Leses nå
Casio lanserer G-Shock GMW-B5000TR

Casio lanserer G-Shock GMW-B5000TR

Ny «full metal» G-Shock med et fargerikt eksteriør av titan.

Vårt redaksjonelle innhold produseres uavhengig av Tidssonens kommersielle interesser. Likevel mener vi det er riktig å opplyse om at merket som omtales i denne saken også selges i Tidssonen nettbutikk.

Det skulle ta hele 35 år fra lanseringen av den originale DW-5000C, før Casio innså appellen ved en klassisk G-Shock «square» av metall. To modeller med kasse og lenke av rustfritt stål ble avduket under Baselworld 2018, og ble umiddelbart snakkiser i messehallene.

Året etter tok Casio konseptet til et nytt nivå, med to nye referanser i titan (G-Central har omtalt klokkene her). Tross høy pris har titanklokkene (som det senere har blitt flere av) slått an – også blant entusiaster hvor boksen ellers er fylt av mekaniske klokker.

G-Shock GMW-B5000TR

Casio G-SHOCK GMW-B5000TR. Bilde: Casio

For 2021 har Casio avduket den kanskje villeste titanmodellen til dags dato. G-Shock GMW-B5000TR byr på innslag av fargene gult gull, lys grå, mørkegrå, rødt og blått, fremstilt via PVD (nærmere bestemt såkalt ioneplating). Under den fargerike overflaten er den nye og avanserte titanlegeringen TranTixxii, som er utviklet av japanske Nippon Steel Corporation – en av verdens største metallprodusenter.

I følge Casio er legeringen rundt dobbelt så hard som ren titan, noe som muliggjør overflater med en speilblank finisj (tidligere G-Shock av titan har hovedsaklig vært matte). Samtidig skal den lave vekten være opprettholdt, og legeringen innehar også de samme antikorrosive og hypoallergeniske egenskapene som titan.

Lenken er utført i titanlegeringen TranTixxii og PVD-belagt i ulike farger. Bilde: Casio

Kassen huser Casios etterhvert velkjente flaggskip-modul, som vi blant annet kjenner fra de øvrige modellene i «Full Metal» 5000-serien. Modulen, som for anledningen har et invertert display, byr på et vell av funksjoner som stoppeklokke, verdenstid, tidssynkronisering via radiosignaler og solcellelading.

Via Bluetooth og egen app kan klokken dessuten snakke med brukerens mobiltelefon, dermed åpnes ytterligere funksjoner som tidssynkronisering via GPS, «Find my Phone» og utvidet verdenstidsfunksjon. Noe praktisk, noe gimmick.

Førsteinntrykk

Casio G-SHOCK GMW-B5000TR. Bilde: Casio

Lesere av Tidssonen vet at G-Shock ligger mitt hjertet nært, og en av de tidligere titanmodellene har allerede funnet veien til min personlige klokkeboks. GMW-B5000TR er kanskje den mest lekne varianten til dags dato, og en fargeklatt det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av.

Hvorvidt speilblank «regnbue» er mer attraktivt enn de tidligere utgavene i matt svart og eller ulike utførelser av camo, koker ned til en smakssak. Materialmessig bør det likevel være grunnlag for å hevde at årets fargerike utgave er den heftigste.

Prisen er foreløpig ikke kommunisert, men vi gjør en gjetning på 15.000 til 20.000 kroner. Hverken den sannsynlige prisklassen eller designet gjør dette til en klokke for alle og enhver – men det er neppe heller intensjonen.

Fakta og pris

Casio G-SHOCK GMW-B5000TR

Dimensjoner: 49,3 x 43,2 x 13,0 mm
Vekt: ca. 104 g
Materiale: «TranTixxii» titan
Vannresistens: 200 m

Funksjoner (utvalgte): Tidssynkronisering via radio, Bluetooth, verdenstid, stoppeklokke, nedtelling, alarmer, «Tough Solar» solcellelading, «Smartphone Link» (verdenstid: over 300 byer + brukerdefinerte byer, automatisk tidsjustering, enkel tidsjustering); «Time & Place»; «Reminder»; «Phone Finder»; kalender; 12/24-timers format; LED baklys

Tilgjengelighet: Våren 2021
Veiledende pris: Ubekreftet

Mer informasjon om G-SHOCK er tilgjengelig på g-shock.eu.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!