Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Casio presenterer G-Shock Mudmaster GG-B100

Casio presenterer G-Shock Mudmaster GG-B100

Jon Henrik Haraldsen

Nye G-Shock Mudmaster byr på en karbonfiber-forsterket kasse.

Mudmaster-navnet har lenge vært forbundet med G-Shock på sitt kanskje tøffeste. Robust konstruksjon og nyttige funksjoner er essensielle egenskaper for enhver G-Shock, men Mudmaster-serien har også blitt satt i sammenheng med profesjonell bruk under krevende forhold. Dette er en arv årets nykommer opprettholder.

G-Shock Mudmaster GG-B100 er en sånn klokke som vekker nysgjerrighet og oppsikt. Det første som slår meg er den herlige tredimensjonalitet, før øynene vandrer videre til de ulike materialene, formene og elementene. Slektskapet til de eksisterende Mudmaster-modellene er tydelig, men designet er atskillig mer symmetrisk. Det gjør at GG-B100 oppleves som en mer oversiktlig og ryddig klokke.

Casio G-Shock Mudmaster GG-B100. (Foto: Casio)

Den nye Mudmaster-modellen byr også på en spesiell nyhet. Kassen har en nyutviklet «Carbon Core Guard», som innebærer en spesiell konstruksjon forsterket med karbonfiber. Denne strukturen fungerer blant annet som et filter mellom kassen og knappene, som både sikrer høy resistens mot støvpartikler og gjørme, samt eliminerer behovet for beskyttende «rør» rundt knappene.

«Dual-layer case back» i rustfritt stål og glassfiber-forsterket resin. (Foto: Casio)

Kassen er naturlig nok av den røslige sorten, og Casio oppgir de voksne målene 55,4 x 34,9 x 19,3 mm. Det virker kanskje litt i overkant voldsomt, men av erfaring er disse klokkene overraskende komfortable på håndleddet. Man skal som kjent ikke se seg helt blind på tall, for i praksis har designet mye å si. Og apropos designet – syns man den grønne utgaven blir en smule for «tacticool», vil Mudmaster GG-B100 med svart eller oransje rem kanskje kunne falle mer i smak.

Bezelet er forsterket med karbonfiber. (Foto: Casio)

Dette definitivt ingen smartklokke, men Mudmaster er likevel temmelig smart. Fire sensorer – kompass, barometer/altimeter, termometer og akselerometer – holder oversikt over aktivitet og endringer i omgivelsene. Mudmaster kan også kobles opp mot en egen app, som samler ulike data for en «mission log». Øvrige funksjoner inkluderer verdenstid, stoppeklokke, alarm og nedtelling.

Nøyaktig veiledende pris er ikke tilgjengelig i skrivende stund, men Casio har hintet mot at klokken kan få en pris i området 3.500 kroner når den dukker opp hos deres norske forhandlere. Det bør kunne friste mange kjøpere på utkikk etter en skikkelig «ute i skauen» beater.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!