Leses nå
Velkommen, Casio!

Velkommen, Casio!

Det er med stor glede jeg kan introdusere Casio som Tidssonens nye offisielle tidtaker. For de neste 12 månedene vil Casio være tilstede med en digital webklokke på Tidssonens blogg og forum. Akkurat som på Casio sine velkjente digitale armbåndsur, har klokken løpende digital visning av timer, minutter og sekunder – en praktisk og presis referansetid for justering av armbåndsur. I løpet av perioden vil vi også gjennomføre en håndfull aktiviteter, som vil kunne komme Tidssonens brukere og lesere til gode.

Vi er svært glade for å kunne samarbeide med Tidssonen, og ser frem til muligheten til en dialog med Tidssonens lesere, som både har en stor klokkeinteresse, samt erfaring fra både mekaniske og digitale ur.

– Mithra Pakdaman Kiasat, Manager Nordic Watch Division, Casio Scandinavia.

Skjermdump av Tidssonens forum.

De fleste klokkeentusiaster har et eller annet forhold til Casio. For meg personlig, er Casio en av tre merker som har hatt en helt spesiell betydning for min klokkeinteresse. Omega var mitt første møte med mekaniske armbåndsur, mens Jaeger-LeCoultre var første skritt inn horologiens høyere divisjoner. Men det var en G-Shock DW-003-9 (1997), som var min første «holy grail», og som for alvor befestet min fascinasjon for klokker. Å 20 år senere få samarbeide med nettopp Casio – i året som også er Tidssonens 10-års jubileum – føles derfor helt riktig.

På vei til Casio i 2015, med en gammel favoritt på håndleddet.

Mye har skjedd i klokkeverdenen på 20 år. Det gjelder også Casio, som de seneste årene har satset tungt på å etablere seg i et litt høyere prissegment. Casio vil aldri bli en direkte konkurrent til mekaniske ur – men det er heller ikke hensikten. For klokkeinteresserte kan Casio imidlertid ha en utfyllende rolle, der leken variasjon, praktiske funksjoner, eller uovertruffen robusthet prioriteres. Har man vært interessert i klokker i noen år, har man sannsynligvis en Casio i samlingen.

Årets nye Casio G-Shock GPW-2000 Gravitymaster.

I front av Casios ambisiøse satsning, finner vi smartingene i Edifice-familien, og ikke minst flaggskipet G-Shock. Jeg hadde allerede stor respekt for Casio da jeg i 2015 satte meg på flyet til Tokyo, men var allikevel ikke forberedt på omfanget av det jeg skulle få se og lære (reiserapporten min kan lese her). Fjorårets lansering av G-Shock MR-G «Hammer Tone», er også et tydelig bevis på merkets ambisjoner og know-how.


ANNONSE


Les også...

Takk for engasjementet, Casio – og hjertelig velkommen som Tidssonens nye «Official Timekeeper»!

PS: Besøk gjerne Casio G-Shock sin flotte norske hjemmeside ved å klikke her.


ANNONSE