* K L O K K E S T A F E T T E N *

Medlem
8. aug. 2022
Innlegg
539
Sted
Sarpsborg

Klokkestafetten​


Da er påmeldingsrunden ferdig, og stafetten drar i gang.

På morgenen/formiddagen, før klokka 12:00 på sin tildelte dato, presenterer hver deltaker i Klokkestafetten samlingen sin i denne tråden. På den måten han selv ønsker. Bilder og noen essensielle specs, samt en liten historie eller begrunnelse for hvorfor akkurat de klokkene har plass i samlingen bør man få med. Så mye eller så lite du vil, men historier, begrunnelser og reinspikka nerderi settes alltid pris på. :)

Uten spesielle krav, men man bør jo ha gjort seg noen tanker om hvorvidt/hvorfor klokkene i samlingen er interessante, hvordan de utfyller hverandre eller passer sammen, etc.

Hvor få eller mange klokker du vil presentere er jo opp til deg, men det bør jo være en "samling". …og dette handler ikke om penger eller jåleri, så det er ingen grunn til å gjemme unna billigklokkene. ;)

Deretter vil i de andre stafettdeltakerne komme med sine refleksjoner/kommentarer/vurderinger av samlingen, og eventuelle tips, i løpet av den samme dagen. Det forventes at alle påmeldte legger igjen en kommentar.

Hold tonen respektfull og hyggelig. Vi skal ikke rakke ned på hverandres samlinger eller smak, men likevel er det forventet at man gir utrykk for sin egen mening. Men dette er en hyggetråd, og vi holder det morsomt, positivt og konstruktivt. Det pleier ikke å skorte på entusiasme, så etter alle odds blir det en supermorsom tråd. :)

Jeg brukte https://random-ize.com/randomize-list/ til å stokke navnene på lista, og slik ble trekningen:

@William Lumbergh - 12. januar
@GrimReaper - 13. januar
@Dazed - 14. januar
@eidehelg - 15. januar
@MrJensen - 16. januar
@Loevhagen - 17. januar
@Genta - 18. januar
@Heftos - 19.januar
@Preacher - 20. januar
@westmouth - 21. januar
@seiltid - 22. januar
@speedieThomas - 23. januar
@Ban - 24. januar
@Readerfly - 25. januar
@Callahan - 26. januar

Da er vi i gang, og det er bare å ta tastaturet fatt og begynne å forfatte presentasjonene. ;) ...Og vi venter i spenning på første mann ut fredag om en uke.

Jeg gleder meg!
 
Takk for at du tok initiativ til dette @Dazed! Det er gøy å være først ute til å legge kortene/klokkene på bordet. Jeg føler meg som en fersking her på Tidssonen, men etter drøyt to år på forumet så ser det ut til at denne hobbyen ikke er forbigående, selv om sikkert interessen vil gå opp og ned gjennom årene.

Jeg er litt usikker på hvilken form som forventes her, men siden jeg stort sett har kjøpt klokker og i liten grad solgt klokker så vil jeg gjerne fortelle historien i kronologisk rekkefølge. Faren er at det kan bli litt langt å lese, men jeg skal forsøke å holde det relativt kort.

Med bakgrunn i Teknologi/IT og en vane for å hoppe nedi de vanlige kaninhullene som f.eks. øl, kaffe osv så var det bare et tidsspørsmål før fokuset ble klokker antar jeg. Jeg er et barn av åttitallet og husker jeg hadde en Gul-klokke som barn (dessverre borte nå). Etter endte studier og oppstart i ny jobb kjøpte jeg meg en Seiko SGEA83P1 og den har jeg fortsatt, selv om jeg aldri bruker den. Dette må ha vært omtrent 2005 og jeg husker hvor jeg kjøpte den, men jeg finner verken boks eller kvittering og så langt tilbake går ikke historikken i nettbanken heller så jeg vet ikke hva jeg betalte for den. I retrospekt var det et veldig moderat valg for å markere start på voksenlivet, selv om jeg er sikker på at det føltes ut som en god del penger for meg den gang.

PXL_20240107_132144545.jpg


Deretter gikk det ganske mange år uten å egentlig tenke så mye på klokker. Det var et par generasjoner med Fitbit på armen, men interessen for noe uten skjerm vokste og jeg kjøpte en Kronaby Apex. For de som ikke vet det så er dette en svensk klokke. Det ytre fremstår som en vanlig quartz-klokke, men den har Bluetooth og styres fra telefonen. Samtidig har den batteri som holder i 1-2 år så man måtte ikke styre med lading. Man kunne sette alarm som vibrerte og konfigurere ganske fritt hva pusherne skulle gjøre. Det var for eksempel mulig å sette en av pusherne til å bare være en teller (trykk på pusheren hver gang du bestiller en øl og sjekk dagen etterpå hvor mye du drakk osv). Bluetooth eller ei, jeg likte at det så ut som en ordentlig klokke. Jeg husker jeg ble spurt om det var en Panerai en gang. På det tidspunktet visste jeg vel knapt hva det var.

PXL_20240107_144446652.jpg


Men så begynte jeg å snuse på mekaniske klokker. Det var fortsatt ganske fjernt for meg å skulle bruke mange tusenlapper på en klokke men etter å ha lest en del så fant jeg ut at en passende måte å dyppe tærne uti på ville være å kjøpe en Orient, og da spesifikt en Orient Bambino. I januar 2017 kjøpte jeg Bambinoen på FINN. Blå skive og ganske dressy i uttrykket selv om den er på rause 42mm. Litt usikker på hvilken generasjon Bambino dette er, men det er en litt eldre modell med urverk som ikke har hacking. Jeg brukte den klokken av og på husker jeg. Jeg vekslet mellom den og Kronaby-klokka.

PXL_20240107_132056669.jpg


Nå nærmer øyeblikket hvor jeg ramler ned i kaninhullet seg. Gjennom høsten 2020 og våren 2021 så tok Youtube-algoritmene og kjedsomhet av Corona overhånd og etterhvert kunne jeg ganske mye om Omega Speedmaster. Det var mye ved denne klokken som appellerte til meg. Både klokken i seg selv og historien. Det var selvfølgelig et ganske stort hopp i prisklasse i forhold til Orienten jeg hadde fra før, men man kunne jo kjøpe noe brukt. Imidlertid stresset det meg at jeg opplevde å kunne så lite om klokker og det føltes utrygt å handle brukt og privat med så store summer. Omega hadde akkurat lansert Speedmaster Professional med 3861 urverket, men den forrige modellen kunne fortsatt kjøpes over disk. Jeg var også interessert i FOIS og Reduced-modellene fordi jeg har relativt små håndledd. Konklusjonen ble imidlertid at det var Speedmaster Professional jeg måtte ha, og etter å ha prøvd både 3861 og 1861 i butikk ble det også klart for meg at 3861 med ny lenke satt veldig mye bedre på hånda mi enn den gamle lenken. Når jeg først kjøpte en så flott klokke så ville det være veldig fint å ha innsyn til urverket også, tenkte jeg. Så i løpet av noen måneders tid så gikk budsjettet fra 30k til tett oppunder 80k og jeg kjøpte en ny Speedmaster Professional 3861 Sapphire Sandwich over disk sommeren 2021.

PXL_20230806_112640412_exported_stabilized_1691321301074.gif


Da begynte snøballen å rulle. Jeg var på Thune og fikk øye på og prøvde Nomos Orion og fikk skikkelig godfølelsen på den. Liten (35mm) og nett klokke, med en fantastisk sølvfarget skive og med flotte blånerte visere. Det var litt leveringstid så konklusjonen ble at denne måtte jeg bestille, og så kunne jeg gjerne vente en stund på levering. Men det som Nomos oppga som nærmere et halvt års ventetid viste seg å bare være en måneds tid så plutselig var denne Nomosen også inne i boksen i løpet av vinteren 2022.

IMG_0531(1).jpeg


Da sommeren begynte å nærme seg innså jeg at jeg "måtte" ha en klokke som jeg kunne bade med. Valget falt på en annen Nomos - en oransje Club Campus (36mm). Denne var også ganske "billig". Man blir fort fartsblind i denne hobbyen, som jeg antar mange her inne kjenner seg igjen i. Den var i boksen før sommerferien samme året. En morsom klokke som passer flere årstider enn bare sommeren. Her avbildet på høsten.

PXL_20231012_152113755.jpg


Etter sommerferien fikk jeg hang-up på BB58. Det ble mye Youtube-titting og lesing av artikler om denne klokken. Her kunne jeg kanskje for én gangs skyld kjøpe brukt, men på dette tidspunktet var det ikke så veldig mye å spare på å kjøpe klokken brukt. Det var imidlertid 4-8 måneder ventetid hos Bjerke og det passet meg egentlig helt fint siden jeg allerede hadde kjøpt en del klokker det året. Jeg begynte også å forstå at det er mye glede i jakta og ventingen også, så det var bra å spre kjøpene litt utover. Også denne bestillingen gikk imidlertid raskere enn forespeilet så den ble kjøpt og var inne i boksen i november 2022. Dette er virkelig en fantastisk klokke, og jeg har lest at denne klokka er det folk her på forumet som har kjøpt både to og tre ganger så det er høy risiko for å angre seg om man kvitter seg med denne.

