* K L O K K E S T A F E T T E N *

Klokkestafetten – Tredje etappe.

2024-01-13 19.32.46.jpg


Da var det min tur. Dette er samlingen min pr. januar, 2024

Det er ikke så lenge siden jeg ble bitt av denne basillen. Solgte et par quartsklokker og kjøpte en Seiko 5 (SNKL23J1), sommeren 2022. Det viste seg at 37 mm var alt for lite til meg, så jeg kjøpte en Seiko 5 Sport (5KX) og noen “mod parts”, og deretter gikk det bare utforbakke.

Mothakene på kroken jeg hadde bitt på gikk enda lengre inn i leppa da en generøs kompis/kollega ga meg en Hydroconquest, en Squale og en G-shock 5600. Han hadde mistet interessen, og observert at jeg hadde fått den.

Det har gått noen klokker inn og ut av samlingen siden da, men jeg begynner å bli ganske fornøyd med komposisjonen av klokker i boksen. Man er vel aldri “i mål”, men det går an å roe ned litt og heller forsøke å øke kvaliteten/nivået innimellom når man har muligheten til det.

Jeg prøver å holde samlingen allsidig og variert, og synes egentlig jeg har fått det noenlunde til. (Ikke spør kona. I følge henne har jeg en kasse med helt like klokker ) Med unntak av at dykkerklokker kanskje er noe overrepresentert. (Noe som er litt rart, da jeg ikke engang liker å bade.) ;)

Så det følgende er i alle fall min “State Of The Collection” i dag:


Christopher Ward C60 Trident Pro 300

CW C60 Trident Pro 300.jpg


Referanse: C60-42ADA31S0KW0-B0
Ø 42mm
Lug to lug: 49,3mm
Høyde: 11,3mm
Rembredde: 22mm
Urverk: Sellita SW200-1

Denne hadde jeg lest mye hype om før jeg fikk den, og hadde fått for meg at jeg måtte ha en klokke med hvit skive. Den gir en super kvalitetsfølelse, ser i mine øyne flott ut, med bra finish. Slank og fin. Glimrende lenke med verktøyløs mikrojustering i spenna.

Longines Hydroconquest

Longines Hydroconquest.jpg


Referanse: L3.642.4.96.6
Ø 41mm
Lug to lug: 51mm
Høyde: 12mm
Rembredde: 21mm
Urverk: Longines L633 (ETA 2824-2)

En av klokkene jeg fikk. Den trengte en full service, så det kostet jo litt, men jeg kom nok ut i pluss likevel. En kvalitetsklokke som har fått ganske mye armtid. Liker at den bærer stort, og at lenken er uten taper. …Stikk i strid med dagens trend. Forferdelig dårlig lume, og litt mye rot på skiva, men nydelig blå sunburst. Absolutt en keeper.

Squale 20 Atmos

Squale 20 Atmos.jpg


Referanse: Y1545
Ø 40mm
Lug to lug: 48mm
Høyde: 13mm
Rembredde: 20mm
Urverk: ETA 2824-2

Denne har fast plass i boksen, og var også blant klokkene jeg fikk, som nevnt over. Fet klokke fra et merke med lang historie. …Ankepunktet mange har, er at den er mer enn litt lik en gammel Submariner. Jeg føler også litt på det innimellom. …En kopi, liksom. …Men pyttsann! Alle klokker likner på noe som kom før dem, og den som flest likner på er nok nettopp Sub-en. Sannsynligvis den klokka jeg har som går aller mest nøyaktig, forresten. …Hvis man ikke teller med kvartsurene da.

Victorinox Alliance Mechanical

Victorinx Alliance Mechanical.jpg


Referanse: 241898
Ø 40mm
Lug to lug: 50mm
Høyde: 9mm
Rembredde: 20mm
Urverk: ETA 2892

Denne er en skikkelig sleeper! Slank og fin litt dressy feltklokke? Eller evt. litt “feltklokke-aktig” sportsklokke. Pen, no nonsense kasse med fin skive og pen Oyster-type lenke. Så vidt under 9mm tykk og rosinen i pølsa er ETA 2892-urverket. Mer classy enn de fleste mer “tactical” klokkene fra Victorinox. Har tenkt flere ganger at denne trenger jeg egentlig ikke beholde, men jeg liker den så godt at jeg nok lar den beholde plassen sin i boksen.

Seiko Baby Marinemaster (MM200)

Seiko Baby Marinemaster.jpg


Referanse: SPB077J1
Ø 44mm
Lug to lug: 51mm
Høyde: 13mm
Rembredde: 20mm
Urverk: Seiko 6R15

Jeg har tenkt at jeg i alle fall bør ha én Seiko i boksen, så da jeg solgte en King Samurai som jeg egentlig likte godt – for å frigjøre penger til noe annet - endte det opp med at jeg kjøpte denne. Da jeg fikk den husker jeg at jeg tenkte at hvis jeg bare kunne beholde én klokke, kunne det godt være denne. Pen, lenken er såpass OK at jeg avlyste planen om å kjøpe Strapcode til den, og på usedvanlig vis for en Seiko, liner bezelen, minuttringen og skiva helt fint opp. Nyforelskelsen har gitt seg litt nå, men fremdeles en klokke jeg bruker mye, og en ganske perfekt hverdagsklokke.

Glycine Combat 6 Vintage 43

Glycine Combat 6 Vintage 43.jpg


Referanse: GL0459
Ø 43mm
Lug to lug: 49mm
Høyde: 10,7mm
Rembredde: 22mm
Urverk: Glycine GL224 (Sellita SW200)

Hadde lenge hatt lyst på en “feltklokke” eller noe med litt militær stil. Denne var tilgjengelig til en grei pris. Fin klokke med OK specs. Liker “pie pan”-skiva. Jeg liker ikke NATO-remmer, og denne kom på en ekstra fæl en. Heldigvis har jeg en dyktig remmaker i nærheten, og etter å ha drodlet litt specs, sydde han denne, som jeg synes passer både meg og klokka perfekt.

