Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på Casio G-Shock MTG-B1000

Tett på Casio G-Shock MTG-B1000

Casios nyeste MT-G er en moderne og støtsikker G-Shock i metall.

Forelskelser kan sjelden brytes ned til noe rasjonelt, men la meg likevel forsøke. Da jeg fikk min første G-Shock på slutten av 90-tallet, fallt jeg pladask for det tøffe og robuste designet, den knallgule fargen, funksjonene og det bakbelyste digitale displayet. Denne typen G-Shock er fortsatt en del av Casios kolleksjon, men merket har også begynt å sikte høyere.

Nesten nye G-Shock MTG-B1000 (den ble lansert på Basel i fjor, men har nettopp begynt å ankomme butikkene) er et litt annet beist enn min gule barneskoleforelskelse. Den er et symbol på at tiden ikke har stått stille, og et soleklart bevis på Casios ønske om å utfordre vår oppfatning av hva en G-Shock er. «MT-G» står for «Metal Twisted G-Shock», og er et forsiktig hint om at polyuretan har måttet vike for et betydelig innslag av metall. Samtidig har det digitale displayet måttet vike for en mer tradisjonell løsning med analoge visere.

Det er ikke dermed sagt at G-Shock MTG-B1000 er spesielt tradisjonell av natur. Designet er gjennomgående moderne, med lekre detaljer og en høy kvalitetsfølelse. «Tøff» er nok en mer presis beskrivelse fremfor «klassisk vakker» – men det er tross alt en G-Shock vi har med å gjøre. Hva tallskive og detaljer angår, finnes for øvrig klokken i flere ulike varianter.

Selve kassen består av en slags beskyttende metallramme, hvor fronten og baklokket omgir en karbonfiber-forsterket mellomkasse. Dette er japansk ingeniørkunst på noe av sitt smarteste, og resultatet er en støtsikkert G-Shock som lever opp til familiens gode rykte. Ikke overraskende er klokken utstyrt med et riperesistent safirglass, og vannresistensen er på mer enn godkjente 200 meter.

I likhet med noen av toppmodellene fra Casio jeg har skrevet om tidligere, er G-Shock MTG-B1000 spekket med teknologi. Ikke av den sorten som innebærer et strømkrevende digitalt display og følgelig kjip batteritid, men et knippe funksjoner som gjør hverdagen enklere. Korrekt tidsvisning sikres ved hjelp av synkronisering over radiobølger, og verdenstidfunksjonenen (39 tidssoner/27 byer) gjør klokken til en fin reisekamerat. «Tough Solar» innebærer batterilading via solceller, og strekker i praksis batteritiden mot det nært uendelige. I likhet med min knallgule G-Shock, har Casio også gjort plass til kjente funksjoner stoppeklokke, nedtelling og alarm.

MTG-B1000 er altså en svært kapabel klokke, men den kan også kobles mot en smarttelefon. Via Bluetooth og egen app, åpnes utvidede funksjoner som verdenstid med over 300 byer, automatisk tidsjustering, og enklere kontroll over alarmer. Appen skal visstnok også kunne samle inn og analysere data, som kan gi brukeren påminnelser om lading, eller advarsel om mulig påvirkning fra magnetfelt.

Hvilken rolle har en G-Shock MTG-B1000 for oss klokkeinteresserte? Jeg kan ikke tale på alles vegne, men for meg personlig er den en typisk «klokke nummer to». Den er en klokke som oser «coolness», og en tøffing som gjerne blir med på fjellet, i skogen, på stranden og på reise. Faktisk ser den også seriøs nok ut til å kunne være en daily beater – spesielt i miljøer hvor en mekanisk klokke blir for skjør. Kvalitetsmessig har jeg ingen problemer med å rettferdiggjøre prisen, og alt i alt representerer MTG-B1000 en spennende «ny» side av G-Shock-familien.

  • Modell: Casio G-Shock MTG-B1000B-1AER.
  • Det ytre: Kasse i stål med karbonfiber-forsterket mellomkasse – 55,8 x 51,7 x 14,4 mm – støtsikker – vannresistent 20 bar.
  • Det indre: Casio modul 5544, kvarts – tidssynkronisering via radiobølger, verdenstid, stoppeklokke, nedtelling, alarm, Smartphone Link (Bluetooth), opplading via solceller («Tough Solar»).
  • Pris: 9.998 kroner.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!