PXL_20231001_142014637.jpg


Nå tenkte jeg at det var på tide å roe ned litt, men så hadde det seg slik at jeg skulle fylle 40 år i 2023 og jeg hadde allerede tittet litt på noen Grand Seikoer hos Christensen. Omiwatari ble vurdert. En helt fantastisk skive og ekstremt fascinerende med Spring Drive. Men prisen ble i overkant stiv synes jeg og at jeg i så fall måtte selge noe først. Og det hadde jeg veldig vanskelig for å gjøre fordi jeg likte alle klokkene mine. Omtrent samtidig begynte @speedieThomas å snakke varmt om sin SBGW231 og da la jeg merke til SBGW283 (Kishun). Den satt veldig godt på håndleddet mitt og har en aldeles nydelig skive. Etter å ha kvernet på dette i noen måneder, prøvd klokken på hånden flere ganger og etterhvert drevet av en viss sense of urgency skapt av en stadig mer verdiløs krone og økende klokkepriser så slo jeg til på et lite tilbud på den før sommeren.

PXL_20230517_070102199.jpg


For å oppsummere inneholder klokkeboksen nå åtte klokker, hvorav tre av de strengt tatt ikke er i bruk. (Seikoen, Kronaby og Orient). Av de tre så kunne jeg nok solgt Kronabyen. Den har jeg ikke så mye følelser for, men den representerer "broen" over fra Fitbit til skikkelig klokke for min del.

* Seiko SGEA83P1
* Kronaby Apex
* Orient Bambino
* Omega Speedmaster Professional
* Nomos Orion
* Nomos Club Campus Future Orange
* Tudor Black Bay 58
* Grand Seiko SBGW283

PXL_20240111_205544593.jpg


Bonusklokke som det ikke er plass til i boksen er Moonswatch Mission to the Sun. Litt usikker på hvorfor jeg har denne egentlig, når jeg tenker meg om. Heldigvis ble den kjøpt hos Swatch og ikke fra en invistor med påslag.

PXL_20230126_074750467.jpg


Noen refleksjoner jeg gjør meg:

* Jeg liker generelt små (sub-40mm) klokker.
* Jeg liker tynne klokker (Nomos Orion er f.eks. 8,7mm).
* Jeg liker klokker som er litt dressy.
* Jeg liker klokker uten dato for mest mulig symmetri på skiven.
* Når jeg bruker BB58en så bruker jeg dykkerbezelen til å ta tid på ting ganske ofte så det er en veldig nyttig komplikasjon selv om jeg ikke driver med dykking.
* Når jeg bruker Speedmasteren bruker jeg nesten aldri kronografen.

For meg virker fem klokker som reellt er i bruk som en slags sweet spot. Det er få nok klokker til at ingen blir liggende altfor lenge uten å bli brukt, samtidig er det mange nok til at jeg kan variere litt og at noen klokker blir liggende lenge nok til at de kan "gjenoppdages".

For meg ser jeg ikke noen store hull i denne samlingen egentlig, dersom jeg tenker på hva jeg "trenger". Det er ganske sjelden jeg bedriver aktiviteter hvor jeg kunne tenke meg en rimelig og solid klokke. I situasjoner på f.eks. reise til steder hvor jeg ikke har lyst til å ha med meg altfor kostbare klokker har jeg ofte tatt med meg Nomos Club, men selv om den er relativt rimelig så "skriker" den jo litt, så det er kanskje et slags udekket behov der. Og jeg mangler en GMT, men det er ikke sååå ofte jeg beveger meg mellom tidssoner og i jobbsammenheng er det stort sett +/- 1 time jeg forholder meg til i det daglige.

Hva er jeg nysgjerrig på fremover (in no particular order):
* Kjøpe brukt
* Edelt metall
* Vintage (eller neo-vintage)
* Månefase?
* Cartier og JLC
* Rolex - kanskje jeg er lettpåvirkelig, men føler at det må prøves en gang. Aktuelle er DJ36, OP36 og Explorer 1 (36mm)

Dersom du har kommet deg helt hit så takker jeg så mye for oppmerksomheten og håper at du fikk noe ut av å lese.

Med dette så minner jeg også @GrimReaper på at han overtar stafettpinnen i morgen!
 
Takk for at du tok initiativ til dette @Dazed! Det er gøy å være først ute til å legge kortene/klokkene på bordet. Jeg føler meg som en fersking her på Tidssonen, men etter drøyt to år på forumet så ser det ut til at denne hobbyen ikke er forbigående, selv om sikkert interessen vil gå opp og ned gjennom årene.

Jeg er litt usikker på hvilken form som forventes her, men siden jeg stort sett har kjøpt klokker og i liten grad solgt klokker så vil jeg gjerne fortelle historien i kronologisk rekkefølge. Faren er at det kan bli litt langt å lese, men jeg skal forsøke å holde det relativt kort.

Med bakgrunn i Teknologi/IT og en vane for å hoppe nedi de vanlige kaninhullene som f.eks. øl, kaffe osv så var det bare et tidsspørsmål før fokuset ble klokker antar jeg. Jeg er et barn av åttitallet og husker jeg hadde en Gul-klokke som barn (dessverre borte nå). Etter endte studier og oppstart i ny jobb kjøpte jeg meg en Seiko SGEA83P1 og den har jeg fortsatt, selv om jeg aldri bruker den. Dette må ha vært omtrent 2005 og jeg husker hvor jeg kjøpte den, men jeg finner verken boks eller kvittering og så langt tilbake går ikke historikken i nettbanken heller så jeg vet ikke hva jeg betalte for den. I retrospekt var det et veldig moderat valg for å markere start på voksenlivet, selv om jeg er sikker på at det føltes ut som en god del penger for meg den gang.

Vis vedlegg 357270

Deretter gikk det ganske mange år uten å egentlig tenke så mye på klokker. Det var et par generasjoner med Fitbit på armen, men interessen for noe uten skjerm vokste og jeg kjøpte en Kronaby Apex. For de som ikke vet det så er dette en svensk klokke. Det ytre fremstår som en vanlig quartz-klokke, men den har Bluetooth og styres fra telefonen. Samtidig har den batteri som holder i 1-2 år så man måtte ikke styre med lading. Man kunne sette alarm som vibrerte og konfigurere ganske fritt hva pusherne skulle gjøre. Det var for eksempel mulig å sette en av pusherne til å bare være en teller (trykk på pusheren hver gang du bestiller en øl og sjekk dagen etterpå hvor mye du drakk osv). Bluetooth eller ei, jeg likte at det så ut som en ordentlig klokke. Jeg husker jeg ble spurt om det var en Panerai en gang. På det tidspunktet visste jeg vel knapt hva det var.

Vis vedlegg 357271

Men så begynte jeg å snuse på mekaniske klokker. Det var fortsatt ganske fjernt for meg å skulle bruke mange tusenlapper på en klokke men etter å ha lest en del så fant jeg ut at en passende måte å dyppe tærne uti på ville være å kjøpe en Orient, og da spesifikt en Orient Bambino. I januar 2017 kjøpte jeg Bambinoen på FINN. Blå skive og ganske dressy i uttrykket selv om den er på rause 42mm. Litt usikker på hvilken generasjon Bambino dette er, men det er en litt eldre modell med urverk som ikke har hacking. Jeg brukte den klokken av og på husker jeg. Jeg vekslet mellom den og Kronaby-klokka.

Vis vedlegg 357269

Nå nærmer øyeblikket hvor jeg ramler ned i kaninhullet seg. Gjennom høsten 2020 og våren 2021 så tok Youtube-algoritmene og kjedsomhet av Corona overhånd og etterhvert kunne jeg ganske mye om Omega Speedmaster. Det var mye ved denne klokken som appellerte til meg. Både klokken i seg selv og historien. Det var selvfølgelig et ganske stort hopp i prisklasse i forhold til Orienten jeg hadde fra før, men man kunne jo kjøpe noe brukt. Imidlertid stresset det meg at jeg opplevde å kunne så lite om klokker og det føltes utrygt å handle brukt og privat med så store summer. Omega hadde akkurat lansert Speedmaster Professional med 3861 urverket, men den forrige modellen kunne fortsatt kjøpes over disk. Jeg var også interessert i FOIS og Reduced-modellene fordi jeg har relativt små håndledd. Konklusjonen ble imidlertid at det var Speedmaster Professional jeg måtte ha, og etter å ha prøvd både 3861 og 1861 i butikk ble det også klart for meg at 3861 med ny lenke satt veldig mye bedre på hånda mi enn den gamle lenken. Når jeg først kjøpte en så flott klokke så ville det være veldig fint å ha innsyn til urverket også, tenkte jeg. Så i løpet av noen måneders tid så gikk budsjettet fra 30k til tett oppunder 80k og jeg kjøpte en ny Speedmaster Professional 3861 Sapphire Sandwich over disk sommeren 2021.

