Nylig innhold av PerØ

  1. PerØ

    Hjelp med ID av lommeur

    Jeg ser ikke annet enn ornamenter på den delen som holder «fjæra». På baksiden av lokket klarer jeg å tyde at det er gravert «Balancier Coupie Spiral Breguet Remontoir»- kan det være armen som holder fjæra? Ut i fra oksyderingen ser det mer ut som kasse og lokk er messing. Gull oksyderer vel...
  2. PerØ

    Hjelp med ID av lommeur

    Takk så langt Noen flere bilder. Kanskje ikke makro, men kanskje opplysende nok…
  3. PerØ

    Hjelp med ID av lommeur

    Hei! Jeg sliter med å finne ut av hva dette er for noe. Godt hold og holder tiden. Har visst ikke vært til service siden godt før krigen. Arvegods fra konas familie
  4. PerØ

    Gullkorn fra Finn.no

    Løp og kjøp! :D https://www.finn.no/128969496
  5. PerØ

    Gullkorn fra Finn.no

    @navnetmitt tror det ligger i bruken av setningen «du får heller prøve meg om du føler prisen urimelig»....flisespikkeri kan jeg være enig i, men underholdende ;) Tror ikke meningen var å henge deg ut, og hvis du ser på historikken i denne tråden, finner du liknende klipp fra finn dott i bøtter...
  6. PerØ

    Vårt daglige brød

    Gjennomstekt og saftig og godt inni, men svidd under....hmm... Lærdom? Ikke la meg styre av fargen på toppen for å bedømme om brødet er ferdig eller ei. 50 minutter skal prøves neste gang. Edit: brødet ble hysterisk godt selv med svidd bunn :)
  7. PerØ

    Vårt daglige brød

    En drøy time på 230 grader c, og jeg satser på at brødet er ferdig
  8. PerØ

    Vårt daglige brød

    Leiva på plass, og lokket lukkes (deigen er stort sett lik den jeg presenterte tidligere i tråden, men adskillig mere mel, all den tid at dette ikke er et krukkebrød)
  9. PerØ

    Vårt daglige brød

    En halv times tid med candycrush, og ovnen er klar
  10. PerØ

    Vårt daglige brød

    Full trekk med begge sluser vidåpne- bare å vente på riktig temp
  11. PerØ

    Vårt daglige brød

    Tennbriketten har gjort jobben, og konvektor, rist og pizzastein sette på plass
  12. PerØ

    Vårt daglige brød

    Deig og pizzaspade klar
  13. PerØ

    Vårt daglige brød

    Ved steking av brød, som jo tar lengre tid enn pizza, bruker jeg konvektor (til høyre på bildet), for ikke å få direkte varme på brødet. Pizzasteinen må også selvsagt på plass.
  14. PerØ

    Vårt daglige brød

    Da er det dags for brød i komodo-ovn (noen kaller det grill- greit nok, men denne kan så mye mye mer). Først oppfyring. En tennbrikett får holde. Tar litt lenger tid å få opp varmen, men de er grisedyre...
  15. PerØ

    Vårt daglige brød

    Aiaiai! Ser ut som dere har truffet en innertier der!