Grill

Sesongen er her igjen og eg lurer litt på om eg skal suplementere den lille bålpanna med en smoker typ pit boss. Eg har en weber gass sak som er flytta på hytta , men er litt gira på å teste langtidsgrilling.
 
Hei folkens! Eg trenger litt bistand frå nokon med praktisk erfaring med gassgrill.

Eg har svalgt ein relativt stor kamel og kjøpt meg gassgrill! Til tross for at eg i alle år har storkosa meg med ein weber kullgrill - og hevda at alle som griller med gass har suspekte legninger! Men med huset fult av små unger, har både tida eg har til matlaging, og typen mat vi eter - endra seg. Vi har det travelt og ungane liker grillribber, pølser og denslags mat. Weberen er konge til skikkelig grillmat, men det krever tid og planlegging.
For å finne ut om det alle hevder er tilfelle, at det er betydelig meir lettvint og kjapt med gass - måtte eg prøve.
Eg kjøpte ein Falcon phoenix s42, med 4 brennere, bakbrenner og searstation.
Eg DIGGER searststion! I går sous vida eg ein entrecôte og ein mørbrad som eg avslutta på den. Vi hylte begge to, når eg la biffen på grillrista - biffen av smerte, eg av begeistring!
I dag var det meir standard grilling, koteletter, ein liten ytrefilet og pølser. Eg fyrte opp 2 av brennerene og sette dei på maks, ned med lokket og venta i ca 10 minutter før eg begynte. Skulle grille på direkte varme først og deretter på indirekte varme til dei var ferdige.
Men eg vart negativt overraska over kor lite guff det var i den delen av grillen med direkte varme, til tross for at brennerane sto på fult. Eg fekk ikkje skikkelig steikeskorpe og enda opp med å bruke searstation for å få ting i gang.

Eg trur ikkje det er noko galt med effekten i grillen, då den når 300 grader på 10-15 minutter, med alle hovedbrennerane på.
Men det var ein litt vind i dag, er gassgriller veldig ømfintlig for vind? Eller er generelt effekten i gassgriller for lav til å få skikkelig steikeskorpe? I denne grillen er det skikkelige rister i støpejern og eg hadde forventa ein skikkelig sear - men den fekk eg først når eg brukte searstation.

Min referanse er riktig nok kullgrillen min, og på slik grilling er vanligvis den delen av grillen med direkte varme, so varm at eg uten problemer smelter ondskapens ringer - og det som verre er.

Gjere eg noko feil? Har eg urealistiske forventinger? Møkkagrill?

Eg løyser jo problemet med å bruke searstation til bruning og hovedgrillen til indirekte grilling. Men eg trudde/forventa at det skulle vere mogleg å "grille" på direkte varme på ein gassgrill.
Jeg slet lenge med samme problem - det var ikke nok futt i gassgrillen sammelignet med kull (Boretti addizio). Løsningen ble å kjøpe en "booster"-kobling som tillater mer gasol til grillen sammenlignet med standardkoblingene (kjøpt fra lillanapoli.se - opprinnelig laget for å booste en grill til å kunne lage italiensk pizza i). Usikker på om denne fortsatt er å få tak i, men gjorde hvertfall at gasolgrillen nærmet seg en kullgrill med tanke på stekeskorpe.
 
Jeg slet lenge med samme problem - det var ikke nok futt i gassgrillen sammelignet med kull (Boretti addizio). Løsningen ble å kjøpe en "booster"-kobling som tillater mer gasol til grillen sammenlignet med standardkoblingene (kjøpt fra lillanapoli.se - opprinnelig laget for å booste en grill til å kunne lage italiensk pizza i). Usikker på om denne fortsatt er å få tak i, men gjorde hvertfall at gasolgrillen nærmet seg en kullgrill med tanke på stekeskorpe.
Hvordan ser og funker boosteren ut?
 
Hvordan ser og funker boosteren ut?
Den ser ut som den vanlige koblingen du monterer på gassflasken, så antar jeg at den er så enkel at det innvendige hullet bare er større, sånn at den tillater mer gassgjennomstrømning sammenlignet med de vanlige koblingene.
 
  • Liker
Reaksjoner: BigT
Den ser ut som den vanlige koblingen du monterer på gassflasken, så antar jeg at den er så enkel at det innvendige hullet bare er større, sånn at den tillater mer gassgjennomstrømning sammenlignet med de vanlige koblingene.

Høres genialt ut. Jeg fant den ikke på nettsidene?
 
Høres genialt ut. Jeg fant den ikke på nettsidene?
Ser ut som at den er tatt ut av sortimentet. Kan være at den ikke var godkjent for svensk/norsk bruk. Ser at ordinære ventiler ligger på rundt 30 mbar. Finner en som opererer med 50 mbar på denne norske siden: https://www.olbrygging.no/annet/109528/igt-50mbar-lpg-regulator-regulator-med-propan-slange med følgende ansvarsfraskrivelse:

1746469249072.png


Jeg er ganske sikker på at min er 50 mbar den også, men til forskjell fra den som er linket har min hjul for å regulere gassen, ikke "av/på" bryter som den i linken. Da kan jeg både styre gass fra ventil for å kontrollere, og fra grillen. Har den litt under maks åpen for å ikke presse for hardt, som tillater at jeg kan bruke "maks" på grillen ved behov. Man får kanskje være mer forsiktig med reguleringen på selve grillen med en av/på switch.
 
  • Liker
Reaksjoner: BigT og bangiman