Vis vedlegg 357266

Da begynte snøballen å rulle. Jeg var på Thune og fikk øye på og prøvde Nomos Orion og fikk skikkelig godfølelsen på den. Liten (35mm) og nett klokke, med en fantastisk sølvfarget skive og med flotte blånerte visere. Det var litt leveringstid så konklusjonen ble at denne måtte jeg bestille, og så kunne jeg gjerne vente en stund på levering. Men det som Nomos oppga som nærmere et halvt års ventetid viste seg å bare være en måneds tid så plutselig var denne Nomosen også inne i boksen i løpet av vinteren 2022.

Vis vedlegg 357264

Da sommeren begynte å nærme seg innså jeg at jeg "måtte" ha en klokke som jeg kunne bade med. Valget falt på en annen Nomos - en oransje Club Campus (36mm). Denne var også ganske "billig". Man blir fort fartsblind i denne hobbyen, som jeg antar mange her inne kjenner seg igjen i. Den var i boksen før sommerferien samme året. En morsom klokke som passer flere årstider enn bare sommeren. Her avbildet på høsten.

Vis vedlegg 357268

Etter sommerferien fikk jeg hang-up på BB58. Det ble mye Youtube-titting og lesing av artikler om denne klokken. Her kunne jeg kanskje for én gangs skyld kjøpe brukt, men på dette tidspunktet var det ikke så veldig mye å spare på å kjøpe klokken brukt. Det var imidlertid 4-8 måneder ventetid hos Bjerke og det passet meg egentlig helt fint siden jeg allerede hadde kjøpt en del klokker det året. Jeg begynte også å forstå at det er mye glede i jakta og ventingen også, så det var bra å spre kjøpene litt utover. Også denne bestillingen gikk imidlertid raskere enn forespeilet så den ble kjøpt og var inne i boksen i november 2022. Dette er virkelig en fantastisk klokke, og jeg har lest at denne klokka er det folk her på forumet som har kjøpt både to og tre ganger så det er høy risiko for å angre seg om man kvitter seg med denne.

Vis vedlegg 357267

Nå tenkte jeg at det var på tide å roe ned litt, men så hadde det seg slik at jeg skulle fylle 40 år i 2023 og jeg hadde allerede tittet litt på noen Grand Seikoer hos Christensen. Omiwatari ble vurdert. En helt fantastisk skive og ekstremt fascinerende med Spring Drive. Men prisen ble i overkant stiv synes jeg og at jeg i så fall måtte selge noe først. Og det hadde jeg veldig vanskelig for å gjøre fordi jeg likte alle klokkene mine. Omtrent samtidig begynte @speedieThomas å snakke varmt om sin SBGW231 og da la jeg merke til SBGW283 (Kishun). Den satt veldig godt på håndleddet mitt og har en aldeles nydelig skive. Etter å ha kvernet på dette i noen måneder, prøvd klokken på hånden flere ganger og etterhvert drevet av en viss sense of urgency skapt av en stadig mer verdiløs krone og økende klokkepriser så slo jeg til på et lite tilbud på den før sommeren.

Vis vedlegg 357265

For å oppsummere inneholder klokkeboksen nå åtte klokker, hvorav tre av de strengt tatt ikke er i bruk. (Seikoen, Kronaby og Orient). Av de tre så kunne jeg nok solgt Kronabyen. Den har jeg ikke så mye følelser for, men den representerer "broen" over fra Fitbit til skikkelig klokke for min del.

* Seiko SGEA83P1
* Kronaby Apex
* Orient Bambino
* Omega Speedmaster Professional
* Nomos Orion
* Nomos Club Campus Future Orange
* Tudor Black Bay 58
* Grand Seiko SBGW283

Vis vedlegg 357263

Bonusklokke som det ikke er plass til i boksen er Moonswatch Mission to the Sun. Litt usikker på hvorfor jeg har denne egentlig, når jeg tenker meg om. Heldigvis ble den kjøpt hos Swatch og ikke fra en invistor med påslag.

Vis vedlegg 357262

Noen refleksjoner jeg gjør meg:

* Jeg liker generelt små (sub-40mm) klokker.
* Jeg liker tynne klokker (Nomos Orion er f.eks. 8,7mm).
* Jeg liker klokker som er litt dressy.
* Jeg liker klokker uten dato for mest mulig symmetri på skiven.
* Når jeg bruker BB58en så bruker jeg dykkerbezelen til å ta tid på ting ganske ofte så det er en veldig nyttig komplikasjon selv om jeg ikke driver med dykking.
* Når jeg bruker Speedmasteren bruker jeg nesten aldri kronografen.

For meg virker fem klokker som reellt er i bruk som en slags sweet spot. Det er få nok klokker til at ingen blir liggende altfor lenge uten å bli brukt, samtidig er det mange nok til at jeg kan variere litt og at noen klokker blir liggende lenge nok til at de kan "gjenoppdages".

For meg ser jeg ikke noen store hull i denne samlingen egentlig, dersom jeg tenker på hva jeg "trenger". Det er ganske sjelden jeg bedriver aktiviteter hvor jeg kunne tenke meg en rimelig og solid klokke. I situasjoner på f.eks. reise til steder hvor jeg ikke har lyst til å ha med meg altfor kostbare klokker har jeg ofte tatt med meg Nomos Club, men selv om den er relativt rimelig så "skriker" den jo litt, så det er kanskje et slags udekket behov der. Og jeg mangler en GMT, men det er ikke sååå ofte jeg beveger meg mellom tidssoner og i jobbsammenheng er det stort sett +/- 1 time jeg forholder meg til i det daglige.

Hva er jeg nysgjerrig på fremover (in no particular order):
* Kjøpe brukt
* Edelt metall
* Vintage (eller neo-vintage)
* Månefase?
* Cartier og JLC
* Rolex - kanskje jeg er lettpåvirkelig, men føler at det må prøves en gang. Aktuelle er DJ36, OP36 og Explorer 1 (36mm)

Dersom du har kommet deg helt hit så takker jeg så mye for oppmerksomheten og håper at du fikk noe ut av å lese.

Med dette så minner jeg også @GrimReaper på at han overtar stafettpinnen i morgen!
Flott skrevet, og bra bilder! Har trua på denne tråden videre!
 
Takk for at du tok initiativ til dette @Dazed! Det er gøy å være først ute til å legge kortene/klokkene på bordet. Jeg føler meg som en fersking her på Tidssonen, men etter drøyt to år på forumet så ser det ut til at denne hobbyen ikke er forbigående, selv om sikkert interessen vil gå opp og ned gjennom årene.

Jeg er litt usikker på hvilken form som forventes her, men siden jeg stort sett har kjøpt klokker og i liten grad solgt klokker så vil jeg gjerne fortelle historien i kronologisk rekkefølge. Faren er at det kan bli litt langt å lese, men jeg skal forsøke å holde det relativt kort.

Med bakgrunn i Teknologi/IT og en vane for å hoppe nedi de vanlige kaninhullene som f.eks. øl, kaffe osv så var det bare et tidsspørsmål før fokuset ble klokker antar jeg. Jeg er et barn av åttitallet og husker jeg hadde en Gul-klokke som barn (dessverre borte nå). Etter endte studier og oppstart i ny jobb kjøpte jeg meg en Seiko SGEA83P1 og den har jeg fortsatt, selv om jeg aldri bruker den. Dette må ha vært omtrent 2005 og jeg husker hvor jeg kjøpte den, men jeg finner verken boks eller kvittering og så langt tilbake går ikke historikken i nettbanken heller så jeg vet ikke hva jeg betalte for den. I retrospekt var det et veldig moderat valg for å markere start på voksenlivet, selv om jeg er sikker på at det føltes ut som en god del penger for meg den gang.

Vis vedlegg 357270

Deretter gikk det ganske mange år uten å egentlig tenke så mye på klokker. Det var et par generasjoner med Fitbit på armen, men interessen for noe uten skjerm vokste og jeg kjøpte en Kronaby Apex. For de som ikke vet det så er dette en svensk klokke. Det ytre fremstår som en vanlig quartz-klokke, men den har Bluetooth og styres fra telefonen. Samtidig har den batteri som holder i 1-2 år så man måtte ikke styre med lading. Man kunne sette alarm som vibrerte og konfigurere ganske fritt hva pusherne skulle gjøre. Det var for eksempel mulig å sette en av pusherne til å bare være en teller (trykk på pusheren hver gang du bestiller en øl og sjekk dagen etterpå hvor mye du drakk osv). Bluetooth eller ei, jeg likte at det så ut som en ordentlig klokke. Jeg husker jeg ble spurt om det var en Panerai en gang. På det tidspunktet visste jeg vel knapt hva det var.

