Leses nå
Certina lanserer DS Super PH1000M

Certina lanserer DS Super PH1000M

Certina viser muskler med en vintage-inspirert dykkerklokke til en konkurransedyktig pris.

Entusiastmarkedet er neppe det viktigste for Certina. Likevel tilbyr det folkelige sveitsiske merket på en håndfull modeller, som åpenbart retter seg mot spesielt interesserte.

DS Super PH1000M er definitivt en slik klokke. Den nye modellen er sterkt inspirert av den historiske DS-2 Super PH1000M, som ble produsert under første halvdel av 1970-tallet. Blant samlere av Certina eller gamle dykkerklokker har originalen allerede kultstatus.

Vintage-inspirert nytolkning

Certina DS Super PH1000M og den gamle DS-2 Super PH1000M.

Selv om det teknisk sett ikke er snakk om en tro kopi, fanger DS Super PH1000M mye av magien ved «originalen». Nærmest inspirasjonskilden er tallskive, visere og bezel, samt vannresistensen på hele 1.000 meter.

Kassen har ny profil og har gjennomgått en slankekur.

Kassen av rustfritt stål har imidlertid et synlig endret design, hvor den karakteristiske puteformen er tonet noe ned. Tykkelsen er også redusert fra rundt 18 mm, til rett i overkant av 14 mm. Diameteren på 43,5 er på sin side nær identisk med den historiske forgjengeren.

Uventede trekk

Mest interessant er likevel den automatiske heliumventilen, som er plassert på venstre side av kassen. Under dekompresjon ved metningsdykking lar ventilen helium slippe ut av kassen – et bruksområde som er ytterst smalt.


ANNONSE


Baklokket er dekorert med Certinas velkjente skilpadde-logo.

Funksjonen var fraværende på gamle DS-2 Super PH1000M, og er sånn sett et uventet valg. Samtidig matcher tilskuddet den ekstreme vannresistensen, og fremstår som et lekent trekk fra eller så fornuftige Certina.

DS Super PH1000M tilbys i to versjoner, hvor forskjellen koker ned til skivefarge og rem. Den ene er en guloransje limited edition på gummi, som er begrenset til 1.000 eksemplarer. Den andre går inn i den faste kolleksjonen, og kombinerer svart skive med tekstilrem av #tide ocean material, som er laget av resirkulert havplast.

De to alternative utførelsene kommer ikke som en overraskelse, og reflekterer de to fargevariantene som Certina produserte av forgjengeren fra 70-tallet. Teksten «Limited Edition» på den guloransje varianten fremstår imidlertid som et noe underlig valg. En mulig dealbreaker for enkelte – eller klønete sjarmerende for andre (inkludert undertegnede).

Les også...

Innmat fra ETA

I tråd med søskenmodellene DS PH200M og DS Super PH500M, drives den nye modellen av et selvtrekkende Powermatic 80.611, som produseres av ETA. Urverket er basert på en lignende arkitektur som ETA 2824-2, men har blant annet en utvidet gangreserve på 80 timer. Samtidig er frekvensen senket fra 4 til 3 Hertz, og balansen oppgradert med en antimagnetisk Nivachron-spiral.

Mekanikken er godt skjult bak et heldekkende baklokk.

I følge Certina blir DS Super PH1000M tilgjengelig hos norske forhandlere denne måneden. Veiledende pris er satt til 12.900 kroner for den guloransje spesialversjonen, mens den svarte standardmodellen er priset til 12.200 kroner.

Det er på ingen måte noen upris Certina har satt. I kontrast med den brede prisgaloppen i markedet, fremstår DS Super PH1000M som en svært konkurransedyktig klokke.

En klokke som på mange måter utfordrer hegemoniet til Seiko, som den mangeårige kongen av mekaniske dykkerklokker i innstegsklassen.


ANNONSE