Leses nå
Certina lanserer ny modell med veldedig tilsnitt

Certina lanserer ny modell med veldedig tilsnitt

I samarbeid med Sea Turtle Conservancy presenteres DS Super PH1000M i sommerlig drakt.

Har du lyttet eller sett på Tidssonens podcast er min begeistring for Certina DS Super PH1000M neppe noe nytt. Modellen er inspirert av den gamle DS-2 Super PH1000M fra 1970-årene, og har både spesifikasjoner og design med høy entusiastappell.

Ved lanseringen i november 2023 ble DS Super PH1000M presentert i to ulike varianter. En guloransje spesialmodell som jeg testet her, og en svart standardmodell. Sistnevnte har faktisk endt opp i min egen lille samling.

Sommerlig nykommer

Akkurat i tide for fellesferien har Certina presentert en tredje vri på fjorårets retro-dykker. DS Super PH1000M STC kommer med en fargepalett passende sesongen, og et etternavn som hinter om noe ekstra.

Certina DS Super PH1000M STC. Foto: Certina

Forkortelsen «STC» refererer til Sea Turtle Conservancy, som er en veldedig organisasjonen dedikert til forskning og bevaring av havskilpadder. Certina har vært involvert i organisasjonen siden 2017, og samarbeidet har resultert i flere spesialmodeller.


ANNONSE


DS Super PH1000M STC byr på en blågrønn tallskive, matchet med et bezel-innlegg av aluminium i samme farge. I likhet med de to eksisterende variantene er baklokket dekorert med en skilpadde – men denne gangen er det logoen til STC, fremfor den kjente skilpadde-logoen til Certina DS.

Baklokket er utsmykket med logoen til Sea Turtle Conservancy. Foto: Certina

Kjente takter

Utenom fargene følger nye DS Super PH1000M STC en kjent formel. Kassen av 316L rustfritt stål måler 43,5 mm i diameter, og både safirglass og skrukrone er på plass. Det samme er heliumventil og 1.000 meters vannresistens, som er nokså uvanlige egenskaper i denne prisklassen.

Modellen har en særegen profil og er vanntett til 1.000 meter. Foto: Certina

La oss heller ikke glemme bezelen, som har en spesiell sikkerhetsfunksjon hvor ringen må trykkes ned før den kan vris.

Urverket er et ETA Powermatic 80.611, som er utstyrt med Nivachron balansefjær. Som navnet «Powermatic 80» røper har urverket 80 timers gangreserve. Varianter av verket benyttes også av Rado, Mido, Hamilton og Tissot, og grunndesignet slekter på det velkjente ETA 2824-2.

Klokken leveres på gummirem med oransje kontrastsøm. Foto: Certina

Nykommeren til Certina leveres på en FKM gummirem med hurtigskift-baretter. Med 20 mm mellom remfestene er potensialet samtidig stort for å bli et skikkelig «strapmonster».

Certina DS Super PH1000M STC er ikke begrenset i antall, og skal allerede være tilgjengelig hos norske forhandlere. Veiledende pris er satt til 11.300 kroner, som faktisk er 900 kroner mindre enn den svarte standardmodellen. I likhet med tidligere spesialmodeller for Sea Turtle Conservancy går deler av overskuddet fra salget til støtte for organisasjonen.


ANNONSE