Vis vedlegg 357271

Men så begynte jeg å snuse på mekaniske klokker. Det var fortsatt ganske fjernt for meg å skulle bruke mange tusenlapper på en klokke men etter å ha lest en del så fant jeg ut at en passende måte å dyppe tærne uti på ville være å kjøpe en Orient, og da spesifikt en Orient Bambino. I januar 2017 kjøpte jeg Bambinoen på FINN. Blå skive og ganske dressy i uttrykket selv om den er på rause 42mm. Litt usikker på hvilken generasjon Bambino dette er, men det er en litt eldre modell med urverk som ikke har hacking. Jeg brukte den klokken av og på husker jeg. Jeg vekslet mellom den og Kronaby-klokka.

Vis vedlegg 357269

Nå nærmer øyeblikket hvor jeg ramler ned i kaninhullet seg. Gjennom høsten 2020 og våren 2021 så tok Youtube-algoritmene og kjedsomhet av Corona overhånd og etterhvert kunne jeg ganske mye om Omega Speedmaster. Det var mye ved denne klokken som appellerte til meg. Både klokken i seg selv og historien. Det var selvfølgelig et ganske stort hopp i prisklasse i forhold til Orienten jeg hadde fra før, men man kunne jo kjøpe noe brukt. Imidlertid stresset det meg at jeg opplevde å kunne så lite om klokker og det føltes utrygt å handle brukt og privat med så store summer. Omega hadde akkurat lansert Speedmaster Professional med 3861 urverket, men den forrige modellen kunne fortsatt kjøpes over disk. Jeg var også interessert i FOIS og Reduced-modellene fordi jeg har relativt små håndledd. Konklusjonen ble imidlertid at det var Speedmaster Professional jeg måtte ha, og etter å ha prøvd både 3861 og 1861 i butikk ble det også klart for meg at 3861 med ny lenke satt veldig mye bedre på hånda mi enn den gamle lenken. Når jeg først kjøpte en så flott klokke så ville det være veldig fint å ha innsyn til urverket også, tenkte jeg. Så i løpet av noen måneders tid så gikk budsjettet fra 30k til tett oppunder 80k og jeg kjøpte en ny Speedmaster Professional 3861 Sapphire Sandwich over disk sommeren 2021.

Vis vedlegg 357266

Da begynte snøballen å rulle. Jeg var på Thune og fikk øye på og prøvde Nomos Orion og fikk skikkelig godfølelsen på den. Liten (35mm) og nett klokke, med en fantastisk sølvfarget skive og med flotte blånerte visere. Det var litt leveringstid så konklusjonen ble at denne måtte jeg bestille, og så kunne jeg gjerne vente en stund på levering. Men det som Nomos oppga som nærmere et halvt års ventetid viste seg å bare være en måneds tid så plutselig var denne Nomosen også inne i boksen i løpet av vinteren 2022.

Vis vedlegg 357264

Da sommeren begynte å nærme seg innså jeg at jeg "måtte" ha en klokke som jeg kunne bade med. Valget falt på en annen Nomos - en oransje Club Campus (36mm). Denne var også ganske "billig". Man blir fort fartsblind i denne hobbyen, som jeg antar mange her inne kjenner seg igjen i. Den var i boksen før sommerferien samme året. En morsom klokke som passer flere årstider enn bare sommeren. Her avbildet på høsten.

Vis vedlegg 357268

Etter sommerferien fikk jeg hang-up på BB58. Det ble mye Youtube-titting og lesing av artikler om denne klokken. Her kunne jeg kanskje for én gangs skyld kjøpe brukt, men på dette tidspunktet var det ikke så veldig mye å spare på å kjøpe klokken brukt. Det var imidlertid 4-8 måneder ventetid hos Bjerke og det passet meg egentlig helt fint siden jeg allerede hadde kjøpt en del klokker det året. Jeg begynte også å forstå at det er mye glede i jakta og ventingen også, så det var bra å spre kjøpene litt utover. Også denne bestillingen gikk imidlertid raskere enn forespeilet så den ble kjøpt og var inne i boksen i november 2022. Dette er virkelig en fantastisk klokke, og jeg har lest at denne klokka er det folk her på forumet som har kjøpt både to og tre ganger så det er høy risiko for å angre seg om man kvitter seg med denne.

Vis vedlegg 357267

Nå tenkte jeg at det var på tide å roe ned litt, men så hadde det seg slik at jeg skulle fylle 40 år i 2023 og jeg hadde allerede tittet litt på noen Grand Seikoer hos Christensen. Omiwatari ble vurdert. En helt fantastisk skive og ekstremt fascinerende med Spring Drive. Men prisen ble i overkant stiv synes jeg og at jeg i så fall måtte selge noe først. Og det hadde jeg veldig vanskelig for å gjøre fordi jeg likte alle klokkene mine. Omtrent samtidig begynte @speedieThomas å snakke varmt om sin SBGW231 og da la jeg merke til SBGW283 (Kishun). Den satt veldig godt på håndleddet mitt og har en aldeles nydelig skive. Etter å ha kvernet på dette i noen måneder, prøvd klokken på hånden flere ganger og etterhvert drevet av en viss sense of urgency skapt av en stadig mer verdiløs krone og økende klokkepriser så slo jeg til på et lite tilbud på den før sommeren.

Vis vedlegg 357265

For å oppsummere inneholder klokkeboksen nå åtte klokker, hvorav tre av de strengt tatt ikke er i bruk. (Seikoen, Kronaby og Orient). Av de tre så kunne jeg nok solgt Kronabyen. Den har jeg ikke så mye følelser for, men den representerer "broen" over fra Fitbit til skikkelig klokke for min del.

* Seiko SGEA83P1
* Kronaby Apex
* Orient Bambino
* Omega Speedmaster Professional
* Nomos Orion
* Nomos Club Campus Future Orange
* Tudor Black Bay 58
* Grand Seiko SBGW283

Vis vedlegg 357263

Bonusklokke som det ikke er plass til i boksen er Moonswatch Mission to the Sun. Litt usikker på hvorfor jeg har denne egentlig, når jeg tenker meg om. Heldigvis ble den kjøpt hos Swatch og ikke fra en invistor med påslag.

Vis vedlegg 357262

Noen refleksjoner jeg gjør meg:

* Jeg liker generelt små (sub-40mm) klokker.
* Jeg liker tynne klokker (Nomos Orion er f.eks. 8,7mm).
* Jeg liker klokker som er litt dressy.
* Jeg liker klokker uten dato for mest mulig symmetri på skiven.
* Når jeg bruker BB58en så bruker jeg dykkerbezelen til å ta tid på ting ganske ofte så det er en veldig nyttig komplikasjon selv om jeg ikke driver med dykking.
* Når jeg bruker Speedmasteren bruker jeg nesten aldri kronografen.

For meg virker fem klokker som reellt er i bruk som en slags sweet spot. Det er få nok klokker til at ingen blir liggende altfor lenge uten å bli brukt, samtidig er det mange nok til at jeg kan variere litt og at noen klokker blir liggende lenge nok til at de kan "gjenoppdages".

For meg ser jeg ikke noen store hull i denne samlingen egentlig, dersom jeg tenker på hva jeg "trenger". Det er ganske sjelden jeg bedriver aktiviteter hvor jeg kunne tenke meg en rimelig og solid klokke. I situasjoner på f.eks. reise til steder hvor jeg ikke har lyst til å ha med meg altfor kostbare klokker har jeg ofte tatt med meg Nomos Club, men selv om den er relativt rimelig så "skriker" den jo litt, så det er kanskje et slags udekket behov der. Og jeg mangler en GMT, men det er ikke sååå ofte jeg beveger meg mellom tidssoner og i jobbsammenheng er det stort sett +/- 1 time jeg forholder meg til i det daglige.

Hva er jeg nysgjerrig på fremover (in no particular order):
* Kjøpe brukt
* Edelt metall
* Vintage (eller neo-vintage)
* Månefase?
* Cartier og JLC
* Rolex - kanskje jeg er lettpåvirkelig, men føler at det må prøves en gang. Aktuelle er DJ36, OP36 og Explorer 1 (36mm)

Dersom du har kommet deg helt hit så takker jeg så mye for oppmerksomheten og håper at du fikk noe ut av å lese.

Med dette så minner jeg også @GrimReaper på at han overtar stafettpinnen i morgen!

Takk for et glimrende innlegg!

Samlingen din ser både variert og ganske komplett ut. Kudos for å tilsynelatende ha satt den sammen etter en slags plan, og ikke etter innfallsmetoden med ymse impulskjøp og mye salg/bytting på veien, slik som bl.a. jeg opererer. :) Den har det meste. Sportsklokker, penklokker, enkle klokker og imponator-klokker. ...Og en morsom fargeklatt i den oransje Nomos-en.

