Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Favoritter fra Seiko-besøket (med live-bilder)

Favoritter fra Seiko-besøket (med live-bilder)

Nicolai Giil

Japanerne satser på Prospex-linjen med årets Basel-lanseringer.

Det er ikke alle merker som har gode år – hvert år. Når man derimot beveger seg mot standen til Seiko vet man hvertfall at det i det minste er noe kult i vente. Det skulle bare mangle med tanke på den enorme mengden nye referanser som årlig pumpes ut fra det gigantiske Japanske selskapet.

Du kan allerede lese om relanseringen av 6105-8110 her.

Dette året var intet unntak og vi fikk se en haug med nye referanser på tvers av tilnærmet samtlige kolleksjoner. For å ikke overvelde deg som leser helt har jeg plukket ut et par favoritter. Først ut er «Arnie», klokken Schwarzenegger brukte i filmene «Commando» (1985) og «Predator» (1987).

Arnie: Relansert som SNJ025P1.

Relanseringen skiller seg fra originalen fra 1983 ved bruk av Solar-urverk, hvor gamlingen var pur kvarts. Kassen måler grådige 47.8 mm og er vannresistent ned til 200 meter. I tillegg til den sorte modellen ovenfor kommer SNJ025P1 i en PADI-utførelse med pepsibezel.

Fra gigantisk dykkerklokke til raffinert eleganse: Grand Seiko SBGK002. Dette vidunderet i 18 karats roségull tilkommer Elegance Collection og er limitert til 150 eksemplarer.

Magisk rød: Grand Seiko SBGK002.

Skiven på dette uret er ett lite stykke kunst i seg selv. Den dype burgunderrøde urskiven er laget med Urushi-lakkering. Dette er en håndmalingsteknikk som gir skiven et helt spesielt uttrykk og vær skive vil være unik og gjort av én enkelt håndtverker: Japaneren Isshu Tamura.

På innsiden tikker et helt nytt manuelt kailber fra Grand Seiko: 9S63 – det første på 8 år. Dette urverket har små sekunder plasser ved kokken 9 og kraftreserveindikator ved klokken 3. Gangreserven er på 72 timer.

Er det én klokke undertegnede gjerne skulle tatt med seg hjem fra Basel-messen er det SBGK002. Utvilsomt.

Sumo: Her i MDG-vennlig fargekombinasjon (helgrønn). Den sedvanlige sorte utgaven beholdes også.

Nok en folkefavoritt kommer i halvveis ny drakt i år. Denne gangen Sumo, i en smakfull grønn utgave (SPB103J1) og sort. Dette er første gang referansen får en oppgradering på hele 12 år.

Nyheten bringer i all hovedsak nytt uverk i form av 6R35 (med 70 timer gangreserve). I stedet for Seikos «hardlex» har Sumoen nå også safirglass foran. Prisen er 850 euro. Dette er et herlig flott ur.

Wannabe Landmaster: Nye Prospex Automatic Field Watch. Referanse SRPD31K1 i brunt, SRPD32K1 i grønt og SRPD33K1 i sort.

Nestemann er enda en sålklump i Prospex-serien: Automatic Field Watch (noen må hjelpe Seiko med navnene snart). Med kronen plassert ved klokken 2 og 4, en spesiell kronebeskytter og roterende innerbezel med himmelretninger fremstår denne nyheten som en raring. Likevel funker det på ett eller annet vis – i klassisk Seiko-stil.

I likhet med den nye Sumoen har denne også 6R35-urverket og er vannresistent ned til 200 meter. Kassen måler 43 mm. Norsk pris vil sannsynligvis ende på rundt 5.000 kroner.

Porselen: Nye Seiko Presage med Arita proselensskive.

Som nye tilskudd i Presage-serien er to ur med porselensskive håndlaget med den tradisjonelle Arita-metoden, hvilket gir urskiven er unik dybde og karakter. Kassen på 40.5 mm er kjent for de som tidligere har hatt ur i denne serien, toppet med safirglass både foran og bak.

Den billigste modellen, med tid og dato, kommer med samme urverk som de to ovennevnte: 6R35. Ref. SPB093, utgaven med gangreserveindikator, er utstyrt med 6R27, som har datoindikator ved kl. 6. Safirglass foran og bak. Begge er vannresistente til 100 meter under havoverflaten – sånn i tilfelle om skulle velge å dykke litt med ditt dressur.

SPB093 og SPB095 vil være tilgjengelige i løpet av september. Mer informasjon finner du på Seikos egen sider her.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!