Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Clé de Cartier

Clé de Cartier


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Franske Cartier har aldri vært redde for å gå sine egne veier innen urdesign. Santos, Tank og Ballon Bleu er alle lett gjenkjennelige design som har opparbeidet seg nærmest en ikonisk status i urverdenen. For 2015 lanserer merket et helt nytt design, Clé de Cartier, som nok en gang avviker fra den tradisjonelle sirkulære formen som majoriteten av urprodusenter sverger til. Modellen er tilgjengelig med diametere på 40, 35 og 33 mm, men vi har valgt å fokusere på førstnevnte.

cle-de-cartier-2

Clé de Cartier (Clé betyr «nøkkel» på fransk), har fått en puteaktig 40 millimeter urkasse preget av myke elegante kurver. På høyre side finner vi en helt spesiell avlang krone (nøkkelen), som er innfelt med Cartiers karakteristiske blå sten. Denne blåfargen følger oss videre over i urskiven, med sine blå romerske numeraler – umiskjennelig Cartier – og blånerte visere. Nøkkeltemaet gjør seg også gjeldende her, hvor det guilloché-mønsteret i senter og omslutter datovinduet kl. 6, og dermed tegner opp silhuetten av et nøkkelhull.

Det er ingen hemmelighet at Cartier er mest kjent for sine luksuriøse smykker, men dersom man avfeier Clé de Cartier som et «smykke-ur», må tenke om igjen. Bak det safirkrystallen i baklokket finner nemlig det nye in-house kaliberet 1847 MC signert Cartier sitt manufaktur i Sveits. Det pent dekorerte urverket er selvtrekkende og har en gangreserve på 48 timer.

Bilde lånt fra våre venner hos Fratellowatches.com
Bilde lånt fra våre venner hos Fratellowatches.com

Enkelte vil nok kalle Clé de Cartier et typisk «dress-ur», og med sitt sofistikerte ytre er merkelappen kanskje berettiget – i alle fall for varianten i rødt gull og alligatorrem. Den mest sporty utgaven, versjonen i stål med metallenke, kan derimot sies å være mer allsidig, og kan for enkelte være et alternativ til modeller som Audemars Piguet Royal Oak, Patek Philippe Nautilus og enkelte Piaget Polo.

Mer informasjon er tilgjengelig på Cartier sin hjemmeside.