Moonswatch'en er selvsagt den artige "tulleklokka" en samling bør ha bare for moro skyld.

Gull eller two tone neste gang, kanskje?

Takk igjen for en svært lesverdig post. Nå har du lagt linja! ;)

Edit: Å ja: Hvis jeg noen gang får muligheten til å kjøpe en Speedy, er din den som står først på ønskelista. Jeg vet at hesalite er mer "autentisk", men jeg "må" liksom ha det "beste" glasset. ;) ...Og åpen caseback er jo halve moroa. A de ikke er automatiske får jeg bare leve med. Jeg er uansett stort sett nødt til å trekke klokka jeg plukker ut av boksen hver dag likevel, og det er jo bare en del av "ritualet". Høydepunktet i samlingen for meg. I alle fall hvis man skal dømme etter hvilken klokke blikket lander på. ...selv om det kanskje avslører at jeg er litt mainstream.
 
Redigert:
Takk for at du tok initiativ til dette @Dazed! Det er gøy å være først ute til å legge kortene/klokkene på bordet. Jeg føler meg som en fersking her på Tidssonen, men etter drøyt to år på forumet så ser det ut til at denne hobbyen ikke er forbigående, selv om sikkert interessen vil gå opp og ned gjennom årene.

Jeg er litt usikker på hvilken form som forventes her, men siden jeg stort sett har kjøpt klokker og i liten grad solgt klokker så vil jeg gjerne fortelle historien i kronologisk rekkefølge. Faren er at det kan bli litt langt å lese, men jeg skal forsøke å holde det relativt kort.

Med bakgrunn i Teknologi/IT og en vane for å hoppe nedi de vanlige kaninhullene som f.eks. øl, kaffe osv så var det bare et tidsspørsmål før fokuset ble klokker antar jeg. Jeg er et barn av åttitallet og husker jeg hadde en Gul-klokke som barn (dessverre borte nå). Etter endte studier og oppstart i ny jobb kjøpte jeg meg en Seiko SGEA83P1 og den har jeg fortsatt, selv om jeg aldri bruker den. Dette må ha vært omtrent 2005 og jeg husker hvor jeg kjøpte den, men jeg finner verken boks eller kvittering og så langt tilbake går ikke historikken i nettbanken heller så jeg vet ikke hva jeg betalte for den. I retrospekt var det et veldig moderat valg for å markere start på voksenlivet, selv om jeg er sikker på at det føltes ut som en god del penger for meg den gang.

Vis vedlegg 357270

Deretter gikk det ganske mange år uten å egentlig tenke så mye på klokker. Det var et par generasjoner med Fitbit på armen, men interessen for noe uten skjerm vokste og jeg kjøpte en Kronaby Apex. For de som ikke vet det så er dette en svensk klokke. Det ytre fremstår som en vanlig quartz-klokke, men den har Bluetooth og styres fra telefonen. Samtidig har den batteri som holder i 1-2 år så man måtte ikke styre med lading. Man kunne sette alarm som vibrerte og konfigurere ganske fritt hva pusherne skulle gjøre. Det var for eksempel mulig å sette en av pusherne til å bare være en teller (trykk på pusheren hver gang du bestiller en øl og sjekk dagen etterpå hvor mye du drakk osv). Bluetooth eller ei, jeg likte at det så ut som en ordentlig klokke. Jeg husker jeg ble spurt om det var en Panerai en gang. På det tidspunktet visste jeg vel knapt hva det var.

Vis vedlegg 357271

Men så begynte jeg å snuse på mekaniske klokker. Det var fortsatt ganske fjernt for meg å skulle bruke mange tusenlapper på en klokke men etter å ha lest en del så fant jeg ut at en passende måte å dyppe tærne uti på ville være å kjøpe en Orient, og da spesifikt en Orient Bambino. I januar 2017 kjøpte jeg Bambinoen på FINN. Blå skive og ganske dressy i uttrykket selv om den er på rause 42mm. Litt usikker på hvilken generasjon Bambino dette er, men det er en litt eldre modell med urverk som ikke har hacking. Jeg brukte den klokken av og på husker jeg. Jeg vekslet mellom den og Kronaby-klokka.

Vis vedlegg 357269

Nå nærmer øyeblikket hvor jeg ramler ned i kaninhullet seg. Gjennom høsten 2020 og våren 2021 så tok Youtube-algoritmene og kjedsomhet av Corona overhånd og etterhvert kunne jeg ganske mye om Omega Speedmaster. Det var mye ved denne klokken som appellerte til meg. Både klokken i seg selv og historien. Det var selvfølgelig et ganske stort hopp i prisklasse i forhold til Orienten jeg hadde fra før, men man kunne jo kjøpe noe brukt. Imidlertid stresset det meg at jeg opplevde å kunne så lite om klokker og det føltes utrygt å handle brukt og privat med så store summer. Omega hadde akkurat lansert Speedmaster Professional med 3861 urverket, men den forrige modellen kunne fortsatt kjøpes over disk. Jeg var også interessert i FOIS og Reduced-modellene fordi jeg har relativt små håndledd. Konklusjonen ble imidlertid at det var Speedmaster Professional jeg måtte ha, og etter å ha prøvd både 3861 og 1861 i butikk ble det også klart for meg at 3861 med ny lenke satt veldig mye bedre på hånda mi enn den gamle lenken. Når jeg først kjøpte en så flott klokke så ville det være veldig fint å ha innsyn til urverket også, tenkte jeg. Så i løpet av noen måneders tid så gikk budsjettet fra 30k til tett oppunder 80k og jeg kjøpte en ny Speedmaster Professional 3861 Sapphire Sandwich over disk sommeren 2021.

Vis vedlegg 357266

Da begynte snøballen å rulle. Jeg var på Thune og fikk øye på og prøvde Nomos Orion og fikk skikkelig godfølelsen på den. Liten (35mm) og nett klokke, med en fantastisk sølvfarget skive og med flotte blånerte visere. Det var litt leveringstid så konklusjonen ble at denne måtte jeg bestille, og så kunne jeg gjerne vente en stund på levering. Men det som Nomos oppga som nærmere et halvt års ventetid viste seg å bare være en måneds tid så plutselig var denne Nomosen også inne i boksen i løpet av vinteren 2022.

Vis vedlegg 357264

Da sommeren begynte å nærme seg innså jeg at jeg "måtte" ha en klokke som jeg kunne bade med. Valget falt på en annen Nomos - en oransje Club Campus (36mm). Denne var også ganske "billig". Man blir fort fartsblind i denne hobbyen, som jeg antar mange her inne kjenner seg igjen i. Den var i boksen før sommerferien samme året. En morsom klokke som passer flere årstider enn bare sommeren. Her avbildet på høsten.

Vis vedlegg 357268

Etter sommerferien fikk jeg hang-up på BB58. Det ble mye Youtube-titting og lesing av artikler om denne klokken. Her kunne jeg kanskje for én gangs skyld kjøpe brukt, men på dette tidspunktet var det ikke så veldig mye å spare på å kjøpe klokken brukt. Det var imidlertid 4-8 måneder ventetid hos Bjerke og det passet meg egentlig helt fint siden jeg allerede hadde kjøpt en del klokker det året. Jeg begynte også å forstå at det er mye glede i jakta og ventingen også, så det var bra å spre kjøpene litt utover. Også denne bestillingen gikk imidlertid raskere enn forespeilet så den ble kjøpt og var inne i boksen i november 2022. Dette er virkelig en fantastisk klokke, og jeg har lest at denne klokka er det folk her på forumet som har kjøpt både to og tre ganger så det er høy risiko for å angre seg om man kvitter seg med denne.

Vis vedlegg 357267

Nå tenkte jeg at det var på tide å roe ned litt, men så hadde det seg slik at jeg skulle fylle 40 år i 2023 og jeg hadde allerede tittet litt på noen Grand Seikoer hos Christensen. Omiwatari ble vurdert. En helt fantastisk skive og ekstremt fascinerende med Spring Drive. Men prisen ble i overkant stiv synes jeg og at jeg i så fall måtte selge noe først. Og det hadde jeg veldig vanskelig for å gjøre fordi jeg likte alle klokkene mine. Omtrent samtidig begynte @speedieThomas å snakke varmt om sin SBGW231 og da la jeg merke til SBGW283 (Kishun). Den satt veldig godt på håndleddet mitt og har en aldeles nydelig skive. Etter å ha kvernet på dette i noen måneder, prøvd klokken på hånden flere ganger og etterhvert drevet av en viss sense of urgency skapt av en stadig mer verdiløs krone og økende klokkepriser så slo jeg til på et lite tilbud på den før sommeren.

Vis vedlegg 357265

For å oppsummere inneholder klokkeboksen nå åtte klokker, hvorav tre av de strengt tatt ikke er i bruk. (Seikoen, Kronaby og Orient). Av de tre så kunne jeg nok solgt Kronabyen. Den har jeg ikke så mye følelser for, men den representerer "broen" over fra Fitbit til skikkelig klokke for min del.

