Leses nå
Certina DS-8 Chrono Moon Phase

Certina DS-8 Chrono Moon Phase

Certina DS-8 Chrono Moon Phase er en stilsikker nykomling som imponerer med et eksklusivt ytre til en svært oppnåelig pris.

Det skrives mye om kostbare klokker her på Tidssonen, men sammenhengen mellom pris og klokkeglede er ikke nødvendigvis så sterk som man kanskje kan få inntrykk av.

En av klokkene som imponerte mest under klokkemessen Baselworld tidligere i år, var en svært oppnåelig ny kronograf med månefase. Og på innsiden tikket ikke et mekanisk urverk, men et sveitisk batteridrevet quartzverk. Certina DS-8 Chrono Moon Phase, er sannsynligvis den lekreste klokken vi har sett fra Norgesfavoritten Certina på flere år. Kanskje også noensinne.

certina-ds-8-chrono-moon-phase-02739

certina-ds-8-chrono-moon-phase-02749

DS-8 Chrono Moon Phase er basert på et batteridrevet sveitisk ETA G10.952 BH PRD Precidrive-urverk, som i tillegg til ordinær tidvisning og dato, byr kronograf og indikator for månefase. Den relativt nye Precidrive-teknologien, innebærer at urverket opererer med såkalt temperaturkompensering, som kontrollerer og regulerer motorene utifra temperaturforandringer. Dermed sikres en presisjon som ligger innenfor den velkjente COSC kronometer-standarden.

Funksjonsmessig er det snakk om svært klassiske komplikasjoner, men presentasjonen er heller noe utradisjonell. Kronograf-funksjonen viser blant annet forløpte timer (opptil 12) i et vindu plassert i minutt-telleren, mens månefaseindikatoren byr på visning av både gjennomsnittlig varighet på månesyklus, og skriftlig visning av månens kvartdeler (nymåne, første kvart, fullmåne, siste kvart). Både for månefaseindikatoren og kronografens sekundteller er tradisjonelle visere valgt bort til fordel for disker. Dette medfører også en fin dybdeeffekt i selve urskiven.

certina-ds-8-chrono-moon-phase-02756

Både det innvendige og funksjonene er vel og bra, men det er i hovedsak det utvendige som virkelig imponerer. Her har Certina truffet blink med en moderne twist på et velkjent tema, og designmessig kan man ane trekk fra storebror Longines, men faktisk også litt Zenith El Primero.

Urkassen i stål har en diameter på 42 millimeter, og preges av myke men samtidig maskuline linjer. Kombinasjonen av børstede og polerte flater, gir den nødvendige kontrasten som visuelt trekker uret i en eksklusiv retning. DS-8 Chrono Moon Phase benytter Certina sitt karakteristiske DS-konsept(«Double Security»), som sikrer en vannresistanse på 100 meter. Det solide baklokket er dekorert med Certina sin historiske skillpadde-logo.

certina-ds-8-chrono-moon-phase-02752

I likhet med de fleste urene fra Certina, tilbys DS-8 Chrono Moon Phase med flere ulike urskiver (svart, sølv eller brun), og valget mellom metallenke eller skinnrem i imitert alligator med foldspenne. Av de ulike variantene, er definitivt modellen med brun sunray-finish og brun skinnrem, som har det mest unike utseendet. Indeksene og viserne i PVD roségull, fargeinnslaget i månefaseindikatoren, gjør seg svært godt mot den varme brune urskiven. Urskiven er i seg selv en meget flott konstruksjon – spesielt tatt i betraktning at vi befinner oss i et prissegment som trolig kan omtales som innstegsklassen. Visuelt oppleves klokken ganske enkelt som mye klokke for pengene, og for et mindre trent øye har uret et eksklusivt look som trolig forbindes med langt dyrere ur.

Certina DS-8 Chrono Moon Phase har fått en pris på  5.790 kroner, noe som er med på å gjøre den til et svært attraktivt kjøp i sitt segment. Her får man masse «luksusklokke» til budsjettpris.

Mer informasjon er tilgjengelig på merkets hjemmeside.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.