Klokke kjøpt i utlandet uten betalt toll/mva til Norge

Medlem
6. juli 2014
Innlegg
1
Sted
Fredrikstad
Hei!

Hvordan er det med kjøp av klokker som opprinnelig kommer fra AD i utlandet, men der det tydeligvis ikke er betalt toll eller mva ved innførsel til Norge?
Fikk et tilbud her om dagen ang en Sub til en nokså hyggelig pris, dette inkl B/P.
Det jeg stusset litt på var at klokken var kjøpt i Dubai, og ikke tollet inn i landet etterpå.

Hva slags risiko ville det innebære å kjøpe klokken, og ved senere anledning tatt den med ut av landet? (Ferier osv)

Takk for svar :)
 
Vil ikke si noe om risiko, men noen vil sannsynligvis begå et lovbrudd her.

Unntaket er hvis dette er en del av flyttegodset til en person som har bodd minst ett år i utlandet, men da vil vedkommende nok ha oppfört dette på innförselserkläringen og kan dokumenteres
 
Du løper overhodet ingen risiko så lenge det ikke er tyvegods. Det er den som innfører klokken uten å tolle den inn som eventuelt får problemer om han blir tatt. Alle klokker med papirer i orden har internasjonal garanti. Vanligvis to år. Etter den tiden er vel eneste forskjellen rent garantimessig at du kan reklamere på norske kjøp i inntil fem år.

Når man toller inn en klokke er det ingenting ved tollpapirene som faktisk kan knytte det til en gitt klokke. På tollpapirene står det kun at det dreier seg om et armbåndsur, en kjøpspris og verdi på betalt toll.

Skal du i fremtiden ta med deg klokken på utlandsreise så skriv ut et midlertidig utførselsskjema fra toll.no og få det stemplet hos tollvesenet samtidig som du fremviser uret (kan brukes flere ganger) så har du en bekreftelse på at uret primært ble tatt med ut av Norge og at du ikke forsøker deg på ulovlig innførsel.

Det du eventuelt kan støte på av problemer for øvrig er at enkelte forhandlere krever dokumentasjon på betalt toll ved utenlandskkjøpte ur i forbindelse med verdivurdering.

Utover dette er det ingenting å tenke på. Er uret kurrant og prisen bra hadde jeg slått til uten å nøle ;)
 
  • Liker
Reaksjoner: fansen og Kjors