Leses nå
Cartier lanserer ny Tank Française

Cartier lanserer ny Tank Française

  • Cartier frisker opp Tank Française fra 1996.
  • Kommer i tre ulike størrelser med priser fra rundt 50.000 kroner.
  • Lanseringen frontes av skuespillerne Catherine Deneuve og Rami Malek.

Det er ikke så lang tid siden interessen for Cartiers klokker var nokså laber her til lands. De seneste årene har imidlertid det franske luksusmerket sjarmert stadig flere entusiaster, og spesielt Santos og Tank dukker opp på håndledd rett som det er.

Sistnevnte anses å være den mest ikoniske modellen til Cartier, og har siden den opprinnelige introduksjonen i 1917 kommer i en rekke ulike varianter og tolkninger. Les gjerne beretningen til Kristian Kvam for en kjapp introduksjon til Tank.

Tank Française oppdateres

I slutten av mars stiller Cartier som vanlig med en av de største standene på Watches and Wonders. Men allerede i dag trekker merket sløret av en ny generasjon Tank Française – ledet an en ny kampanje med Cartier-ambassadørene Catherine Deneuve og Rami Malek.

Sammenlignet med førsteutgaven fra 1996 er endringene i nye Tank Française subtile, men slettes ikke umulige å observere. Kassen har fått en mykere form, og kronen er innfelt i siden.

Lenken har et mer kompakt design med redusert avstand mellom leddene, og er bedre integrert med kassen. Festene mellom hvert ledd er skjult, og estetisk har flatene et større innslag av børstet finish.

Rami Malek og Catherine Deneuve med hver sin Tank Française.

Ulike størrelser og materialer

Ved lansering slippes Tank Française i tre ulike størrelser – Small (25,7 x 21,2 mm), Medium (31 x 27 mm) og Large (36,7 x 30,5 mm). Tykkelsen er på henholdsvis 6,8 mm, 7,1 mm og 10,1 mm.

Størrelse Small og Medium er tilgjengelig i rustfritt stål eller 18 karat gult gull (med eller uten diamenter på kassen), mens Large er forbeholdt stål.

Sistnevnte er også den eneste som drives av et selvtrekkende mekanisk urverk. Tidligere har Cartier benyttet ETA 2000 i Tank Française, men har denne gangen gått for et Sellita SW100 med 37 timers gangreserve.

I følge Cartier blir nye Tank Française tilgjengelig fortløpende i merkets egne butikker og hos autoriserte forhandlere. Prisene for stål starter fra omkring 50.000 kroner, og strekker seg opp til 360.000 kroner for gull og diamanter.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!