Urmaker Lian (Trondheim) ranet

Fy f...., nå igjen! Har sympati med de ansatte. Bli utsatt for ran må være en forferdelig opplevelse.
 
Heldigvis ble ingen ansatte skadd, men dette er fortsatt utrolig leit.

Håper virkelig gjerningsmennene blir tatt, og får den straffen de så høyst fortjener.


On another note, lurer på om/når slusesystem blir mer utbredt her i byen.
 
Ran (igjen!)

Jeg blir lei meg av å høre at Urmaker Lian er ranet (igjen). Sist gang var det en gærning som knuste Rolex-monteren i utstillingsvinduet med hammer, denne gang har de gått til verks med våpen, men ut fra bildene på adressa-tv, ser det ut som om varene i utstillingsvinduet er urørt, også Rolex-displayet. De har jo diverse glassmontere inne i butikken med diverse merker, det er vel disse som har fått medfart. Føler med de ansatte, det kan ikke være lett å jobbe med en slik potensiell trussel hengende over seg hver dag.

La oss håpe at ranerne har 0 peiling på klokker, og bare har rasket med seg klokker fra Police, D&G, Guess m.m., de som har mest blikkfang og bling-bling. Dessverre har vel de fleste med 0 peiling også hørt om Rolex, men det er lov å håpe. For noen år siden ble samme urmaker ranet av en som ba om "cash or Rolex!". Han hadde vel ikke mye peiling. Tror ikke de omsetter varer mot veldig mye cash der, det går vel mest i kort-transaksjoner når folk kjøper ur for 5 eller 6 sifrete beløp.

De burde dog ha hatt et slusesystem a al slike de har i italienske banker og postkontor (med metalldetektor og skuddsikkert glass), men det koster vel for mye og skremmer antakelig bort endel kunder.

I verste fall vil en urmaker til slutt gi opp eller flytte til et kjøpesenter. Det er muligens noe tryggere å drive butikk i et kjøpesenter, der det er mange mennesker og begrenset fluktmulighet, kontra en liten butikk ut mot åpen gate. Rolex har kanskje en policy mot at deres varer blir pushet i kjøpesentra? Noen som vet?
 
La oss håpe de ansatte slapp unna uten mên.

Slusesyystemet er i bruk hos bla Bjerke. Kan ikke tenke meg at det er en spesielt stor utgift, realitvt sett, i hvert fall ikke målt mot kost/nytte.
 
Trist å høre at dette skjer gjentatte ganger. Håper de ansatte slapp unna uten varige mén, og at de får den nødvendige oppfølgingen videre. Bra å se at politiet tar saken på alvor og setter ressurser inn for å ta gjerningsmennene!
 
Men hva skal sluse egentlig være godt for ? Eneste som skjer er jo at man har låst en/flere sinna raner(e) inne i butikken med våpen og ansatte bak en låst dør.

Det er jo en invitasjon til gisselsituasjoner av en annen dimensjon :/.
 
Slussen stopper jo maskerte ranere på vei INN, ikke ut vel?
Velger du da å gå inn umaskert så hjelper jo det til på oppklaringsprocenten,
men visst kan det oppstå situasjoner for det
 
Slussen stopper jo maskerte ranere på vei INN, ikke ut vel?
Velger du da å gå inn umaskert så hjelper jo det til på oppklaringsprocenten,
men visst kan det oppstå situasjoner for det

Man blir jo sluset både inn og ut......

Dette klarte de helt fint hos Bjerke i Karl Johan sist de ble ranet... Ikke sluse, men man ringer på, de ser deg, de slipper deg inn.
 
Det begynner nesten å bli slik at klokkeforretninger som selger Rolex og andre dyrere merker burde begynne å innføre et strengt slusesystem med vakter og identifikasjonsvisning før man slipper inn. Joda, terskelen for å besøke blir mye høyere og det blir "over the top", men det får heller være. Så får butikken heller veie opp med en utrolig hyggelig stemning og atmosfære på innsiden. Herregud, mengden ran av klokkebutikker iløpet av de siste par årene har jo vært helt skummelt høye. Det er ihvertfall åpenbart at en åpen dør ut til en åpen gate ikke er på langt nært sikkert nok. Den store tragedien er rett og slett at slike individer som dette formørker samfunnet til den grad at en enkel, ærlig og redelig butikkmodell som dette ikke kan fungere lengre. Utrolig provoserende.

Hadde jeg jobbet i en slik urmakerbutikk ville jeg nok følt et visst ubehag av å gå på jobb om morgenen etter å ha lest om nok et slikt ran. Kan ikke være moro å krysse fingrene hver dag før man går på jobb. My 2c.

:-|
 
Usch:( trist å høre med rånet men tyvene ble tatt til slutt...
Dørrsluse eller dørrvakt på 150+ kg muskler blir nok et must for en klokkebutikk