Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

Når SIHH 2019 åpner dørene den 17. januar, er Cartier en av messens viktigste merker. Det høres kanskje litt rart ut for oss her hjemme, men av alle Richemonts merker er Cartier det største (rangert etter omsetning). Cartier har også en lang historie med klokker, og dette som har vært inspirasjonskilden bak merkets «Pre-SIHH»-lansering.

Inspirasjonskilden: En tønneformet Cartier (1908) solgt til grevinnen av Hohenfelsen. (Foto: Cartier)

Cartier Privé er en vågal tolkning av merkets første tønneformede klokke (tonneau), som ble lansert i 1906. Resultatet er to distinkte modeller, som oser av Cartiers sjarmerende eksentrisitet. Kasseformen er like elegant som den historiske forgjengeren, og har en lett kurvet fasong for bedre bærekomfort.

Nye Cartier Privé med enkel tidsvisning. (Foto: Cartier).

Mest tro mot «originalen», er den enkleste modellen med tradisjonell tidsvisning. Med romerske numeraler, blånerte visere, og rød rubin på kronen, er det liten tvil om at vi har med en vaskeekte Cartier å gjøre. På innsiden av kassen tikker Cartiers egenproduserte kaliber 1917 MC.

Cartier Privé «dual time». (Foto: Cartier)

For de som fascineres mest av det indre fremfor det ytre, er varianten med dobbel tidsvisning trolig mer interessant. Også denne drives av et egenprodusert urverk, i form Cartiers kaliber 9919 MC. Med en skjelettert front, gis det fritt innsyn til det spesielle urverket, som driver tidsvisning på to separate skiver.

Linjelekker og kurvet profil. (Foto: Cartier)

Cartier Privé er neppe noe for alle og enhver, men det er heller ikke hensikten. Cartier kommuniserer selv at dette er to modeller spesielt rettet mot merkets samlere og kjennere. Det reflekteres også i tilgangen, hvor hver variant er begrenset til 100 eksemplarer.

Ingen kommentarer

Kommenter

Your email address will not be published.