Tissot Visodate

Tissot Visodate.jpg


Referanse: T1184301627100
Ø 42mm
Lug to lug:
Høyde: 12,1mm
Rembredde: 21mm
Urverk: Powermatic 80

En dressklokke må man visst ha, og dette er min. :) Litt stor for en typisk penklokke, men det passer meg bra. Den originale remma var for kort, så igjen (eller egentlig før) kom den lokale remmakeren på banen og sydde en nydelig rem i alligatorlær. Litt overkill til en sånn budsjettklokke kanskje, men den holder jo en stund.

Certina DS Action GMT

Certina DS Action GMT.jpg


Referanse: C032.429.11.051.00
Ø 43mm
Lug to lug: 51mm
Høyde: 12,6mm
Rembredde: 21mm
Urverk: Powermatic 80 GMT

Visstnok er en GMT noe man skal ha i samlingen. ;) Denne krysser av i den boksen. Jeg synes den er stilig. Vanskelig å finne perfekt størrelse på lenken med butterfly-spenne, men det er vel et vanlig problem med sånne, og jeg er mest glad i lenker, så…. Jeg liker at 24 timers-skalaen er på minuttringen, i stedet for en roterende bezel. Hva skal man med det, liksom? Jeg trenger ikke å følge to tidssoner, så tre blir jo helt bortkastet. ;)

G-shock Square

G-Shock 5600.jpg


Referanse: DW-5600E-1VER

Ja… Denne kjenner jo alle, så hva er det å si? En G-shock er kjekk å ha hvis man skal ut og jobbe med noe som er grisete eller risikabelt for en klokke man er redd for å få riper og merker i.



OOOPS! For mange vedlegg. Fortsetter i neste post. :D
 
Redigert:
OBS: Post 2/2:

Certina DS Action Diver

Certina DS Action Diver.jpg


Referanse: C032.607.22.051.00
Ø 43mm
Lug to lug: 51mm
Høyde:
Rembredde: 21mm
Urverk: Powermatic 80

Måtte ha en two tone! Harry, sier du? Pfff! Dessuten har jeg aldri vært redd for å være litt harry. :) DS Action Diver må være den beste måten å bruke 10-12.000 på en ny klokke. Ikke verdens mest detaljerte finish. Mer “tool watch”, men flott kvalitet og presisjon, og med en fantastisk “bezel action”. Bokser i langt over sin vektklasse.

Casio G-shock “Full Metal Casioak”

G-Shock Full Metal CasiOak.jpg


Referanse: GM-B2100D-1AER
Ø44mm
Lug to lug: 50mm
Høyde: 12,8mm
Rembredde: N/A
Urverk: Casio Module 5691

Kjøpte denne da jeg ville ha en G-Shock som så litt bedre ut enn 5600. …Men samtidig mister den jo litt av nytteverdien som “herjeklokke”. …Men det er jo alltids nyttig å ha et quartz-ur som bare kan plukkes opp i farta. Har også gjort tjeneste som reiseklokke. Og så ser den jo tøff ut, da.

Longines Conquest (2023)

Longines Conquest 2023.jpg


Referanse: L3.830.4.02.6
Ø41mm
Lug to lug: 49mm
Høyde: 10,9mm
Rembredde: 21mm
Urverk: Longines L888.5 (ETA 2892-base)

Denne har jeg bare hatt i noen uker. Kjøpte den her på Tidssonen. Har ønsket meg en “Go Anywhere Do Anything”, litt pen hverdagsklokke en stund, og da denne dukket opp, og jeg og selgeren ble enige, ble den min. Jeg er ikke 100% fornøyd med at det er kronglete å finne en perfekt størrelse på lenker med butterfly-spenne, uten mikrokustering, og jeg blir ikke 100% komfortabel med hvordan den veldig slanke lenken ser ut på armen. …Men den er komfortabel på, og er en veldig fin klokke, så jeg gir den litt tid.

Tissot PRX Powermatic 80

Tissot PRX Automatic.jpg


Referanse : T1374073302100
Ø40 mm
Lug to lug 39mm (44 m/integrert endeledd)
Høyde: 10,8mm
Rembredde: N/A
Urverk: Powermatic 80

Denne er den aller siste klokken som kom inn i samlingen. Jeg har ønsket meg både en gull(farget) klokke, og en “integrert sportsklokke”. Til den siste kategorien hadde jeg egentlig et godt øye til Christopher Ward 12, men den er jo en god del dyrere. Da jeg fikk et glimrende tilbud på denne i romjula, klinte jeg til. Denne er komfortabel og nett, og sitter som et skudd. Alle sier at PRX bærer så stort, men det synes jeg ikke. Kunne godt vært litt mer bombastisk, men jeg synes den treffer bra. Som å ta på en en bit av søttitallet. Og for protokollen har det faktum at jeg har kjøpt en “gullklokke” ingenting å gjøre med det faktum at jeg fyller 50 i løpet av året. ;)



Det var vel det. Må som sagt inrømme at det kanskje er litt overvekt av dykkerklokker, men bortsett fra det synes jeg egentlig selv at dette dekker de aller fleste “behov” *kremt*. Jeg “mangler” en kronograf, og en litt “morsom” klokke. En slags “comic relief” i samlingen. Jeg holder utkikk etter en ikke hinsides priset automatisk kronograf mer eller mindre kontinuerlig, og til den andre kategorien, har jeg snust på et par Hamilton Ventura. …Men vi får se hva tiden bringer. Det haster jo ikke (så mye som det ser ut til på hvor mye jeg styrer med det.)


