Personlig bilskilt?

Det får man i det minste håpe. Selv om jeg er overbevist om at minimum 95% av de som kjøper disse skiltene kjøper de av egne narsissistiske årsaker mer enn fordi de ønsker å støtte trafikksikkerheten.

Hvis det virkelig skulle skyldes et stort ønske om å bidra, så ville det i så tilfelle vært mye mer lønnsomt å donere pengene direkte til trafikksikkerhetstiltak.

Man kunne jo lese fra årsrapporten for i fjor (2019) at Statens Vegvesen hadde 35mill i kostnader på dette systemet mens de fikk inn 66mill i inntekter.
Så altså mindre enn 50% gikk til trafikksikring tiltakene.
De bruker også 7,5 årsverk for å forvalte dette systemet, og har årlige driftskostnader til blant annet IT-Systemene som måtte utvikles kun for ett formålet.

over 50% i profitt er jo mer enn mange andre bransjer kan skilte (no pun intended) med.
 
Ny observasjon i dag.
_20200713_213821.JPG
 
  • Liker
Reaksjoner: Grendel og Lilac
Håper bare at overksuddet av disse 9000kr per skilt faktisk går til det de er lovet, nemlig trafikksikringstiltak.
Så får heller folk som mener det er vel spente kroner heller mene det. Tipper det er noen som før hadde bladd opp de 9, enn å legge så mye som et rødt øre i mekanisk påfuglpynt.

Er vel mer "holdningskampanjer" og få meter skillevegg/utvidede felt. Statens veivesen er vel en ren kommunikasjonssentral nå for tiden.
 
36CADAC5-F00E-4532-B0EB-1F6D4B874A14.jpeg

Trodde hele poenget med personlig bilskilt var å ha et statement eller «morsomt» ord, men dette var vel ingen av delene o_O
 
  • Liker
Reaksjoner: Grendel