Leses nå
Dette tror vi skjer med Speedmaster Moonwatch Professional

Dette tror vi skjer med Speedmaster Moonwatch Professional

Rykter og kvalifiserte gjetninger rundt fremtiden til Omegas «måneklokke».

Denne uken brøt den overraskende nyheten om at Swatch Group avlyser kunde- og presse-arrangementet «Time to Move», grunnet bekymringer rundt det pågående utbruddet av koronaviruset. Eventet skulle gått av stabelen i Zürich rundt månedskiftet februar-mars, med presentasjoner av årets klokkenyheter fra Blancpain, Breguet, Harry Winston, Glashütte Original, Omega og Jaquet Droz. Hva som vil skjer videre er foreløpig uklart – men regionale arrangementer i nær fremtid fremstår som kanskje det mest sannsynlige utfallet.

Ryktene har likevel begynt å svirre rundt det som angivelig skulle blitt presentert. En av de mest interessante spekulasjonene er knyttet til en av Omegas viktigste modeller – Speedmaster Moonwatch Professional. Ute hos forhandlerne rapporteres det om uvanlig begrenset tilgang på modellen, og kilder tilknyttet merket har hintet om at noe er på gang. Det hviskes om at modellen skal tas opp til en teknisk høyere standard, slik vi har sett flere eksempler på i Omegas øvrige kolleksjon.

Dagens Omega Speedmaster Moonwatch Professional. (Foto: Omega)

Er det noe i disse ryktene? Vår gjetning er et rungende «ja». Etter noen runder med diskusjon i redaksjonen, mener vi å ha kommet frem til et plausibelt svar på hva Omega kan komme til å snart presentere:

– En oppdatert Speedmaster Moonwatch Professional Chronograph.
– Et så og si uendret ytre.
– Kaliber 3861, Master Chronometer med co-axial-gang og silisium-spiral.
– Et prishopp på 10.000 til 20.000 kroner.


ANNONSE


Jon Henrik har dessuten troen på keramisk bezel, samt safirglass i front og baklokk. Dette møter noe skepsis hos Jørgen, som tror Omega vil beholde hesalite-glasset og det karakteristiske inngraverte baklokket – men muligens med en safir-variant som supplement.

Omega har i flere år satset tungt på innovasjon, og kolleksjonen har gradvis blitt oppgradert til gjeldende standard. Teknologimessig har Speedmaster Moonwatch Professional hengt etter sine søsken, og i våre øyne er modellen en naturlig nestemann ut. Og det inneværende kaliber 1861 finnes allerede i «Master Chronometer»-utførelse – i form av fjorårets nye kaliber 3861.

Omega kaliber 3861. (Foto: Omega)

Hos Omega har sterkere spesifikasjoner ofte gått hånd i hånd med høyere pris, og vi anser det også som svært sannsynlig at merket vil fortsette klassereisen oppover. Egentlig har basismodellen av Speedmaster i mange år vært bemerkelsesverdig sympatisk priset – i alle fall gitt den ikoniske statusen modellen har, samt prisingen av sammenlignbare kronograf er hos Omegas konkurrenter.

Tror du vi er inne på noe – eller kanskje har du en annen oppfatning? Del gjerne dine tanker i vårt diskusjonsforum her!


ANNONSE