Som en bonus, tar jeg med et bilde av “nostalgiboksen”. Klokker som jeg ikke ser som en del av “samlingen”, men er ting jeg tar vare på pga. affeksjonsverdi. Klokka jeg fikk til femårsdagen i 1979, digitalklokka jeg fikk da jeg begynte på barneskolen i 1981, en Seiko jeg fikk til 20-årsdagen min, klokka etter min avdøde far, og en gammel Revue Sport som er etter min bestefar:

1705218612418.png


Så da setter jeg meg og venter på at dere andre skal “rate or roast” samlingen min, og sender stafettpinnen videre til @grimreaper. Ha en flott søndag!
 
Redigert:
Omfangsrik, fin og variert samling med vekt på dykkere :D Skjønner godt at kona di ikke ser forskjell, hehe. Neida, det er derfor du må ta klokkediskusjonene her inne. Jeg er enig i at det hadde gjort seg med en kronograf. Den grønne Longinesen er den jeg vurderer som den mest «allsidige» klokken i samlingen din. Den er pen, sporty, har bra tilstedeværelse på hånden og en nydelig farge på skiven. Du har virkelig ikke ligget på latsiden etter at du falt nedi kaninhullet, dette kan fort bli dyrt…

Når det er sagt, du er heldig som har tatt vare på klokkene du hadde i barndommen. Jeg skulle ønske at jeg hadde min første klokke (husker bare at det var en automatisk klokke med strikklenke og brun skive).
 
  • Elsker
Reaksjoner: Dazed
Flott samling av klokker du har her @Dazed. Men som du skriver selv, så er det ganske mange "divere". Kanskje du burde selge noen av disse og bruke pengene på en fin Chrongraph, som i tillegg kanskje er litt "dressy. Kanskje en IWC Portugieser Chronograph med hvit skive og gullindekser hadde vært noe? Eller så synes jeg Longines Conquest med grønn skive er høydepunktet i samlingen din. Den er helt nydelig! Veldig spennende tråd du har startet. Her har vi mye å glede oss til fremover.
IWC Portugieser.jpg
 
@Dazed

Dette var gøy! Her var det mye forskjellig, jeg liker at dette er en samling som er tydelig din. Det vil si, jeg ser ikke for meg at AI ville foreslått denne kombinasjonen dersom jeg hadde bedt den generere en klokkesamling på tretten klokker.

Du har mange fine! Jeg liker best Longines Conquest, Christopher Ward, Seiko og Tissot Visodate. Konservative og trygge favoritter fra meg, altså.

Mine første tanker:
1) Konsolidere til én felt-/militærklokke? Enten beholde Victorinox eller Glycine, eller la begge gå for noe annet. Jeg ville holdt en knapp på Glycine, selv om Victorinox er mye kvalitet for pengene. Alternativt en Hamilton?
2) Kronograf? Enig med deg, jeg savner en kronograf. Har du sett på Sinn 103? Tror den ville passet deg bra! Flykronografer synes i alle fall jeg er veldig kule. Et annet alternativ er en PRX-kronograf.
3) Gullklokke? Se @Suften sitt innlegg der han foreslår Longines Flagship. Tror den kunne passet her også! Da ville jeg kanskje vurdert å la PRX'en gå.
4) Moroklokke: Her finnes mye rart. Det kan jo for eksempel være en stor Invicta for å erte andre klokkenerder, en fargerik skive fra Zelos eller Long Island Watches eller en Mr Jones - aperfectly useles day. Eller noe helt annet.
5) GMT: Certina DS Action GMT er ikke min personlige favoritt. I og med at du liker Longines, hva med følgende: selge Certina DS Action GMT, Hydroconquest og eventuelt en annen å gå for Longines Hydroconquest GMT? Dessverre går nyprisene i været for disse. Eventuelt får man Spirit Zulu Time meget pent brukt til godt under 30 k på finn. Et rimeligere alternativ er GMT-ene fra Baltic, men det er kanskje ikke helt din stil? CW har jo også mange fine.
 
  • Liker
Reaksjoner: eidehelg
OBS: Post 2/2:

Certina DS Action Diver


Vis vedlegg 357464

Referanse: C032.607.22.051.00
Ø 43mm
Lug to lug: 51mm
Høyde:
Rembredde: 21mm
Urverk: Powermatic 80

Måtte ha en two tone! Harry, sier du? Pfff! Dessuten har jeg aldri vært redd for å være litt harry. :) DS Action Diver må være den beste måten å bruke 10-12.000 på en ny klokke. Ikke verdens mest detaljerte finish. Mer “tool watch”, men flott kvalitet og presisjon, og med en fantastisk “bezel action”. Bokser i langt over sin vektklasse.

Casio G-shock “Full Metal Casioak”

Vis vedlegg 357465


Referanse: GM-B2100D-1AER
Ø44mm
Lug to lug: 50mm
Høyde: 12,8mm
Rembredde: N/A
Urverk: Casio Module 5691

Kjøpte denne da jeg ville ha en G-Shock som så litt bedre ut enn 5600. …Men samtidig mister den jo litt av nytteverdien som “herjeklokke”. …Men det er jo alltids nyttig å ha et quartz-ur som bare kan plukkes opp i farta. Har også gjort tjeneste som reiseklokke. Og så ser den jo tøff ut, da.

Longines Conquest (2023)

Vis vedlegg 357466


Referanse: L3.830.4.02.6
Ø41mm
Lug to lug: 49mm
Høyde: 10,9mm
Rembredde: 21mm
Urverk: Longines L888.5 (ETA 2892-base)

Denne har jeg bare hatt i noen uker. Kjøpte den her på Tidssonen. Har ønsket meg en “Go Anywhere Do Anything”, litt pen hverdagsklokke en stund, og da denne dukket opp, og jeg og selgeren ble enige, ble den min. Jeg er ikke 100% fornøyd med at det er kronglete å finne en perfekt størrelse på lenker med butterfly-spenne, uten mikrokustering, og jeg blir ikke 100% komfortabel med hvordan den veldig slanke lenken ser ut på armen. …Men den er komfortabel på, og er en veldig fin klokke, så jeg gir den litt tid.

