Solgt Rolex Submariner 5514 COMEX

Medlem
19. juni 2016
Innlegg
58
Sted
Oslo
Merke, modell og år: Rolex 5514 Submariner COMEX ca.1974


Spesifikasjoner, beskrivelse og tilstand: En virkelig sjeldenhet, skjønnhet og arbeidshest. Denne klokken har vært med på viktig norsk olje historie, og har sittet på armen til en som har vært en viktig bidragsyter for oljenasjonen Norge. Dette er ikke et upolert, ubrukt eksemplar, men snarere tvert imot, en skikkelig hardhaus som har vært på dyp vi andre bare har lest på tallskiver ved kontorpulten. Original eier er nålevende men ønsker på grunnlag av sin livssituasjon og sin jobb som tidligere COMEX dykker å være anonym, dette er kontraktsfestet fra tidligere eier.

Skiven ble i dykkers eie relumet for at tallskiven skulle lyse best mulig på dypet av havet, det er selvfølgelig en stor del av klokkens historie, men som de fleste samlere av ur i denne prisklassen vil det uansett være et stort drawback. Etter noen år som COMEX entusiast har jeg kommet i dialog med en kjent samler av disse og andre heftige ur i utlandet, han tipset meg om en urmaker i Italia, som er en av de mest anerkjente i miljøet når det kommer til restaurering av sjeldne klokker. Han gjør kun restaurering, og setter ting tilbake i sin originale stand. Noe han kanskje er mest kjent for er å legge tilbake NOS tritium på matte skiver fra 60/70 tallet, etter tips fra COMEX miljøet tok jeg kontakt med han, og skiven har vært hos han i en god stund for å fjerne gammel uoriginal lysmasse for så og legge tilbake NOS tritium på en perfekt måte. Resultatet er ekstremt bra, og det kan ikke sees med lupe engang at dette ikke er orginalt fra kjøps dato. Lumen oppfører seg også som en 50år gammel tritium skive skal gjøre. Urmakeren heter Roberto Tarabella , og bilder fra prosessen kan sendes etter ønske.

Her er det så originalt som det kan få blitt, det er matchende serienummer på kassen, men serienummer som en stemplet inn i baksiden av bak lokket. Dykkernummer er også lesbart på bak lokket. En annen kuriositet er at serienummer og dykkernummer på klokken er veldig likt med serienummer og dykkernummer på den andre 5514 som er avbildet.

Lenken/låsen er nyere enn klokken, men har en sveiseperle på seg fra arbeider på plattform, det er ganske heftig, se bilde.

Øvrig informasjon: Klokken tikker og går fint, men hadde nok hatt godt av en service snart. Selges som watch only ink lenke. Øvrige COMEX tilbehør avbildet er kun brukt som show, kan følge med til rett pris.

Kommer med servicekort fra Askeland på full service i 2004

Ønsker primært rent salg

Sted: Oslo, oppbevares ikke hjemme, så evt visning og møtested må planlegges på forhånd.

Kun seriøse henvendelser med fult sporbart navn og nummer blir besvart

Flere bilder kan sendes på forspørsel.

Fastpris : 295k

Pris
IMG_0960.jpg
IMG_0961.jpg
IMG_0964.jpg
IMG_0967.jpg
IMG_0970.jpg
IMG_0971.jpg
IMG_0972.jpg
IMG_0979.JPG
IMG_0980.JPG
IMG_0981.JPG
IMG_0982.JPG
 

Vedlegg

  • IMG_0978.jpg
    IMG_0978.jpg
    177 KB · Visninger: 0
Redigert: