Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Certina lanserer DS Chronograph Automatic

Certina lanserer DS Chronograph Automatic

En klassisk kronograf med moderne størrelse og urverk.

Litt i det stille har Certina introdusert en helt ny kronograf i Heritage-kolleksjonen. Bak det anonyme modellnavnet DS Chronograph Automatic, er en overraskende nytolkning av en historisk Certina-kronograf fra 1940-tallet.

Denne gangen dreier det seg nesten om en kopi av den bildeskjønne forgjengeren. Linjene, proporsjonene og uttrykket er i høy grad bevart, men størrelsen er økt fra 36 til 42 mm. Certina oppgir ingen tykkelse, men sannsynligvis har også denne vokst som følge av et moderne selvtrekkende urverk – som understrekes av teksten «Automatic» på skiven.

Nye DS Chronograph Automatic med utgaven fra 40-tallet i bakgrunnen. (Bilde: Certina)

På de tilgjengelige pressebildene virker klokken både slank og elegant. Både bezelen med to steg og det boks-formede safirglasset bidrar til å balansere ut mellomkassen, som proporsjonsmessig fremstår som slank. I følge Certina har likevel klokken en tykkelse på 13,9 mm, som egentlig er innenfor det normale fremfor det eksepsjonelt tynne. Modellen er imidlertid designet i tråd med Certinas DS-konsept, og er vannresistent til 100 meter.

Lekker profil med slank mellomkasse og stor krone. (Bilde: Certina)

Urverket er et ETA A05.H31, som kort og godt er en videreutvikling av ETA 7753 (som er en variasjon på det velkjente 7750). Frekvensen er fortsatt 4 Hertz, men gangreserven er økt til 60 timer. Mest oppsiktsvekkende er tilskuddet av en balansefjær av antimagentisk silisium.

Som «originalen» er DS Chronograph Automatic utstyrt med både tachymeter- og telemeter-skala på urskiven, som sammen med kronografen kan benyttes til å måle henholdsvis gjennomsnittsfart og avstander. Certina har ellers gjort seg flid med detaljen, og både urskiven og viserne er lett buet. Merkets historiske logo er inngravert på baklokket, og er omgitt av et mønster som er hentet direkte fra formen til indeksene på skiven.

Førsteinntrykk

Dette er nok en interessant lansering fra et Certina som tydelig har begynt å «skjønne det». I likhet med modeller som DS PH200M og DS Super PH500, er det i mitt hode ingen tvil om at merket retter seg mot kunder med en godt over gjennomsnittlig interesse for klokker. Og det er sannelig på høy tid, spør du meg.

DS Chronograph Automatic fremstår både som en estetisk flott og teknisk sterk modell. Med en prislapp under 20.000-kronersgrensen, er det etter alt å dømme snakk om en klokke som nok en gang hever listen for hva man kan forvente i prisklassen. Størrelsen kan kanskje være en dealbreaker for enkelte, men dette avhenger utelukkende av personlige preferanser.

Certina DS Chronograph Automatic. (Bilde: Certina)

For de som følger Certina tett, er det interessant å observere at urverket i DS Chronograph Automatic er utstyrt med en spiral av silisium fremfor Nivachron. Etter å ha markedsført den nye titan-legering hardt i fjor, fremstår det som noe underlig at Certina har gått for silisium. Likevel er det ingen grunn til å klage, for silisium tradisjonelt blitt assosiert med en mer krevende og kostbar produksjon, samt klokker i høyere prisklasser.

Fakta og pris

Certina DS Chronograph Automatic
C038.462.16.037.00

Diameter: 42 mm
Tykkelse: 13,9 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Sølvfarget, konveks
Glass: Safirglass
Vannresistens: 10 bar (100 m)
Rem: Lærrem med foldespenne

Urverk: ETA A05.H31, basert på ETA 7753
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, kronograf
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 60 timer
Øvrige egenskaper: Spiral av silisium

Tilgjengelighet: Oktober 2020
Veiledende pris: 19.900

Mer informasjon er tilgjengelig på certina.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!