Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

Frederique Constant Ladies Automatic

Dameklokker med skikkelige mekaniske urverk – det er en trend jeg har sansen for. I mitt hode gir det klokkene mer dybde, utover å bare være ren pynt og tilbehør. Valgmulighetene blir også bare flere og flere.

Torsdag kveld trakk Frederique Constant sløret av seks nye klokker i Ladies Automatic-familien. Referansene byr på en redesignet kasse, nye skiver, og nye elegante fargekombinasjoner. Fire av dem er såkalte «open heart», hvor balansen er synlig gjennom en spesiell dobbel hjerteformet åpning i skiven. De øvrige to referansene har et mer tradisjonelt design, med en vanlig «lukket» skive. Samtlige har urverk basert på Sellita base, noe som også harmonerer greit med prisklassen.

Vanligvis er jeg litt lunken til «open heart», men nye Ladies Automatic er godt eksempel på de gangene det faktisk funker. Kombinert med de øvrige detaljene, er det i sum snakk om et temmelig elegant resultat. Legg spesielt merke til de svakt mønstrede skivene, hvor mønsterets synlighet vil variere med lysforholdene. Dameklokker har en lei tendens til å bli i overkant konservative og kjedelige, men det er slettes ikke tilfellet her.

I mine øyne står Ladies Automatic står helt fint på egne ben, men klokkene kommer likevel med en ekstra bonus. Frederique Constant har nemlig skuespilleren Gwyneth Paltrow, som deres «Global Charity Ambassador». Det betyr at Paltrow fronter den nye kampanjen for klokkene, men det innebærer også et velkomment innspill av veldedighet. For hver Ladies Automatic som selges, donerer Frederique Constant 50 amerikanske dollar til DonorsChoose.org. Den veldedige organisasjonen jobber med utdanning og aktiviteter for upriviligerte barn, og er personlig utvalgt av Paltrow.

Aletta Stas, Gwyneth Paltrow, og Peter Stas under lanseringen i London. Foto: Frederique Constant.

Spesifikasjoner:

  • Modell: Frederique Constant Ladies Automatic.
  • Det ytre: 36 mm diameter – stål/rødt gull (belagt) – lysegrå/marineblå/ burgunderrød/ skive med 6/8 diamanter – safirglass (front/bak) – vannresistent 50 meter – alligatorrem.
  • Det indre: Frederique Constant kaliber FC-310 (open heart)/FC-303 (Sellita SW200), selvtrekkende – timer, minutter, sekunder, dato (FC-303) – 38 timer gangreserve – Colimaçon-dekorasjon.
  • Pris: Fra 1.495 euro/1.595 euro (open heart).
Ingen kommentarer

Kommentarfeltet er stengt