* Seiko SGEA83P1
* Kronaby Apex
* Orient Bambino
* Omega Speedmaster Professional
* Nomos Orion
* Nomos Club Campus Future Orange
* Tudor Black Bay 58
* Grand Seiko SBGW283

Vis vedlegg 357263

Bonusklokke som det ikke er plass til i boksen er Moonswatch Mission to the Sun. Litt usikker på hvorfor jeg har denne egentlig, når jeg tenker meg om. Heldigvis ble den kjøpt hos Swatch og ikke fra en invistor med påslag.

Vis vedlegg 357262

Noen refleksjoner jeg gjør meg:

* Jeg liker generelt små (sub-40mm) klokker.
* Jeg liker tynne klokker (Nomos Orion er f.eks. 8,7mm).
* Jeg liker klokker som er litt dressy.
* Jeg liker klokker uten dato for mest mulig symmetri på skiven.
* Når jeg bruker BB58en så bruker jeg dykkerbezelen til å ta tid på ting ganske ofte så det er en veldig nyttig komplikasjon selv om jeg ikke driver med dykking.
* Når jeg bruker Speedmasteren bruker jeg nesten aldri kronografen.

For meg virker fem klokker som reellt er i bruk som en slags sweet spot. Det er få nok klokker til at ingen blir liggende altfor lenge uten å bli brukt, samtidig er det mange nok til at jeg kan variere litt og at noen klokker blir liggende lenge nok til at de kan "gjenoppdages".

For meg ser jeg ikke noen store hull i denne samlingen egentlig, dersom jeg tenker på hva jeg "trenger". Det er ganske sjelden jeg bedriver aktiviteter hvor jeg kunne tenke meg en rimelig og solid klokke. I situasjoner på f.eks. reise til steder hvor jeg ikke har lyst til å ha med meg altfor kostbare klokker har jeg ofte tatt med meg Nomos Club, men selv om den er relativt rimelig så "skriker" den jo litt, så det er kanskje et slags udekket behov der. Og jeg mangler en GMT, men det er ikke sååå ofte jeg beveger meg mellom tidssoner og i jobbsammenheng er det stort sett +/- 1 time jeg forholder meg til i det daglige.

Hva er jeg nysgjerrig på fremover (in no particular order):
* Kjøpe brukt
* Edelt metall
* Vintage (eller neo-vintage)
* Månefase?
* Cartier og JLC
* Rolex - kanskje jeg er lettpåvirkelig, men føler at det må prøves en gang. Aktuelle er DJ36, OP36 og Explorer 1 (36mm)

Dersom du har kommet deg helt hit så takker jeg så mye for oppmerksomheten og håper at du fikk noe ut av å lese.

Med dette så minner jeg også @GrimReaper på at han overtar stafettpinnen i morgen!

Takk for deling/grundig oppsummering av samlingen!

Synes det er veldig fin mix av farger og stiler, og bra balansert mellom dress- og tool- type modeller. Den orange Nomosen er sprek og morsom!

Og det er kult at det er nettopp Nomos du har 2 stk av i samlingen, jeg synes det er et trivelig klokkemerke. De føles mer jordnære enn hoyty toyty sveitsere som JLC synes iallfall jeg. :giggle: Hvis du trenger å konsollidere boksen og bare sitte på en Nomos så vet jeg faktisk ikke hvilken av dem jeg ville beholdt, begge er veldig bra på sin måte! Synd Nomos ikke har noen månefase-klokke, den hadde vel vært selvskreven...

Et konkret innspill: hvis noe skal ut her for å gjøre plass til annet i fremtiden så stemmer jeg for den Bambinoen, iallfall hvis den ikke har samlet mye affeksjonsverdi. Den er ganske stor både til å være en litt dressy klokke generelt, og spesifikt ift. din sub-40 preferanse. Og jeg tar en vill gjetning på at Nomos og GS gruser den i din klokkerotasjon?

Og en liten field-watch er kanskje noe å vurdere inn på et tidspunkt? Chrono, diver og dress er jo representert bra allerede. (Hvis du skal innom Rolex en gang så kanskje Explorer 1 36mm er den som utfyller best her...)

BTW vi har jo vært på samme arbeidsplass i perioder og jeg husker faktisk den Kronaby-klokka di godt! Ikke at jeg visste hva det var da men... :)
 
Redigert:
Takk for at du tok initiativ til dette @Dazed! Det er gøy å være først ute til å legge kortene/klokkene på bordet. Jeg føler meg som en fersking her på Tidssonen, men etter drøyt to år på forumet så ser det ut til at denne hobbyen ikke er forbigående, selv om sikkert interessen vil gå opp og ned gjennom årene.

Jeg er litt usikker på hvilken form som forventes her, men siden jeg stort sett har kjøpt klokker og i liten grad solgt klokker så vil jeg gjerne fortelle historien i kronologisk rekkefølge. Faren er at det kan bli litt langt å lese, men jeg skal forsøke å holde det relativt kort.

Med bakgrunn i Teknologi/IT og en vane for å hoppe nedi de vanlige kaninhullene som f.eks. øl, kaffe osv så var det bare et tidsspørsmål før fokuset ble klokker antar jeg. Jeg er et barn av åttitallet og husker jeg hadde en Gul-klokke som barn (dessverre borte nå). Etter endte studier og oppstart i ny jobb kjøpte jeg meg en Seiko SGEA83P1 og den har jeg fortsatt, selv om jeg aldri bruker den. Dette må ha vært omtrent 2005 og jeg husker hvor jeg kjøpte den, men jeg finner verken boks eller kvittering og så langt tilbake går ikke historikken i nettbanken heller så jeg vet ikke hva jeg betalte for den. I retrospekt var det et veldig moderat valg for å markere start på voksenlivet, selv om jeg er sikker på at det føltes ut som en god del penger for meg den gang.

Vis vedlegg 357270

Deretter gikk det ganske mange år uten å egentlig tenke så mye på klokker. Det var et par generasjoner med Fitbit på armen, men interessen for noe uten skjerm vokste og jeg kjøpte en Kronaby Apex. For de som ikke vet det så er dette en svensk klokke. Det ytre fremstår som en vanlig quartz-klokke, men den har Bluetooth og styres fra telefonen. Samtidig har den batteri som holder i 1-2 år så man måtte ikke styre med lading. Man kunne sette alarm som vibrerte og konfigurere ganske fritt hva pusherne skulle gjøre. Det var for eksempel mulig å sette en av pusherne til å bare være en teller (trykk på pusheren hver gang du bestiller en øl og sjekk dagen etterpå hvor mye du drakk osv). Bluetooth eller ei, jeg likte at det så ut som en ordentlig klokke. Jeg husker jeg ble spurt om det var en Panerai en gang. På det tidspunktet visste jeg vel knapt hva det var.

Vis vedlegg 357271

Men så begynte jeg å snuse på mekaniske klokker. Det var fortsatt ganske fjernt for meg å skulle bruke mange tusenlapper på en klokke men etter å ha lest en del så fant jeg ut at en passende måte å dyppe tærne uti på ville være å kjøpe en Orient, og da spesifikt en Orient Bambino. I januar 2017 kjøpte jeg Bambinoen på FINN. Blå skive og ganske dressy i uttrykket selv om den er på rause 42mm. Litt usikker på hvilken generasjon Bambino dette er, men det er en litt eldre modell med urverk som ikke har hacking. Jeg brukte den klokken av og på husker jeg. Jeg vekslet mellom den og Kronaby-klokka.

Vis vedlegg 357269

Nå nærmer øyeblikket hvor jeg ramler ned i kaninhullet seg. Gjennom høsten 2020 og våren 2021 så tok Youtube-algoritmene og kjedsomhet av Corona overhånd og etterhvert kunne jeg ganske mye om Omega Speedmaster. Det var mye ved denne klokken som appellerte til meg. Både klokken i seg selv og historien. Det var selvfølgelig et ganske stort hopp i prisklasse i forhold til Orienten jeg hadde fra før, men man kunne jo kjøpe noe brukt. Imidlertid stresset det meg at jeg opplevde å kunne så lite om klokker og det føltes utrygt å handle brukt og privat med så store summer. Omega hadde akkurat lansert Speedmaster Professional med 3861 urverket, men den forrige modellen kunne fortsatt kjøpes over disk. Jeg var også interessert i FOIS og Reduced-modellene fordi jeg har relativt små håndledd. Konklusjonen ble imidlertid at det var Speedmaster Professional jeg måtte ha, og etter å ha prøvd både 3861 og 1861 i butikk ble det også klart for meg at 3861 med ny lenke satt veldig mye bedre på hånda mi enn den gamle lenken. Når jeg først kjøpte en så flott klokke så ville det være veldig fint å ha innsyn til urverket også, tenkte jeg. Så i løpet av noen måneders tid så gikk budsjettet fra 30k til tett oppunder 80k og jeg kjøpte en ny Speedmaster Professional 3861 Sapphire Sandwich over disk sommeren 2021.

