Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

Medlem
11. juli 2010
Innlegg
1.506
Sted
Oslo
Dette er kunst. Både estetisk og ingeniørmessig.

[video=youtube;xPWxvFjl4xQ]http://www.youtube.com/watch?v=xPWxvFjl4xQ&feature=youtu.be&list=UUelkSnSbxvIfjjD01uPHHbg[/video]
 
Boktips om denne

Dette og andre fantastiske mesterverk av noen ur i denne perioden ble laget på oppdrag av to personer av amerikansk herkomst.
Den superrike bankeieren Henry Graves og den suksessfulle industri gründeren James Ward Packard ( Biler og elektronikk ).
Disse individene rivaliserte om hvem som eide de absolutt mest kompliserte mesterverkene av ur. Ikke uventet var det Patek Philippe i Geneve som fikk de fleste av disse oppdragene. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication ga Henry Graves "seieren" da den fremdeles er det mest kompliserte ur laget uten hjelp av datamaskiner. Dette kappløpet er glimrende beskrevet i Stacy Permans bok : "A Grand Complication". Som også gir et godt tidsbilde av perioden disse menn levde i. Boka egner seg for sanne WISer med sans for historie. Anbefales.
Er du "hardcore", løp og kjøp ;)

http://www.amazon.co.uk/Grand-Compl...13542743&sr=8-1&keywords=a+grand+complication
 
Incoming!!!!


Eh..

Faktum er at jeg trakk budet da selger nekte å sette verdien på pakken til kr 200.
:p
 
Det kan være denne havner under Paragraf 3, og således er noe "billigere".


§ 3a. Ved innførsel av kunstverk, samleobjekter og antikviteter fastsettes et lavere beregningsgrunnlag for avgiftens beregning enn grunnlaget fastsatt etter § 1.
Som kunstverk, samleobjekter og antikviteter anses de varer som er nevnt i Finansdepartementets forskrift om omsetning av brukte varer, kunstverk, samleobjekter og antikviteter § 5, § 6, § 7
Beregningsgrunnlaget ved innførsel som nevnt i første ledd er 20 pst av beregningsgrunnlaget fastsatt etter § 1.
0 Tilføyd ved forskrift 22 aug 1997 nr. 936.