Omega cal. 565

Medlem
9. mars 2011
Innlegg
4.625
Sted
Oslo
Noen som har noen hete tips til hva man bør passe på/se etter hvis man kjøper en klokke med slikt verk?
Har sett et par på bukta der det oppgis at klokken går, men ikke holder tiden. Hvordan er deletilgangen og servicemulighetene?

Alle innspill og (u)kvalifiserte meninger og erfaringer mottas med takk!
 
Bra deletilgang, kanonverk, går kjempenøyaktig hvis de blir regulert riktig. Men som alltid: sjekk hvordan det ser ut, pass på mugg-flekker og sjekk for slitte skruer, skitt, rust osv.
 
560 serien fra 60 tallet er noe av det beste Omega lagde på den tiden. Reservedeler får man fint tak i enda, men prisene har dobblet seg de siste årene. De kommer bare til å øke når swatchgroup etterhvert vil slutte med å selge til ettermarkedet. Fikk en Omega seamaster cal 565 her i går som skal renses og smøres. Legger ut noen bilder til uka på urmakerforumet.
 
Enig at 560 serien til Omega er noe av det beste de laget. Når du kjøper vintage så gå alltid for den beste kvaliteten du har råd til. Bilde av verk er nødvendig og se som nevnt i tråden etter flekker, rust osv. Har rotor riper/slitasje er det f.eks. et dårlig tegn. Slitasje på kasse vil også indikere hvor mye klokken er brukt, obs undersøk om kasse er polert. Som alltid kjøp selgeren.. :)
 
Er ikke 564 og 565 samme verket, bare at 564 er kronometersertifisert mens 565 ikke er det? Det betyr jo at ift. deletilgang finnes det enda flere muligheter enn å kun evt. plukke fra gamle 565-verk.

Jeg har en Constellation fra 1969 med 564-verk. På timegrapher viser den mellom -2 sek og + 3 sek i alle posisjoner. Rimelig bra for en 44 år gammel klokke. :)
 
Har en Connie med 561, og den er helt strålende. Slår aldri feil med et 5xx-verk fra Omega!