Tissot PRX Powermatic 80

Vis vedlegg 357467


Referanse : T1374073302100
Ø40 mm
Lug to lug 39mm (44 m/integrert endeledd)
Høyde: 10,8mm
Rembredde: N/A
Urverk: Powermatic 80

Denne er den aller siste klokken som kom inn i samlingen. Jeg har ønsket meg både en gull(farget) klokke, og en “integrert sportsklokke”. Til den siste kategorien hadde jeg egentlig et godt øye til Christopher Ward 12, men den er jo en god del dyrere. Da jeg fikk et glimrende tilbud på denne i romjula, klinte jeg til. Denne er komfortabel og nett, og sitter som et skudd. Alle sier at PRX bærer så stort, men det synes jeg ikke. Kunne godt vært litt mer bombastisk, men jeg synes den treffer bra. Som å ta på en en bit av søttitallet. Og for protokollen har det faktum at jeg har kjøpt en “gullklokke” ingenting å gjøre med det faktum at jeg fyller 50 i løpet av året. ;)



Det var vel det. Må som sagt inrømme at det kanskje er litt overvekt av dykkerklokker, men bortsett fra det synes jeg egentlig selv at dette dekker de aller fleste “behov” *kremt*. Jeg “mangler” en kronograf, og en litt “morsom” klokke. En slags “comic relief” i samlingen. Jeg holder utkikk etter en ikke hinsides priset automatisk kronograf mer eller mindre kontinuerlig, og til den andre kategorien, har jeg snust på et par Hamilton Ventura. …Men vi får se hva tiden bringer. Det haster jo ikke (så mye som det ser ut til på hvor mye jeg styrer med det.)


Som en bonus, tar jeg med et bilde av “nostalgiboksen”. Klokker som jeg ikke ser som en del av “samlingen”, men er ting jeg tar vare på pga. affeksjonsverdi. Klokka jeg fikk til femårsdagen i 1979, digitalklokka jeg fikk da jeg begynte på barneskolen i 1981, en Seiko jeg fikk til 20-årsdagen min, klokka etter min avdøde far, og en gammel Revue Sport som er etter min bestefar:

Vis vedlegg 357468

Så da setter jeg meg og venter på at dere andre skal “rate or roast” samlingen min, og sender stafettpinnen videre til @grimreaper. Ha en flott søndag!
Flott samling. Jeg må slenge meg på det som mange påpeker og som du også selv sier, at det er mange divere ;) Sånn har det en tendens til å bli hos meg også, selv om jeg akkurat nå ikke har så mange. Det er en grunn til at man ender opp med mange divere. Dette er jo utmerkede allroundere om man liker sportslige klokker og det gjør jo nordmenn.

...og så må du du jo skaffe deg en kronograf. Her er det masse å velge mellom. Du kan spare til en Speedy eller gå for en Certina, Tissot eller annet hvis du har det litt mer travelt. Som f.eks denne:
shopping.jpeg.jpg
 
@Dazed

Overordnet
Samling på nesten 20 klokker kan være overveldende sett opp mot praktisk bruk. Så var det jo det da; må alle klokker bæres på armen hele tiden? Neida. Som du selv sier så har du noen i samlingen du ikke bruker - av ulike personlige årsaker. Siden det er personlig skal jeg være varsom med å gi sterke råd, men jeg hadde satt alle kluter til for å restaurere og bruke Revue Sporten på 32mm fra din far/bestefar.

Hvis jeg kunne velge meg én klokke fra samlingen din?
Når jeg ser samlingen er det to klokker som jeg er nysgjerrig på og som jeg ville valgt.

WAT_241869_S1.png
Den ene er Victorinoxen. Måtte slå den opp på nettet og den er jo en designmessig flott perle av en klokke. Bildet ditt yter den ikke rettferdighet. Har du prøvd den på en sort lærreim? Tror det kunne passet veldig bra.

Den andre er Revue Sport, fordi den er unik.

337989_b382095a4645ce8aab6522eb744450fe.jpeg


For vurdering
Siden du har så mange klokker er det litt rart å foreslå enda en ny klokke, men shitt la gå - det er jo modus operandi i denne hobbyen. Jeg vil igjen trekke frem @William Lumbergh sin friske oransje Nomos Club. Litt fresh farge i samlingen din nå når dagene blir lengre og lysere.

17210277_6.jpg
 
Kul, stor samling @Dazed !

Elsker konseptet nostalgi-boks. Veldig bra at du har klart å ta vare på de virkelig gamle klokkene du har eid, skulle ønske jeg var flinkere til det da jeg var yngre.

Jeg synes, som allerede nevnt, at det er et stort kronograf-formet hull i samlingen... :)

En ting jeg alltid lurer på med de litt større samlingene her inne er, hvilke klokker får mest armtid, og hvordan er rotasjonen? Er det jevn rullering eller noen få som alltid ender med å brukes?

Jeg kjenner at det rykker litt konsolliderings-muskelen min når jeg ser såpass mange klokker men det er bare min preferanse; det er moro å se ulike approaches til samling!
 
  • Liker
Reaksjoner: seiltid og eidehelg
Hei @Dazed ! Kjekt du drar i gang denne karusellen, og kjekt å se din presentasjon!

Kult at du har en egen nostaligiboks. Det ser ut som at det er en ledig plass der… Hva med å utforske vintage-verdenen, og forsøke å få inn en klokke som på en eller annen kan representere de andre nostalgiklokkene? Kanskje finner du en klokke med litt større diameter, og som du faktisk kan komme til å bruke innimellom. Kanskje du til og med finner en vintage chronograph så kan du tikke av to bokser..
 
