Leses nå
Certina lanserer DS-2 Ole Einar Bjørndalen Limited Edition

Certina lanserer DS-2 Ole Einar Bjørndalen Limited Edition

I 2014 lanserte Certina sin «DS Ole Einar Bjørndalen Limited Edition», som var basert på deres nye DS-modell med Powermatic 80. Bjørndalen har vært ambassadør for Certina siden 2011, og er en av få nordmenn som kan smykke seg med en egen klokkemodell. Klokken ble tydeligvis en suksess, for nå lanserer Certina en ny spesialmodell dedikert til den norske skiskytteren.

Den nye DS-2 O.E.B. Limited Edition, er basert på Certina sin DS-2, og byr på en lignende stilren estetikk som søstermodellen DS. I likhet med den forrige Bjørndalen-modellen, har klokken en antrasittfarget urskive med «sunray-finish» og innslag av røde elementer.

Enkelte blir kanskje skeptiske med en gang ord som «spesialmodell», «limited edition» eller «signaturklokke» nevnes, men Certina har nok en gang laget en modell som fremstår som temmelig diskré og nedtoned (det samme har jo ikke alltid vært tilfellet med f.eks. søsterselskapet Omega sine James Bond-modeller). Fra front er det kun de røde initialene «O.E.B.» ovenfor datovinduet, som røper en link til den norske idrettshelten. På baksiden er det imidlertid ingen tvil om at dette er en spesialmodell for Ole Einar Bjørndalen.


ANNONSE


Mens den forrige modellen var drevet av et Powermatic 80-urverk fra ETA, er det verdt å merke seg at årets modell byr på et quartz-basert ETA F06-4111 Precidrive. Selvsagt hadde det vært litt morsommere med et mekanisk urverk, men det moderne Precidrive-verket byr etter sigende på topp presisjon, og beslutningen om å gå for quartz er sannsynligvis meget forsvarbar med tanke på Certina sin sterke posisjon som et volummerke i Norge.

Totalt 2016 eksemplarer av modellen vil produseres, og ventes tilgjengelig i mars. Anbefalt norsk utsalgspris er 4.390 kroner.

Mer informasjon om Certina er tilgjengelig på certina.com.


ANNONSE