Vis vedlegg 357266

Da begynte snøballen å rulle. Jeg var på Thune og fikk øye på og prøvde Nomos Orion og fikk skikkelig godfølelsen på den. Liten (35mm) og nett klokke, med en fantastisk sølvfarget skive og med flotte blånerte visere. Det var litt leveringstid så konklusjonen ble at denne måtte jeg bestille, og så kunne jeg gjerne vente en stund på levering. Men det som Nomos oppga som nærmere et halvt års ventetid viste seg å bare være en måneds tid så plutselig var denne Nomosen også inne i boksen i løpet av vinteren 2022.

Vis vedlegg 357264

Da sommeren begynte å nærme seg innså jeg at jeg "måtte" ha en klokke som jeg kunne bade med. Valget falt på en annen Nomos - en oransje Club Campus (36mm). Denne var også ganske "billig". Man blir fort fartsblind i denne hobbyen, som jeg antar mange her inne kjenner seg igjen i. Den var i boksen før sommerferien samme året. En morsom klokke som passer flere årstider enn bare sommeren. Her avbildet på høsten.

Vis vedlegg 357268

Etter sommerferien fikk jeg hang-up på BB58. Det ble mye Youtube-titting og lesing av artikler om denne klokken. Her kunne jeg kanskje for én gangs skyld kjøpe brukt, men på dette tidspunktet var det ikke så veldig mye å spare på å kjøpe klokken brukt. Det var imidlertid 4-8 måneder ventetid hos Bjerke og det passet meg egentlig helt fint siden jeg allerede hadde kjøpt en del klokker det året. Jeg begynte også å forstå at det er mye glede i jakta og ventingen også, så det var bra å spre kjøpene litt utover. Også denne bestillingen gikk imidlertid raskere enn forespeilet så den ble kjøpt og var inne i boksen i november 2022. Dette er virkelig en fantastisk klokke, og jeg har lest at denne klokka er det folk her på forumet som har kjøpt både to og tre ganger så det er høy risiko for å angre seg om man kvitter seg med denne.

Vis vedlegg 357267

Nå tenkte jeg at det var på tide å roe ned litt, men så hadde det seg slik at jeg skulle fylle 40 år i 2023 og jeg hadde allerede tittet litt på noen Grand Seikoer hos Christensen. Omiwatari ble vurdert. En helt fantastisk skive og ekstremt fascinerende med Spring Drive. Men prisen ble i overkant stiv synes jeg og at jeg i så fall måtte selge noe først. Og det hadde jeg veldig vanskelig for å gjøre fordi jeg likte alle klokkene mine. Omtrent samtidig begynte @speedieThomas å snakke varmt om sin SBGW231 og da la jeg merke til SBGW283 (Kishun). Den satt veldig godt på håndleddet mitt og har en aldeles nydelig skive. Etter å ha kvernet på dette i noen måneder, prøvd klokken på hånden flere ganger og etterhvert drevet av en viss sense of urgency skapt av en stadig mer verdiløs krone og økende klokkepriser så slo jeg til på et lite tilbud på den før sommeren.

Vis vedlegg 357265

For å oppsummere inneholder klokkeboksen nå åtte klokker, hvorav tre av de strengt tatt ikke er i bruk. (Seikoen, Kronaby og Orient). Av de tre så kunne jeg nok solgt Kronabyen. Den har jeg ikke så mye følelser for, men den representerer "broen" over fra Fitbit til skikkelig klokke for min del.

* Seiko SGEA83P1
* Kronaby Apex
* Orient Bambino
* Omega Speedmaster Professional
* Nomos Orion
* Nomos Club Campus Future Orange
* Tudor Black Bay 58
* Grand Seiko SBGW283

Vis vedlegg 357263

Bonusklokke som det ikke er plass til i boksen er Moonswatch Mission to the Sun. Litt usikker på hvorfor jeg har denne egentlig, når jeg tenker meg om. Heldigvis ble den kjøpt hos Swatch og ikke fra en invistor med påslag.

Vis vedlegg 357262

Noen refleksjoner jeg gjør meg:

* Jeg liker generelt små (sub-40mm) klokker.
* Jeg liker tynne klokker (Nomos Orion er f.eks. 8,7mm).
* Jeg liker klokker som er litt dressy.
* Jeg liker klokker uten dato for mest mulig symmetri på skiven.
* Når jeg bruker BB58en så bruker jeg dykkerbezelen til å ta tid på ting ganske ofte så det er en veldig nyttig komplikasjon selv om jeg ikke driver med dykking.
* Når jeg bruker Speedmasteren bruker jeg nesten aldri kronografen.

For meg virker fem klokker som reellt er i bruk som en slags sweet spot. Det er få nok klokker til at ingen blir liggende altfor lenge uten å bli brukt, samtidig er det mange nok til at jeg kan variere litt og at noen klokker blir liggende lenge nok til at de kan "gjenoppdages".

For meg ser jeg ikke noen store hull i denne samlingen egentlig, dersom jeg tenker på hva jeg "trenger". Det er ganske sjelden jeg bedriver aktiviteter hvor jeg kunne tenke meg en rimelig og solid klokke. I situasjoner på f.eks. reise til steder hvor jeg ikke har lyst til å ha med meg altfor kostbare klokker har jeg ofte tatt med meg Nomos Club, men selv om den er relativt rimelig så "skriker" den jo litt, så det er kanskje et slags udekket behov der. Og jeg mangler en GMT, men det er ikke sååå ofte jeg beveger meg mellom tidssoner og i jobbsammenheng er det stort sett +/- 1 time jeg forholder meg til i det daglige.

Hva er jeg nysgjerrig på fremover (in no particular order):
* Kjøpe brukt
* Edelt metall
* Vintage (eller neo-vintage)
* Månefase?
* Cartier og JLC
* Rolex - kanskje jeg er lettpåvirkelig, men føler at det må prøves en gang. Aktuelle er DJ36, OP36 og Explorer 1 (36mm)

Dersom du har kommet deg helt hit så takker jeg så mye for oppmerksomheten og håper at du fikk noe ut av å lese.

Med dette så minner jeg også @GrimReaper på at han overtar stafettpinnen i morgen!

Takk for veldig bra innlegg og flotte klokker. Jeg liker at du er tro mot det du liker. Jeg registrere at de fem siste klokkene du har kjøpt (?) er uten dato. Hvis det er det du liker best så kjør på, selv om klokkene risikerer å bli litt like... Du balanserer imidlertid dette bra med at de har forskjellig stil, kronograf, diver og klokker med skiver i forskjellige farger.

Speedmasteren er jo en favoritt, selv om jeg har et litt ambivalent forhold til disse (jeg er dessverre en mer flipper enn deg :rolleyes:) . Jeg kommer tilbake til dette i mitt innlegg. GS er jo nydelig og BB 58 må kunne kalles en moderne klassiker (sammen med Speedmaster er det kanskje noe av det safeste du kan kjøpe-ikke negativt ment..) Den oransje Nomosen liker jeg også veldig godt. Nomos kan tendere til å bli litt kjedelig i mine øyne, men oransje californiadial er kult:)
 
Et konkret innspill: hvis noe skal ut her for å gjøre plass til annet i fremtiden så stemmer jeg for den Bambinoen, iallfall hvis den ikke har samlet mye affeksjonsverdi. Den er ganske stor både til å være en litt dressy klokke generelt, og spesifikt ift. din sub-40 preferanse. Og jeg tar en vill gjetning på at Nomos og GS gruser den i din klokkerotasjon?

...

BTW vi har jo vært på samme arbeidsplass i perioder og jeg husker faktisk den Kronaby-klokka di godt! Ikke at jeg visste hva det var da men... :)

Bambinoen er absolutt for stor etter min smak nå. Jeg tok den på hånda for å ta bilde og fikk absolutt ikke noe lyst til å ta den i bruk. Samtidig har den såpass lav økonomisk verdi at jeg ikke har tatt meg bryet med å selge den, men det kan jo hende den kan gi andre noe glede og at jeg bør selge den til noen som vil bruke den.

Det var awesome å jobbe med deg. Synd vi aldri snakket om klokker, bare!
 
Jeg er uansett stort sett nødt til å trekke klokka jeg plukker ut av boksen hver dag likevel, og det er jo bare en del av "ritualet".

Uten at jeg tror det har vært veldig bevisst så er det jammen ikke mange automatiske klokker i boksen min. Bambino og BB58. Resten er manuelle.
 