  • Liker
Reaksjoner: seiltid
Omfangsrik, fin og variert samling med vekt på dykkere :D Skjønner godt at kona di ikke ser forskjell, hehe. Neida, det er derfor du må ta klokkediskusjonene her inne. Jeg er enig i at det hadde gjort seg med en kronograf. Den grønne Longinesen er den jeg vurderer som den mest «allsidige» klokken i samlingen din. Den er pen, sporty, har bra tilstedeværelse på hånden og en nydelig farge på skiven. Du har virkelig ikke ligget på latsiden etter at du falt nedi kaninhullet, dette kan fort bli dyrt…

Når det er sagt, du er heldig som har tatt vare på klokkene du hadde i barndommen. Jeg skulle ønske at jeg hadde min første klokke (husker bare at det var en automatisk klokke med strikklenke og brun skive).

Takk. :) Ja, jeg har lett for å bli litt revet med. :) Jeg er veldig glad i de to barneklokkene. De er som sagt ikke noe jeg ser på som en del av "samlingen" min som sådan, men veldig morsomme å ha.

Flott samling av klokker du har her @Dazed. Men som du skriver selv, så er det ganske mange "divere". Kanskje du burde selge noen av disse og bruke pengene på en fin Chrongraph, som i tillegg kanskje er litt "dressy. Kanskje en IWC Portugieser Chronograph med hvit skive og gullindekser hadde vært noe? Eller så synes jeg Longines Conquest med grønn skive er høydepunktet i samlingen din. Den er helt nydelig! Veldig spennende tråd du har startet. Her har vi mye å glede oss til fremover.
Vis vedlegg 357469

Takk. Ja, jeg har egentlig sett etter kronograf en stund, og faktisk kjøpt et par også, men de har vært quarts, og jeg kjenner egentlig at det er mekanikken i en klokke med fjærer og tannhjul som gjør meg entusiastisk, så de har gått ut igjen. Har vært på nippet til å kjøpe flere sånne "ventepølser", men et snev av påtatt fornuftighet har holdt meg tilbake. :)

Jeg er egenlig ikke så veldig "dressy". ;) Har mest sansen for sportsklokker på lenke. ...men vi får se hva tiden bringer.

@Dazed

Dette var gøy! Her var det mye forskjellig, jeg liker at dette er en samling som er tydelig din. Det vil si, jeg ser ikke for meg at AI ville foreslått denne kombinasjonen dersom jeg hadde bedt den generere en klokkesamling på tretten klokker.

Du har mange fine! Jeg liker best Longines Conquest, Christopher Ward, Seiko og Tissot Visodate. Konservative og trygge favoritter fra meg, altså.

Mine første tanker:
1) Konsolidere til én felt-/militærklokke? Enten beholde Victorinox eller Glycine, eller la begge gå for noe annet. Jeg ville holdt en knapp på Glycine, selv om Victorinox er mye kvalitet for pengene. Alternativt en Hamilton?
2) Kronograf? Enig med deg, jeg savner en kronograf. Har du sett på Sinn 103? Tror den ville passet deg bra! Flykronografer synes i alle fall jeg er veldig kule. Et annet alternativ er en PRX-kronograf.
3) Gullklokke? Se @Suften sitt innlegg der han foreslår Longines Flagship. Tror den kunne passet her også! Da ville jeg kanskje vurdert å la PRX'en gå.
4) Moroklokke: Her finnes mye rart. Det kan jo for eksempel være en stor Invicta for å erte andre klokkenerder, en fargerik skive fra Zelos eller Long Island Watches eller en Mr Jones - aperfectly useles day. Eller noe helt annet.
5) GMT: Certina DS Action GMT er ikke min personlige favoritt. I og med at du liker Longines, hva med følgende: selge Certina DS Action GMT, Hydroconquest og eventuelt en annen å gå for Longines Hydroconquest GMT? Dessverre går nyprisene i været for disse. Eventuelt får man Spirit Zulu Time meget pent brukt til godt under 30 k på finn. Et rimeligere alternativ er GMT-ene fra Baltic, men det er kanskje ikke helt din stil? CW har jo også mange fine.

Takk. Ja, jeg prøver jo å kjøpe ting *jeg* liker, selv om jeg nok blir like påvirket av trender, podcaster og YouTube som alle andre. :) Kan ikke følge dagens trend med små klokker, dog. Det synes jeg bare blir rart på meg.

Egentlig ser jeg ikke Victorinox-en og Glycine som like i det hele tatt. :) Men Victorinox er nok den "fineste" av dem

Har sett på mange PRX Chrono, og det har vært like før et par ganger. Tenkte egentlig å krysse av både for "integrert sportsklokke" og "kronograf" med en sånn, men så kom PRX-en og krysset av for "integrert" og "gull" i stedet. ;) Får bare se hva som skjer.

Har hatt en Zelos Hammerhead Bronze. Var i og for seg artig den, men den måtte vike. Moroklokken tror jeg som jeg har nevnt til deg, kunne bli en Hamilton Ventura XXL f.eks. Man trenger noe litt crazy.

Hydrocoquest (og Squale) blir nok ikke byttet ut, siden de er gaver, men DS Action GMT er ikke hellig, så å erstatte den og DS Action GMT med en Two Tone Hydroconquest GMT (finnes det) er en morsom tanke. :)

Baltic har jeg kikket på. Bl.a. kronografene deres, men de er litt små.

Flott samling. Jeg må slenge meg på det som mange påpeker og som du også selv sier, at det er mange divere ;) Sånn har det en tendens til å bli hos meg også, selv om jeg akkurat nå ikke har så mange. Det er en grunn til at man ender opp med mange divere. Dette er jo utmerkede allroundere om man liker sportslige klokker og det gjør jo nordmenn.

