Leses nå
Chopard lanserer L.U.C Flying T Twin

Chopard lanserer L.U.C Flying T Twin

Chopard presenterer merkets første flyvende tourbillon.

Den er ikke spesielt nyttig, men for øyet er den flyvende tourbillonen et flott skue. Fraværet av en bro i front, gir uhindret sikt til urverkets roterende hjerte. Denne typen tourbillon ble for øvrig oppfunnet av tyskeren Alfred Helwig i 1920, som i sin var instruktør ved den tyske urmakerskolen i Glashütte (i dag Glashütte Originals Alfred Helwig School of Watchmaking). Chopard er slettes ikke ukjent med heftig haute horlogerie, men det er for første gang introduserer merket nå en tourbillon av den flyvende sorten.

Chopard L.U.C Flying T Twin. (Bilde: Chopard)

L.U.C Flying T Twin er en limited edition på kun 50 eksemplarer, hvor Chopard viser styrke i flere kategorier. Den lekre tallskiven byr på guilloché utført manuelt av Chopards egne håndverkere. Også den slanke gullkassen er produsert hos Chopard, og selv materialet er bearbeidet ved deres smelteri. Gullet er for øvrig 100 prosent etisk «Fairmined», hvor både miljømessige og sosiale hensyn er tatt i utvinningen. Kassen har en ultratynn tykkelse på kun 7,2 mm, matchet med en klassisk diameter på 40 mm.

Kassens tykkelse er kun 7,2 mm. (Bilde: Chopard)

Også urverket har Chopard skrevet over hele seg. Det nye kaliber L.U.C 96.24-L er utviklet, produsert og montert ved Chopards L.U.C verksted. Det selvopptrekkende urverket er kun 3,3 mm tykt, og har en gangreserve på 65 timer via to drivfjærer (Chopards patenterte «Twin»-teknologi). Fjærene trekkes opp ved hjelp av den flotte mikrorotoren i 22 karats gull.

Chopard L.U.C Flying T Twin. (Bilde: Chopard)
  • Modell: Chopard L.U.C Flying T Twin – ref. 161978-5001.
  • Det ytre: Kasse i sertifisert «Fairmined» rødt gull – 40 mm diameter, 7,2 mm tykkelse – tallskive i gull med overflate belagt med grå ruthenium. Dekorert med manuell guilloché – safirglass foran og bak – vannresistent 30 meter – håndsydd alligatorrem.
  • Det indre: Egenprodusert kaliber L.U.C 96.24-L – selvopptrekkende – 190 deler – 28.800 vph (4 Hertz) – 65 timers gangreserve – timer, minutter og sekunder via flyvende tourbillon (én rotasjon per minutt) – Poinçon de Genève og COSC-sertifisert.
  • Pris: 109.000 euro – 50 eksemplarer.