Leses nå
Casio G-SHOCK – verdens tøffeste klokke har blitt enda litt tøffere

Casio G-SHOCK – verdens tøffeste klokke har blitt enda litt tøffere

Tre nye G-SHOCK Recrystallized feirer 40-årsjubileet for G-SHOCK.

For ganske nøyaktig 40 år siden introduserte Casio den nå ikoniske førsteutgaven av G-SHOCK. Ved lanseringen var DW-5000C ingen braksuksess, men den japanske digitalklokken ble starten på en stille revolusjon som etablerte en ny standard for støtsikre armbåndsur. I dag er ingen klokkesamling komplett uten minst én G-SHOCK.

Nå presenterer Casio en særegen trio som feirer 40-årsjubileet til G-SHOCK. Den nye Recrystallized-serien byr på tre nye modeller, hvor duoen GMW-B5000PS og GMW-B5000PG gjenskaper ikonet fra 1983 i herdet rustfritt stål.

Unik overflate

Gjennom såkalt deep-layer hardening med tilførsel av gass, skapes en herdes overflaten i selve materialet – en prosess som skiller seg fra f.eks. PVD-behandling, som innebærer et belegg utenpå stålet. Resultatet er et materiale som er omtrent tre ganger hardere enn konvensjonelt rustfritt stål.

Men Casio stopper ikke der. Ved hjelp av en recrystallization-prosess får stålet en unik matt tekstur, som minner om ørsmå metallfragmenter spredt utover overflaten. Behandlingen medfører små subtile forskjeller i mønster, farge og glans, som gjør hver klokke unik.

Casio G-SHOCK GMW-B5000PG.

Både den sølvfargede GMW-B5000PS og den gullfargede GMW-B5000PG er utsmykket med detaljer som fansen vil dra kjensel på. Baklokket er dekorert med en egen 40-årsjubileets logo, mens frasen «SINCE 1983» er å finne på tallskiven. Modus-knappen på venstre side av kassen er dessuten pyntet med en stjerne.

Av funksjoner byr GMW-B5000-serien blant annet på tekniske finesser som verdenstid, «Tough Solar» solcelle-lading, Mulit-Band 6 tidssynkronisring via radio, Bluetooth-kobling mot iOS og Android.

«Project Team Tough»

Trioens siste modell skiller seg litt ut fra de metallkledde søsknene. Ved første øyekast har DW-5040PG et mer tradisjonelt ytre av bioresin, men både baklokket, spennen og andre metalldeler er laget av herdet og recrystallized rustfritt stål. Også her er jubileumslogoen å finne på baksiden av kassen, og modus-knappen er dekorert med en stjerne.

Fargepaletten er inspirert av den historiske DW-5000C, og den blå teksten «PROJECT TEAM «Tough»» er et nikk til den interne gruppen hos Casio som utviklet den første G-SHOCK-modellen.

Den nye G-SHOCK-trioen samlet.

G-SHOCK GMW-B5000PS, GMW-B5000PG og DW-5040PG blir tilgjengelige i juni. Veiledende priser er 11.998 kroner (GMW-B5000PS, GMW-B5000PG) og 4.398 kroner (DW-5040PG). Finn din nærmeste autoriserte forhandler av Casio G-SHOCK her.