...og så må du du jo skaffe deg en kronograf. Her er det masse å velge mellom. Du kan spare til en Speedy eller gå for en Certina, Tissot eller annet hvis du har det litt mer travelt. Som f.eks denne:
Vis vedlegg 357496

Takk. Ja, det er jo strengt tatt ikke noe *problem* at det er mange dykkerklokker i boksen. :) Hvilken kronograf det blir er fremdeles usikkert. Får bare avvente til klokkekontoen ikke lenger behøver nødhjelp, og se hva som dukker opp. Jeg er som sagt mest begeistret for de med litt racing-stil.

@Dazed

Overordnet
Samling på nesten 20 klokker kan være overveldende sett opp mot praktisk bruk. Så var det jo det da; må alle klokker bæres på armen hele tiden? Neida. Som du selv sier så har du noen i samlingen du ikke bruker - av ulike personlige årsaker. Siden det er personlig skal jeg være varsom med å gi sterke råd, men jeg hadde satt alle kluter til for å restaurere og bruke Revue Sporten på 32mm fra din far/bestefar.

Hvis jeg kunne velge meg én klokke fra samlingen din?
Når jeg ser samlingen er det to klokker som jeg er nysgjerrig på og som jeg ville valgt.

WAT_241869_S1.png
Den ene er Victorinoxen. Måtte slå den opp på nettet og den er jo en designmessig flott perle av en klokke. Bildet ditt yter den ikke rettferdighet. Har du prøvd den på en sort lærreim? Tror det kunne passet veldig bra.

Den andre er Revue Sport, fordi den er unik.

337989_b382095a4645ce8aab6522eb744450fe.jpeg


For vurdering
Siden du har så mange klokker er det litt rart å foreslå enda en ny klokke, men shitt la gå - det er jo modus operandi i denne hobbyen. Jeg vil igjen trekke frem @William Lumbergh sin friske oransje Nomos Club. Litt fresh farge i samlingen din nå når dagene blir lengre og lysere.

17210277_6.jpg

Takk. :) Ja, den Victorinox-en er en sleeper, som sagt. Kostet ingenting heller. Har ikke sett 2892 i noe så billig før. Og du har rett i at den er et "strap monster". Gjør seg på canvas, croco, rød gummi, etc.

canvas.jpgGummi.jpgcroco.jpglenke.jpg

Jeg liker også den Nomos-en, men den blir nok liten til meg. Ellers er jeg enig i behovet for en fargeklatt. Jeg ventet lenge på en Raven dykkerklokke med gul skive, men da den endelig kom, ble jeg ikke helt venner med den, så den ble byttet bort (sammen med en slump penger) mot Conquest-en min. Det kan fort komme inn en ny knallfarge. Jeg så litt på Citizen Tsuyosa, men jeg klarte ikke helt å bygge opp noen entusiasme. Og sp har jeg litt dårlig inntrykk av Miyota-urverk.

Når det gjelder Revue Sport, har jeg tenkt det samme, men å bruke 4-5000 på å fikse en klokke jeg neppe tror jeg vil bruke (den er jo knøttliten) føles litt bortkastet. Men det er jo mulig at en Bund-rem kunne gi den nok "presence", f.eks.

Kul, stor samling @Dazed !

Elsker konseptet nostalgi-boks. Veldig bra at du har klart å ta vare på de virkelig gamle klokkene du har eid, skulle ønske jeg var flinkere til det da jeg var yngre.

Jeg synes, som allerede nevnt, at det er et stort kronograf-formet hull i samlingen... :)

En ting jeg alltid lurer på med de litt større samlingene her inne er, hvilke klokker får mest armtid, og hvordan er rotasjonen? Er det jevn rullering eller noen få som alltid ender med å brukes?

Jeg kjenner at det rykker litt konsolliderings-muskelen min når jeg ser såpass mange klokker men det er bare min preferanse; det er moro å se ulike approaches til samling!

Takk. Ja, den boksen står jo ikke fremme, men det er jo sånne man MÅ ta vare på. :)

Ja, jeg bør skaffe en kronograf, og kanskje finne en måte å bytte ut et par-tre av de andre uten at samlingen mister elementer jeg vil beholde.

Jeg har også vurdert å oppgradere MM200 til MM300, men det tynner jo ikke ut dykkerklokkestammen. ...På den annen siden kjøper man jo det man liker! :)


Takk igjen for alle tilbakemeldingene så langt. Keep 'em coming. Det er nesten et døgn igjen til neste etappe. :)
 
Klokkestafetten – Tredje etappe.

Vis vedlegg 357453

Da var det min tur. Dette er samlingen min pr. januar, 2024

Det er ikke så lenge siden jeg ble bitt av denne basillen. Solgte et par quartsklokker og kjøpte en Seiko 5 (SNKL23J1), sommeren 2022. Det viste seg at 37 mm var alt for lite til meg, så jeg kjøpte en Seiko 5 Sport (5KX) og noen “mod parts”, og deretter gikk det bare utforbakke.

Mothakene på kroken jeg hadde bitt på gikk enda lengre inn i leppa da en generøs kompis/kollega ga meg en Hydroconquest, en Squale og en G-shock 5600. Han hadde mistet interessen, og observert at jeg hadde fått den.

Det har gått noen klokker inn og ut av samlingen siden da, men jeg begynner å bli ganske fornøyd med komposisjonen av klokker i boksen. Man er vel aldri “i mål”, men det går an å roe ned litt og heller forsøke å øke kvaliteten/nivået innimellom når man har muligheten til det.

