styrker. Hvilken kategori det nå Citizen-eide klokkemerkets nyeste modell tilhører, avhenger nok litt av hvem man spør.

Nye Yacht Timer Regatta Countdown er en mekanisk regattaklokke, utstyrt med en nedtellingsfunksjon tilpasset seilsport. Klokken er en oppfølger til Frederique Constants første regattaklokke fra 1997, som for øvrig var en batteridrevet kvartsvariant. Den gang var lanseringen motivert av Frederique Constants grunnlegger Peter Stas’ interesse for seiling.

10-minutters nedtelling i to sekvenser. (Foto: Frederique Constant)

Lurer du på hvordan regattafunksjonen virker er du neppe alene. I følge Frederique Constant representerer hver av de fem sirklene på urskiven ett minutt, og skifter fra hvitt til blått når funksjonen aktiveres med knappen kl. 3. Når alle fem er farget, har fem minutter passert. Deretter starter neste nedtelling av de fem siste minuttene før racet starter, hvor sirklene nå går over i oransje. Når den siste sirkelen er oransje og sekundviseren treffer kl. 12, er racet i gang.

Selv om mekanismen er spesiell, er det snakk om en egenprodusert modul på et 7750-verk (eller en ekvivalent fra Sellita). Urverket er huset i en 42 mm kasse i rustfritt stål, som er tilgjengelig i naturell, gullbelagt «two-tone» eller hel gullbelagt finisj. Er man litt kjent med Frederique Constants kolleksjon, vil man straks se at formen minner om Flyback Chronograph Manufacture. Samtlige utførelser kommer med sølvfarget skive, men den gullbelagte utgaven kan alternativt leveres i marineblått.

Mer informasjon om Frederique Constant Yacht Timer Regatta Countdown er tilgjengelig på frederiqueconstant.com.


ANNONSE


Baksiden avslører en velkjent arbeidshest. (Foto: Frederique Constant)

Fakta og pris

Modell: Frederique Constant Yacht Timer Regatta Countdown
Diameter: 42 mm
Materiale: Stål eller gullbelagt stål.
Vannresistens: 100 meter

Les også...

Urverk: FC-380 (ETA 7750 eller Sellita SW500 ébauche)
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, nedtelling
Frekvens: 28.800 vph (4 Hertz)
Gangreserve: 48 timer

Rem/lenke: Alligatorrem (stål og gullbelagt stål) eller stållenke (two-tone)

Veiledende pris: Fra 2.895 sveitsiske franc


ANNONSE