  • Liker
Reaksjoner: Dazed
Bambinoen er absolutt for stor etter min smak nå. Jeg tok den på hånda for å ta bilde og fikk absolutt ikke noe lyst til å ta den i bruk. Samtidig har den såpass lav økonomisk verdi at jeg ikke har tatt meg bryet med å selge den, men det kan jo hende den kan gi andre noe glede og at jeg bør selge den til noen som vil bruke den.
Auksjon på TS-markedsforumet? Den har sikkert mye større (opplevd) verdi som f.eks konfirmasjonsgave eller noe slikt enn den har som støvsamler hos deg. :giggle:
 
  • Liker
Reaksjoner: Dazed
Auksjon på TS-markedsforumet? Den har sikkert mye større (opplevd) verdi som f.eks konfirmasjonsgave eller noe slikt enn den har som støvsamler hos deg. :giggle:
Sånne "tiloversblevne" klokker i samlingen min har blitt solgt, og pengene satt på "klokkekontoen". Hadde jeg vært fornuftigere, så hadde jeg latt de stå der lenge nok til at jeg hadde spart opp nok til noe skikkelig fint, men dessverre har jeg en tendens til å finne noe annet å bruke de på så fort som mulig i stedet for å ha tålmodighet. :)
 
Her mangler det en haug med tilbakemeldinger. :) Håper resten kommer bare folk for kommet seg hjem fra jobb og slengt beina på sofaen.
 
@William Lumbergh

Overordnet
Flotte refleksjoner og en naturlig flyt i samlingen. Kjekt å se at man tar vare på de klokkene man hadde tidlig. Selv om man ikke bruker dem så mye, er de nå tross alt der som "mimreobjekter". Tellefunksjonen på Kronaby-klokka var ny og artig.

Hvis jeg kunne velge meg én klokke fra samlingen din?
Ikke så lett å velge én, men siden det nærmer seg vår så lyser jo den oransje Nomos Club Campus opp godt i samlingen din. Kul og frisk sak!

For vurdering
Siden du egentlig bare har en klokke med sort urskive og hvite indekser (Kronabyen ser ut som mørkebrun urskive), så tror jeg en litt dressy 36mm Rolex Explorer I kunne passet fint inn i klokkeboksen din. Alternativt en Hamilton Murph 38mm.

L1100783.jpg
 
Redigert:
Bra start! Dette var spennende å lese, og jeg kjenner meg igjen i mye.
Først: Du har en flott samling!

Mine tanker:
- Antall klokker: I praksis bruker du kun fem av åtte klokker. Dersom du har lyst til å kjøpe flere ville jeg støttet deg. Argumenter for flere klokker er at du har tre ledige plasser i boksen, og man kan fint rotere blant maaange flere klokker også *host tolv host*.
- Selge? Jeg ville vurdert salg av Orient Bambino eller å gi den bort som gave.
- Kjøpe brukt? Kjør på! Starter du her på TS får du med stor sannsynlighet en god og trygg handel, og kanskje ett nytt bekjentskap også. Selv får jeg stadige råd og synspunkter fra @speedieThomas etter at jeg kjøpte en klokke fra ham høsten 2022.
- Edelt metall? Jeg er begeistret for gull, men prisene for nytt er foreløpig over det jeg selv opplever som komfortabelt. Se for øvrig under.
- Vintage/neo-vintage? Ja, her er det virkelig mye spennende. Hva med en litt eldre gullklokke? Her får man mye bra til fornuftige priser, men enkelte modeller er rimelig ettertraktet. 60-talls Omega Constallation i gull anyone?
- Månefase? Igjen er jeg begeistret for komplikasjonen, og gjerne en med stor måneskive. Hva med en Christopher Ward C1 Moonphase? Eller kanskje kombinere mange spennende ideer du har til én: En brukt, neo-vintage gull JLC Reverso med månefase? Mener å ha sett en slik her inne.
- GMT? Frøet er tydeligvis plantet allerede. Klart du trenger en GMT-klolke! Grand Seiko kjenner du jo allerede, her er det mye fint. Det samme har Longines med Spirit Zulu Time i 39 mm eller Conquest GMT. Rolex Explorer II er jo en sikker klassiker. Eller en rimelig Seiko Prospex GMT.

Mine favoritter her er Speedmasteren og GS'en.

Det jeg ville savnet i din boks er en typisk feltklokke. Dermed ville jeg siktet meg inn på Rolex Explorer I. Men det finnes mye annet spennende å velge i blant feltklokker. La deg gjerne inspirere av feltklokketråden til @speedieThomas. For eksempel Christopher Ward, CWC, Timor og flere andre. Flere med kostbare alternativer finnes også.
 
Redigert:
Fin kick-start av stafetten dette @William Lumbergh :D Her er det variasjon og klokkeglede. Kjekk lesing, noen av refleksjonene kan jeg kjenne meg igjen i. Jeg skjønner godt at du ikke ser noen umiddelbare hull i samlingen. I likhet med deg har jeg aldri sett behovet for GMT-funksjon, men denne hobbyen handler om alt annet enn fornuft. Så ja, da trenger du vel det og? Jeg har samme forhold til månefase. Har en klokke med det, men det er mer kult enn nyttig.

Du heller mot at du ikke vil selge noen av de tre klokkene du nesten ikke bruker. Støtter det, samtidig vil nok ikke salgssummen veie tyngre enn affeksjonsverdi her. Men hva er favorittklokken din i samlingen? Jeg liker best Speedmaster (inhabil) med Tudor som en god nr. 2. Er det disse du bruker mest?
 
@William Lumbergh

Overordnet
Flotte refleksjoner og en naturlig flyt i samlingen. Kjekt å se at man tar vare på de klokkene man hadde tidlig. Selv om man ikke bruker dem så mye, er de nå tross alt der som "mimreobjekter". Tellefunksjonen på Kronaby-klokka var ny og artig.

Hvis jeg kunne velge meg én klokke fra samlingen din?
Ikke så lett å velge én, men siden det nærmer seg vår så lyser jo den oransje Nomos Club Campus opp godt i samlingen din. Kul og frisk sak!

For vurdering
Siden du egentlig bare har en klokke med sort urskive og hvite indekser (Kronabyen ser ut som mørkebrun urskive), så tror jeg en litt dressy 36mm Rolex Explorer I kunne passet fint inn i klokkeboksen din. Alternativt en Hamilton Murph 38mm.

Rolex Explorer 36mm er helt klart en klokke jeg er nysgjerrig på. Murph er også en kul klokke. Takk for tips!
 
Bra start! Dette var spennende å lese, og jeg kjenner meg igjen i mye.
Først: Du har en flott samling!

Mine tanker:
- Antall klokker: I praksis bruker du kun fem av åtte klokker. Dersom du har lyst til å kjøpe flere ville jeg støttet deg. Argumenter for flere klokker er at du har tre ledige plasser i boksen, og man kan fint rotere blant maaange flere klokker også *host tolv host*.
- Selge? Jeg ville vurdert salg av Orient Bambino eller å gi den bort som gave.
- Kjøpe brukt? Kjør på! Starter du her på TS får du med stor sannsynlighet en god og trygg handel, og kanskje ett nytt bekjentskap også. Selv får jeg stadige råd og synspunkter fra @speedieThomas etter at jeg kjøpte en klokke fra ham høsten 2022.
- Edelt metall? Jeg er begeistret for gull, men prisene for nytt er foreløpig over det jeg selv opplever som komfortabelt. Se for øvrig under.
- Vintage/neo-vintage? Ja, her er det virkelig mye spennende. Hva med en litt eldre gullklokke? Her får man mye bra til fornuftige priser, men enkelte modeller er rimelig ettertraktet. 60-talls Omega Constallation i gull anyone?
- Månefase? Igjen er jeg begeistret for komplikasjonen, og gjerne en med stor måneskive. Hva med en Christopher Ward C1 Moonphase? Eller kanskje kombinere mange spennende ideer du har til én: En brukt, neo-vintage gull JLC Reverso med månefase? Mener å ha sett en slik her inne.
- GMT? Frøet er tydeligvis plantet allerede. Klart du trenger en GMT-klolke! Grand Seiko kjenner du jo allerede, her er det mye fint. Det samme har Longines med Spirit Zulu Time i 39 mm eller Conquest GMT. Rolex Explorer II er jo en sikker klassiker. Eller en rimelig Seiko Prospex GMT.

Mine favoritter her er Speedmasteren og GS'en.

Det jeg ville savnet i din boks er en typisk feltklokke. Dermed ville jeg siktet meg inn på Rolex Explorer I. Men det finnes mye annet spennende å velge i blant feltklokker. La deg gjerne inspirere av feltklokketråden til @speedieThomas. For eksempel Christopher Ward, CWC, Timor og flere andre. Flere med kostbare alternativer finnes også.
C1 Moonphase ja, da snakker vi månefase. Generelt spennende med Christopher Ward synes jeg, men jeg foretrekker å se og prøve klokker i butikk.

Gull og vintage er helt klart en god kombinasjon, det er et spor å følge. Longines er også spennende, men de har begynt å prise seg ut (de også) synes jeg.
 
  • Liker
Reaksjoner: seiltid