Jeg prøver å holde samlingen allsidig og variert, og synes egentlig jeg har fått det noenlunde til. (Ikke spør kona. I følge henne har jeg en kasse med helt like klokker ) Med unntak av at dykkerklokker kanskje er noe overrepresentert. (Noe som er litt rart, da jeg ikke engang liker å bade.) ;)

Så det følgende er i alle fall min “State Of The Collection” i dag:


Christopher Ward C60 Trident Pro 300

Vis vedlegg 357454

Referanse: C60-42ADA31S0KW0-B0
Ø 42mm
Lug to lug: 49,3mm
Høyde: 11,3mm
Rembredde: 22mm
Urverk: Sellita SW200-1

Denne hadde jeg lest mye hype om før jeg fikk den, og hadde fått for meg at jeg måtte ha en klokke med hvit skive. Den gir en super kvalitetsfølelse, ser i mine øyne flott ut, med bra finish. Slank og fin. Glimrende lenke med verktøyløs mikrojustering i spenna.

Longines Hydroconquest

Vis vedlegg 357455

Referanse: L3.642.4.96.6
Ø 41mm
Lug to lug: 51mm
Høyde: 12mm
Rembredde: 21mm
Urverk: Longines L633 (ETA 2824-2)

En av klokkene jeg fikk. Den trengte en full service, så det kostet jo litt, men jeg kom nok ut i pluss likevel. En kvalitetsklokke som har fått ganske mye armtid. Liker at den bærer stort, og at lenken er uten taper. …Stikk i strid med dagens trend. Forferdelig dårlig lume, og litt mye rot på skiva, men nydelig blå sunburst. Absolutt en keeper.

Squale 20 Atmos

Vis vedlegg 357456


Referanse: Y1545
Ø 40mm
Lug to lug: 48mm
Høyde: 13mm
Rembredde: 20mm
Urverk: ETA 2824-2

Denne har fast plass i boksen, og var også blant klokkene jeg fikk, som nevnt over. Fet klokke fra et merke med lang historie. …Ankepunktet mange har, er at den er mer enn litt lik en gammel Submariner. Jeg føler også litt på det innimellom. …En kopi, liksom. …Men pyttsann! Alle klokker likner på noe som kom før dem, og den som flest likner på er nok nettopp Sub-en. Sannsynligvis den klokka jeg har som går aller mest nøyaktig, forresten. …Hvis man ikke teller med kvartsurene da.

Victorinox Alliance Mechanical

Vis vedlegg 357457

Referanse: 241898
Ø 40mm
Lug to lug: 50mm
Høyde: 9mm
Rembredde: 20mm
Urverk: ETA 2892

Denne er en skikkelig sleeper! Slank og fin litt dressy feltklokke? Eller evt. litt “feltklokke-aktig” sportsklokke. Pen, no nonsense kasse med fin skive og pen Oyster-type lenke. Så vidt under 9mm tykk og rosinen i pølsa er ETA 2892-urverket. Mer classy enn de fleste mer “tactical” klokkene fra Victorinox. Har tenkt flere ganger at denne trenger jeg egentlig ikke beholde, men jeg liker den så godt at jeg nok lar den beholde plassen sin i boksen.

Seiko Baby Marinemaster (MM200)

Vis vedlegg 357458


Referanse: SPB077J1
Ø 44mm
Lug to lug: 51mm
Høyde: 13mm
Rembredde: 20mm
Urverk: Seiko 6R15

Jeg har tenkt at jeg i alle fall bør ha én Seiko i boksen, så da jeg solgte en King Samurai som jeg egentlig likte godt – for å frigjøre penger til noe annet - endte det opp med at jeg kjøpte denne. Da jeg fikk den husker jeg at jeg tenkte at hvis jeg bare kunne beholde én klokke, kunne det godt være denne. Pen, lenken er såpass OK at jeg avlyste planen om å kjøpe Strapcode til den, og på usedvanlig vis for en Seiko, liner bezelen, minuttringen og skiva helt fint opp. Nyforelskelsen har gitt seg litt nå, men fremdeles en klokke jeg bruker mye, og en ganske perfekt hverdagsklokke.

Glycine Combat 6 Vintage 43

Vis vedlegg 357459


Referanse: GL0459
Ø 43mm
Lug to lug: 49mm
Høyde: 10,7mm
Rembredde: 22mm
Urverk: Glycine GL224 (Sellita SW200)

Hadde lenge hatt lyst på en “feltklokke” eller noe med litt militær stil. Denne var tilgjengelig til en grei pris. Fin klokke med OK specs. Liker “pie pan”-skiva. Jeg liker ikke NATO-remmer, og denne kom på en ekstra fæl en. Heldigvis har jeg en dyktig remmaker i nærheten, og etter å ha drodlet litt specs, sydde han denne, som jeg synes passer både meg og klokka perfekt.

Tissot Visodate

Vis vedlegg 357460


Referanse: T1184301627100
Ø 42mm
Lug to lug:
Høyde: 12,1mm
Rembredde: 21mm
Urverk: Powermatic 80

En dressklokke må man visst ha, og dette er min. :) Litt stor for en typisk penklokke, men det passer meg bra. Den originale remma var for kort, så igjen (eller egentlig før) kom den lokale remmakeren på banen og sydde en nydelig rem i alligatorlær. Litt overkill til en sånn budsjettklokke kanskje, men den holder jo en stund.

Certina DS Action GMT

Vis vedlegg 357461

Referanse: C032.429.11.051.00
Ø 43mm
Lug to lug: 51mm
Høyde: 12,6mm
Rembredde: 21mm
Urverk: Powermatic 80 GMT

Visstnok er en GMT noe man skal ha i samlingen. ;) Denne krysser av i den boksen. Jeg synes den er stilig. Vanskelig å finne perfekt størrelse på lenken med butterfly-spenne, men det er vel et vanlig problem med sånne, og jeg er mest glad i lenker, så…. Jeg liker at 24 timers-skalaen er på minuttringen, i stedet for en roterende bezel. Hva skal man med det, liksom? Jeg trenger ikke å følge to tidssoner, så tre blir jo helt bortkastet. ;)

G-shock Square

Vis vedlegg 357462


Referanse: DW-5600E-1VER

Ja… Denne kjenner jo alle, så hva er det å si? En G-shock er kjekk å ha hvis man skal ut og jobbe med noe som er grisete eller risikabelt for en klokke man er redd for å få riper og merker i.



