Omega dealere

Medlem
30. des. 2010
Innlegg
84
Hei. Fikk høre at gullsmed Ambjørnsen i Fredrikstad ikke har Omega lengre. De har vært dealer I 20 år. Er dette noe som gjelder flere steder i landet? Husker for noen år siden så kvittet Omega seg med mange dealere, visstnok for å bli mer eksklusive. Lurte på om det er samme som har skjedd på nytt. Noen som vet noe/opplevd liknende med sin dealer?
 
Mener Presis Ur og Gull har mistet / avsluttet med Omega, men mulig jeg tar feil. De har iallfall rabatt på en del av modellene deres.
 
Urmakeren på Strømmen Storsenter mistet vel Omega for CA10år siden. De har vel større krav for å få være AD nå, hos Omega. Dumt egentlig.
 
Kan virke som omega strammer inn forhandler nettverket sitt og/eller stiller krav til en viss årlig omsetning.
 
Nelvik i Ålesund avsluttet med Omega for 5-6 år siden eller noe slikt; da ble det ymtet frempå om at Omega hadde økt kravene til innkjøp fra forhandlerne ganske så vesentlig, slik at det ikke lenger var regningssvarende for en småbyurmaker uten nettbutikksatsing å fortsatt føre merket.

Akk.
 
Det er vel naturlig at noen forhandlere forsvinner på grunn av internetthandel, men at Omega kvitter seg med forhandlere for å bli mer eksklusiv og dermed selge mer det har jeg for lite økonomiutdanning til å forstå. Mindre not = færre fisk eller???
 
Et luksusmerke er avhengig av å være ettertraktet. Det gir potensielt mer salg. Men for mye salg gjør det mindre ettertraktet. Så det er en hårfin balanse som bare de beste behersker. Se Louis Vuitton som kjøper tilbake usolgte varer og destruerer, fremfor å dumpe på salg.

Omega på sin side har veldig lyst å spille ball med de store, og har derfor forsøkt å øke eksklusiviteten og prisen på egne produkter. Med litt varierende hell skal sies. Da må også forhandlere som ikke kan tilby «nok» opplevelse av eksklusivitet til kundene bort. En praksis vi har sett i en rekke bransjer den siste tiden, fra Rimowa-kofferter til biler, klokker, mote osv..