OOOPS! For mange vedlegg. Fortsetter i neste post. :D

Her er det for mange klokker for min smak, men det betyr ikke at det er feil for deg. Men klokker som ikke ser så mye bruk og som samtidig ikke har noen spesiell affeksjonsverdi knyttet til seg, ville jeg vurdert å selge - enten for å redusere samlingen eller for å erstatte. Når man kjøper så mange klokker på så kort tid så vil jeg anta at man gjør noen bomkjøp også. Jeg hadde litt dårlig tid med å kjøpe klokker da interessen var ny. Alt måtte prøves og kjøpene kom tett. Jeg vet ikke om du kjenner deg igjen eller ikke.

Du er glad i dykkere og åpen for Seiko, så da bør det være litt av hvert å velge i dersom du vil ha en liten fargeklatt i samlingen.

To ting i samlingen din som jeg synes er veldig gøy er håndlagde remmer og at du faktisk har klokker fra barndommen fortsatt. Det skulle jeg ønske jeg hadde selv også.
 
Hei @Dazed ! Kjekt du drar i gang denne karusellen, og kjekt å se din presentasjon!

Kult at du har en egen nostaligiboks. Det ser ut som at det er en ledig plass der… Hva med å utforske vintage-verdenen, og forsøke å få inn en klokke som på en eller annen kan representere de andre nostalgiklokkene? Kanskje finner du en klokke med litt større diameter, og som du faktisk kan komme til å bruke innimellom. Kanskje du til og med finner en vintage chronograph så kan du tikke av to bokser..
Takk. Ikke dumme tanker, det. Vintage chrono kan muligens være både dyre å kjøpe, dyre å vedlikeholde og vanskelige å finne da, men absolutt en interessant tanke. :)
 
Her er det for mange klokker for min smak, men det betyr ikke at det er feil for deg. Men klokker som ikke ser så mye bruk og som samtidig ikke har noen spesiell affeksjonsverdi knyttet til seg, ville jeg vurdert å selge - enten for å redusere samlingen eller for å erstatte. Når man kjøper så mange klokker på så kort tid så vil jeg anta at man gjør noen bomkjøp også. Jeg hadde litt dårlig tid med å kjøpe klokker da interessen var ny. Alt måtte prøves og kjøpene kom tett. Jeg vet ikke om du kjenner deg igjen eller ikke.

Du er glad i dykkere og åpen for Seiko, så da bør det være litt av hvert å velge i dersom du vil ha en liten fargeklatt i samlingen.

To ting i samlingen din som jeg synes er veldig gøy er håndlagde remmer og at du faktisk har klokker fra barndommen fortsatt. Det skulle jeg ønske jeg hadde selv også.

Takk. Ja, jeg er vel ikke akkurat kjent for å klare å vente på "kvalitet over kvantitet", men sånn er det bare. På den annen side vil jeg gjerne "ha alt", så da blir det litt sånn. Jeg misunner deg som har klart å sette sammen en nærmest perfekt liten samling. Selvsagt er det litt overlapp i samlingen min, men alle får armtid, om ikke annet. :)

Ja, barneklokkene er jeg glad for å ha tatt vare på.

Remmene er jeg også veldig begeistret for. Sjekk ut @bootsnbezel på Instagram. Han er sikkert her på Tidssonen også. :)
 
@Dazed For å følge opp @Loevhagen sitt forslag om orange fargeskvett: hva med en slik? Kanskje mer i din bane..

Vis vedlegg 357521

Eller Seiko...

Vis vedlegg 357522

Morsomme, de. Jeg har hatt en 5 Sports før, og de er kurante de, men jeg *måtte* selvsagt kjøpe ny lenke, Safirglass, keramisk bezel, etc, til den… Den snøballen hadde begynt å rulle igjen. ;)

Doxa har jeg aldri sett live. På bilder får jeg ikke helt fot, men de har jo bra rykte, så burde få prøvd en på. :)
 
  • Liker
Reaksjoner: speedieThomas
Club Campus i 38mm har lug to lug på 48,9mm. Dersom man utelukkende baserer seg på det ville jeg ikke utelukket den fra samlingen din. Men jeg vil tro at det er mer sannsynlig at du blir sjarmert av en Doxa som @speedieThomas foreslår.

Såpass? Ja, kanskje likevel. Kan jo selvsagt i hvert fall ikke avskrives uten å prøve.

Jeg var lenge på utkikk etter gul eller orange dykker, (Hadde faktisk en Vostok innom, i tillegg til Raven Endeavour II) men akkurat nå kunne faktisk noe sånt være vel så interessant. Time will tell. :)
 
Har du vurdert å konsolidere som flere har nevnt her og ta steget "opp" ett hakk @Dazed? Og jeg sier ikke det på noen måte for å rakke ned eller antyde at rimeligere klokker gir noe mindre klokkeglede enn andre. Men som flere har nevnt så kan det hende du hadde fått en ny dimensjon på hobbyen din om du hadde gått fra 20 til 10 for eksempel og lagt pengene i potten til en noe mer upscale modell av f.eks en diver hvis samlingen har overvekt av de.

Selv har prøvd både 1 og 20 klokker av ymse pris og kvalitet i boksen, men ender alltid med å "tune" ned på kvantitet og opp på kvalitet.

Det var mine generelle tanker, bortsett fra det så har du jo dekket det meste, men en stoppeklokke må du ha :)